Dolar : Alış : 32.5096 / Satış : 32.5682
Euro : Alış : 34.6254 / Satış : 34.6878
HAVA DURUMU
hava durumu

bursa

- Hoşgeldiniz - Sitemizde 19 Kategoride 3251 İçerik Bulunuyor.

SON DAKİKA

1.Doğal Sit Alanı Badavut Mevki Derecesi Düşürülerek Madene ve Yapılaşmaya Açıldı.

14 Haziran 2018 - kez okunmuş
Ana Sayfa » Haberler»1.Doğal Sit Alanı Badavut Mevki Derecesi Düşürülerek Madene ve Yapılaşmaya Açıldı.
1.Doğal  Sit Alanı  Badavut  Mevki  Derecesi Düşürülerek   Madene ve  Yapılaşmaya  Açıldı.

 

Balıkesir İli, 60 Numaralı (Ayvalık İlçesi, Badavut Mevkii) Doğal Sit Alanı, Bakanlık Makamının 30.05.2018 tarihli ve 96961 sayılı OLUR’u ile “Doğal Sit-Sürdürülebilir Koruma ve Kontrollü Kullanım Alanı” olarak tescil edilmiştir

 

27 Ekim 2017 tarihli ve 30223 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan “Korunan Alanların Tespit, Tescil ve Onayına İlişkin Usul ve Esaslara Dair Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik”in 3. Maddesinin (j) bendinde yer alan “Anıt ağaçlar hariç, tabiat varlıklarının ve doğal sit alanlarının tescil kararları Resmi Gazete’de yayımlanır ve Bakanlığın internet sayfasında bir ay süre ile duyurulur.” hükmü gereği ekteki haritada belirtilen doğal sit alanının tescili tebliğ olunur.

 Türkiye Tabiatı Koruma Derneğinin Ayvalık Temsilcisi  olarak, doğal halinin korunmasını istiyoruz.Kozmik evrak  ve savaş planı gibi gizlenen bu raporun açıklanmasını talep ediyoruz.1.Doğal Sit Alanın Derecesinin neden değiştirildiğini merak ediyoruz.Doğal  sit alanı ilan edildiği zamanki gerekçe ile   1.derece doğal sit alanının derecesinin değiştirilmesi zaman  arasındaki değişen fark /gerekçe nedir?Ne değişti ?

 

İki haritayı karşılaştırdığımız zaman ; bu bölgenin neden “Doğal Sit-Sürdürülebilir Koruma ve Kontrollü Kullanım Alanı” olarak ilan edildiğini  düşünmemek elde değildir.

25 Ocak 2017 gün ve 29959 sayılı resmi gazetede yayınladığı üzere “Doğal Sit-Sürdürülebilir Koruma ve Kontrollü Kullanım Alanı“nda yapılabileceği belirtilen kullanımlara, alanın özelliği göz önüne alınarak, koruma amaçlı imar planına ve geçiş dönemi koruma esasları ve kullanma şartları belirlenmesine gerek olmaksızın Çevre Düzeni Planı hükümleri doğrultusunda Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Komisyonunca izin verilebileceğine oy birliği ile karar verildi.

Sürdürülebilir Koruma ve Kontrollü Kullanım Alanları: Kesin korunacak hassas alanlar veya nitelikli doğal koruma alanlarını etkileyen, bu koruma bölgeleri ile bütünlük gösteren, korumaya katkı sağlayacak, doğal ve kültürel bakımdan uyumlu düşük yoğunlukta faaliyetler, turizm ve yerleşimlere izin veren alanlardır.

  1. Toprak, cüruf, çöp, hafriyat, sanayi artığı gibi maddelerin dökülmeyeceğine,
  2. Ancak bu alanlarda Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Komisyonu izniyle;

a.Kesin Korunacak Hassas Alanlar ile Nitelikli Doğal Koruma Alanlarındaki faaliyetlerin yapılabileceğine,

b.Örtü altı tarım, kültür balıkçılığı ve entegre tarım ve hayvancılık faaliyetlerinin yapılabileceğine,

c.Katı atık düzenli depolama tesisi, atık su arıtma tesisi, yat çekek yeri, akaryakıt istasyonu gibi uygulamaların yapılabileceğine,

ç.Üst ölçekli planlara uygun olmak şartıyla sanayi tesislerinin yapılabileceğine,

d.Doğal peyzaj ve siluet dikkate alınarak kum, çakıl, taş, maden ve benzeri malzeme alınabileceğine, bu amaçla ocak açılabileceğine,

Harita ile resmi gazetede yayınlanan bilgileri birleştirdiğimiz zaman bu alanların madene ve yapılaşmaya açıldığı anlaşılmaktadır.

Bu durumdan oldukça rahatsısız.Doğa bizlere mirastır.Doğal dengenin bozulması iklim değişikliğini ,dolayısıyla küresel ısınmayı tetiklemektedir.Aşağıdaki haritada olduğu gibi.

 

Hiçbir açıklama yapılmadan halka karşı alınan bu kararı şiddetle doğa adına protesto ediyoruz.Sonuna kadar doğal hayatı korumaya kararlıyız.

BÜLENT ÖZGEN-HABER MERKEZİ

 

Facebook Hesabınızla Yorum Yapabilirsiniz

YORUMLAR

İlgili Terimler :
TemaFabrika