Dolar : Alış : 32.4626 / Satış : 32.5211
Euro : Alış : 34.5266 / Satış : 34.5888
HAVA DURUMU
hava durumu

bursa

- Hoşgeldiniz - Sitemizde 19 Kategoride 3251 İçerik Bulunuyor.

SON DAKİKA
Adres : -
Telefon : -
Faks : -
E-Posta : -
Websitesi : -
Üyelik Tarihi : 24 Ağustos 2018

1 Eylül Tarihinden İtibaren Avrupa’da Halojen Lambalara Yasak Geliyor!

Avrupa’da halojen lambalar 1 Eylül tarihinden geçerli olmak üzere yasaklanıyor. Avrupa’da 60 yılı aşkın süredir ev ve sokaklarda aydınlatmada kullanılan halojen lambalar, 1 Eylül tarihi itibari ile yasaklanıyor.

Enerji tasarrufuna yönelik kıta genelinde bu ampüller yerine artık LED lambalar kullanılacak.

LED lambalar, halojen lambaların beşte biri oranında enerji tüketimi gerçekleştirirken geçiş sürecinin bitmesiyle birlikte karbon salımının bir yılda 15 milyon ton azalacağı öngörülmekte olup bu da Portekiz’in elektrik tüketimine eşit olmaktadır. Bir halojen ampülün ortalama iki yıl ömrü varken LED lambalarının ömrü ise 15-20 yıl aralığındadır.

Ampül üreticisi Philips tarafından ise halojen lambalardan LED’e geçiş ile İngiltere’nin ortalama bir hanenin elektrik faturasının 112 sterlin (yaklaşık 145 dolar) civarında azalış göstereceği belirtilmektedir.

KAYNAK : https://www.enerjigazetesi.ist/1-eylul-tarihinden-itibaren-avrupada-halojen-lambalara-yasak-geliyor/?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=Feed%3A+enerjigazetesi+%28Enerji+Gazetesi+-+G%C3%BCncel+Haber+B%C3%BClteni%29

BÜLENT ÖZGEN-HABER MERKEZİ

Firma Fotoğraf Galerisi

Facebook Hesabınızla Yorum Yapabilirsiniz

YORUMLAR

İlgili Terimler :
TemaFabrika