Dolar : Alış : 32.2596 / Satış : 32.3177
Euro : Alış : 34.8189 / Satış : 34.8816
HAVA DURUMU
hava durumu

bursa

- Hoşgeldiniz - Sitemizde 19 Kategoride 3248 İçerik Bulunuyor.

SON DAKİKA

1 Ton Kullanılmış Kağıt Geri Kazanıldığında 17 ağacın Kesilmesi Önleniyor !

25 Mart 2018 - kez okunmuş
Ana Sayfa » Haberler»1 Ton Kullanılmış Kağıt Geri Kazanıldığında 17 ağacın Kesilmesi Önleniyor !
1 Ton  Kullanılmış Kağıt  Geri  Kazanıldığında  17 ağacın  Kesilmesi Önleniyor !

 

Doğal kaynaklarımız, dünya nüfusunun artması ve tüketim alışkanlıklarının değişmesi nedeni ile her geçen gün azalıyor. Bu nedenle tüketimini azaltmak ve değerlendirilebilir nitelikli atıkların geri dönüştürülmesi yolu ile doğal kaynakların verimli kullanılması gerekiyor. Çevreye duyarlı kimliği ile dikkat çeken MOPAK, arıtma süreçleri ve geri dönüşüm çalışmalarıyla atık miktarını azaltırken gelecek için de yatırım yapıyor.

 

 

Lüzumsuz kaynak kullanılmasını engellemek ve atığın kaynağında ayrıştırılması ile geri dönüşüme kazandırılması,  beraberinde çöp yığınlarından kurtulmayı getiriyor. Doğanın korunması için son derece önemli bir unsur olan geri dönüşüm, MOPAK’ın üretim süreçlerinde üzerinde hassasiyetle durduğu konulardan biri olarak öne çıkıyor.

MOPAK’ın her 3 fabrikasında da atık su geri kazanım ve arıtma tesisleri bulunuyor. Fabrikalarının enerji ve buharlarını fabrikalar bünyesinde yer alan enerji santralleri vasıtası ile üreten firma, en temiz yakıt olan doğalgazı kullanarak hava kirliliğini önlüyor.

Aynı zamanda kullanılmış kağıtların toplanması, ayıklanması ve geri dönüşümü işlemlerini başarı ile uygulayan MOPAK, ISO 14001:2000 Çevre Yönetim Sistemi çalışmalarını sürdürüyor. 1000 ton kapasiteli MOPAK Toplama Ayırma Tesisi’nde kağıt ve karton ambalaj, plastik ambalaj, ahşap ambalaj, metalik ambalaj, kompozit ambalaj, karışık ambalaj, cam ambalaj ve tekstil ambalaj atıkları işleniyor.

 

 

Geri dönüşümün önemi rakamlarla daha net anlaşılıyor. 1 ton kullanılmış kağıt geri kazanıldığında; 17 ağacın kesilmesi ve 70 m2 alanın tahrip edilmesi önleniyor. Geri dönüşümle 4100 kwh elektrik enerjisi, 32.000 litre su, 1750 litre fuel-oil tasarrufu ediliyor. Üstelik 27 kg atık gaz kirleticinin atmosfere atılması engelleniyor.

Geri dönüşüm bilincini topluma yerleştirmek ve geri dönüşüm zincirinin büyüyerek devamlılığını sağlamak amacıyla çalışmalar da yapan bulunan MOPAK, sahip olduğu geniş çalışma ağı sayesinde atıkların ülke ekonomisine geri kazanımını da sağlıyor.

BÜLENT ÖZGEN-HABER MERKEZİ

Facebook Hesabınızla Yorum Yapabilirsiniz

YORUMLAR

İlgili Terimler :
TemaFabrika