Dolar : Alış : 32.4742 / Satış : 32.5327
Euro : Alış : 34.7084 / Satış : 34.7710
HAVA DURUMU
hava durumu

bursa

- Hoşgeldiniz - Sitemizde 19 Kategoride 3257 İçerik Bulunuyor.

SON DAKİKA

10 yaşındaki Türk öğrenci Elanur Akıncı göğsümüzü kabarttı!

15 Şubat 2020 - kez okunmuş
Ana Sayfa » Bilim»10 yaşındaki Türk öğrenci Elanur Akıncı göğsümüzü kabarttı!
10 yaşındaki Türk öğrenci Elanur Akıncı göğsümüzü kabarttı!
İzmir’de yaşayan 10 yaşındaki Elanur Akıncı, 7 bin 328 kişinin katıldığı Kanada merkezli ‘Uluslararası Caribou Matematik Yarışması’nda birinci oldu.
10 yaşındaki Türk öğrenci Elanur Akıncı göğsümüzü kabarttı!

Elanur Akıncı, Kemalpaşa Merkez Atatürk İlkokulu ve Bornova Şehit Fatih Satır Bilim Sanat Merkezi’nde dördüncü sınıf öğrencisi. İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi, makamında ağırladığı Elanur Akıncı’yı tebrik etti ve ona çeşitli hediyeler verdi. Elanur da kendi oluşturduğu kodlarla yazdığı günlüğünü Yahşi’ye gösterdi.

İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi, ocak ayında İngilizce ve internet ortamında düzenlenen Caribou Matematik yarışmasında dünya 1’incisi olan Elanur Akıncı’yı makamında kabul etti.

Kanada merkezli olarak dünya genelinde ve internet ortamında düzenlenen Caribou Matematik yarışmasında 1’inci olan Kemalpaşa Merkez Atatürk İlkokulu 4’üncü sınıf öğrencisi Elanur Akıncı (10), İzmir İl Milli Eğitim Müdürü, Ömer Yahşi’yi makamında ziyaret etti.

Yapılan ziyarete Kemalpaşa İlçe Milli Eğitim Müdürü Fikret Yılmaz ve Akıncı’nın ailesi katıldı. Ömer Yahşi, Akıncı’yı tebrik ederek çeşitli hediyeler verdi. Öte yandan Akıncı, kendi oluşturduğu kodlarla yazdığı günlüğü de Yahşi’ye gösterdi.

Elanur Akıncı’ya başarısından dolayı teşekkürlerini sunan Ömer Yahşi, “Dezavantajlı bir bölgeden ailenin ilgisi ve öğretmenlerinin katkısıyla birlikte dünya 1’nciliği kazanmanın örneğini Kemalpaşa’da yaşadık.

Öğrencinin gayreti ve planlı çalışması sonucunda bu başarının geldiğini gördük. Ben burada ailesinin, öğretmenlerinin ve okulunun desteğiyle birlikte güzel bir başarıyı Türkiye’ye yaşattığı için Elanur’a teşekkür ediyorum. Ailesine ve öğretmenlerini de tebrik ediyorum” dedi.

KAYNAK : http://www.krttv.com.tr/egitim/10-yasindaki-turk-ogrenci-elanur-akinci-gogsumuzu-kabartti-h27285.html?fbclid=IwAR1A5dHFiF0-BAFsQNi26pCSpEqbLnpxszZdmRwIs191Ib9RQ1LAsUaDmuM

HABER : BÜLENT ÖZGEN

Facebook Hesabınızla Yorum Yapabilirsiniz

YORUMLAR

İlgili Terimler :
TemaFabrika