Dolar : Alış : 32.4742 / Satış : 32.5327
Euro : Alış : 34.7084 / Satış : 34.7710
HAVA DURUMU
hava durumu

bursa

- Hoşgeldiniz - Sitemizde 19 Kategoride 3256 İçerik Bulunuyor.

SON DAKİKA

Rüzgar Enerjisi İle Çalışan Çevre Dostu Tekne

19 Mart 2018 - kez okunmuş
Ana Sayfa » Haberler»Rüzgar Enerjisi İle Çalışan Çevre Dostu Tekne
Rüzgar Enerjisi  İle  Çalışan  Çevre Dostu Tekne

 

 

Mimar Mathis Ruhl, rüzgar enerjisi çalışan ve kendi elektrik gereksiniminin tümünü karşılayabilen “Wind Motion 70t” adlı tekneyi tasarladı.Deniz ve rüzgar, özellikle yatçılık ve yelken sporlarıyla doğrudan ilgilidir. Tekneler, yatlar ya da gemiler, kısaca tüm deniz araçları bu unsurlarla uğraşmak ve dengeyi yakalamak zorundadır. Rüzgar, sizi yerle bir edebileceği gibi, doğru kullanıldığı takdirde gücünüze güç ve hızınıza hız katar. Eski uygarlıklar bu hassas dengeye ulaşmak için yeterince akıllıydı.

 

 

Fransız mimar Mathis Ruhl’un geleneksel tekne tasarımını teknolojiyle birleştirerek, Wind Motion 70t’yi tasarladı ve proje verimlilik ve kendine yeterlilik ile doğrudan ilgili olacak şekilde geliştirildi. Tasarımı tamamlanan 70 metrelik tekne için uygun malzemeler, tekne yapısı, şekli ve ekipmanlarının seçilmesinin ardından, otonom bir şekilde çalışması için gereken uygun yat programları üzerinde çalışmalar yapılıyor.

 

 

Rüzgar ve güneş gibi temiz kaynaklı enerjilerin kullanımı sadece kara ile sınırlı kalmadığı bu gibi projelerin geliştirilmesi, başta deniz canlıları olmak üzere tüm ekosistem için oldukça önem teşkil ediyor.

 

 

KAYNAK: https://www.designboom.com/technology/mathis-ruhl-naval-design-vessel-wind-power-03-13-2018/?utm_source=designboom+daily&utm_medium=email&utm_campaign=mathis+ruhl+designs-http://www.solarbaba.com/ruzgar-enerjisi-ile-calisan-cevre-dostu-tekne/

YAYINA HAZIRLAYAN : BÜLENT ÖZGEN-HABER MERKEZİ

Facebook Hesabınızla Yorum Yapabilirsiniz

YORUMLAR

İlgili Terimler :
TemaFabrika