Dolar : Alış : 32.4527 / Satış : 32.5111
Euro : Alış : 34.8255 / Satış : 34.8882
HAVA DURUMU
hava durumu

bursa

- Hoşgeldiniz - Sitemizde 19 Kategoride 3257 İçerik Bulunuyor.

SON DAKİKA

13 yıllık Kılıçdaroğlu dönemi kapandı yeni Genel Başkan Özgür Özel

05 Kasım 2023 - kez okunmuş
Ana Sayfa » Haberler»13 yıllık Kılıçdaroğlu dönemi kapandı yeni Genel Başkan Özgür Özel
13 yıllık Kılıçdaroğlu dönemi kapandı yeni Genel Başkan Özgür Özel

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) 38. Olağan Kurultayı, Ankara’da toplandı. Mayıs ayında kaybedilen genel seçim sonrası ‘değişim’ sloganlarıyla gidilen kurultayın ilk gününde yeni genel başkan seçildi, pazar günü parti meclisi belirlenecek. Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) Ankara’da toplanan 38. Olağan Kurultayının ilk gününde Genel Başkanlık koltuğunun yeni dönemdeki sahibi belli oldu. Ana muhalefet partisine liderlik edecek isim, değişim talebini temsil eden Özgür Özel oldu.

Özel, gün boyu devam eden konuşmalar, atışmalar ve ilk tur oylama neticesinde 682 delegenin oyunu aldı. Kılıçdaroğlu’na ise 664 delege destek verdi. 18 geçersiz oy çıktı. Genel Başkan seçilmek için salt çoğunluk olan 684 oy gerekiyordu. Bu sonuçlar üzerine seçim 2. tura kaldı. Gece yarısından sonra yapılan 2. tur neticesinde oylarını 812‘ye yükselten Özgür Özel partinin 8. lideri ilan edilmiş oldu. İkinci turda Kılıçdaroğlu’nun oyu 536‘da kaldı. Böylece, Kemal Kılıçdaroğlu’nun 2010’da başlayan CHP genel başkanlığı dönemi sona erdi. Öte yandan, Cumhuriyet Halk Partisi tarihinde ilk kez bir kurultayda genel başkan değişimi yapılmış oldu. 

Özel: ‘Bundan sonra hep beraber büyük zaferler kazanacağız’

Nihai sonuçları, Kurultay Divan Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun duyurmasının ardından Özgür Özel, partinin yeni genel başkanı sıfatıyla bir teşekkür konuşması yaptı. Özel, ‘1366 delegemizin tamamının bana oy vermiş kabul ediyor, hepsine teşekkür ediyorum. Bu zafer bir adayın, bir ekibin değil, tüm Cumhuriyet Halk Partililerindir. Bundan sonra hep beraber büyük zaferler kazanacağız.’ dedi. Kılıçdaroğlu: ‘Yeni Genel Başkanımız Özgür Özel’i kutluyor, başarılar diliyorum’ Kemal Kılıçdaroğlu, ikinci tur sonuçlarının açıklanmasını beklemeden salondan kurultay salonundan ayrılarak evine geçti. Özgür Özel’in yeni genel başkan ilan edilmesi üzerine Twitter hesabından tebrik mesajı paylaştı. Mesajında şunları söyledi: “Büyük Önderimiz Atatürk’ün emanetini, bugüne kadar onurla taşıdım. Ve bugün, kurultay delegelerimizin verdiği kararla, Genel Başkanlık görevine veda ediyorum. Bugüne kadar mücadelemize omuz veren herkese teşekkür ederim. Genel Başkanlık görevine seçilen yeni Genel Başkanımız Özgür Özel’i kutluyor, başarılar diliyorum.”

Kurultay’da neler yaşandı?

Partinin 38. Kurultayı Ankara’da toplandı. Geçtiğimiz mayıs ayında kaybedilen seçimler  sonrası parti içinde yükselen ‘değişim’ sloganlarıyla kurultay sürecine gelinirken 81 ilden 1.367 delege, yeni genel başkan ve parti meclisi üyelerini seçmek üzere bir araya geldi. Ana muhalefet partisinde kurultayın ilk günü genel başkanlık, yarın (Pazar günü) ise 60 üyeli Parti Meclisi (PM) ve 15 üyeli Yüksek Disiplin Kurulu üyelikleri için seçimi yapılıyor. 

Ankara Spor Salonu’nda saat 10:00 itibarıyla başlayan olağan kurultayın sloganı ‘İkinci Yüzyılda Demokrasi ve Birlik’ olarak belirlendi. Divan Başkanlığı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na verilen kurultay öncesi, CHP Genel Başkanlığına adaylık için parti lideri Kemal Kılıçdaroğlu,

CHP Grup Başkanı Özgür Özel, eski PM üyesi Örsan Öymen ve eski milletvekili İlhan Cihaner imza topladı. İlhan Cihaner, kurultay sabahı sosyal medya hesabından bir açıklama yaparak adaylıktan çekildiğini duyurdu. Cihaner, çirkin bir ortam yaratıldığını savunduğu mesajında ‘Bu anti demokratik, siyasetsiz ve kişilere indirgenmiş yarışın parçası olmayı reddediyoruz’ ifadelerini kullandı. Haber F.Muhabir; Muharrem ERTÜRK 

 

Facebook Hesabınızla Yorum Yapabilirsiniz

YORUMLAR

İlgili Terimler :
TemaFabrika