Dolar : Alış : 32.2596 / Satış : 32.3177
Euro : Alış : 34.8189 / Satış : 34.8816
HAVA DURUMU
hava durumu

bursa

- Hoşgeldiniz - Sitemizde 19 Kategoride 3248 İçerik Bulunuyor.

SON DAKİKA

Uclg-Mewa Çevre Komitesinin Uluslararası İklim Değişikliği III.Toplantısı

16 Ağustos 2018 - kez okunmuş
Ana Sayfa » Haberler»Uclg-Mewa Çevre Komitesinin Uluslararası İklim Değişikliği III.Toplantısı
Uclg-Mewa Çevre  Komitesinin Uluslararası İklim Değişikliği III.Toplantısı

Selçuklu Belediyesi’nin ev sahipliğinde 7-8 Ağustos 2018 tarihlerinde düzenlenen UCLG-MEWA Çevre Komitesi’nin III. Toplantısı, 10 ülkeden yerel yönetim ve merkezi yönetim temsilcileri, akademisyenler ve sivil toplum temsilcilerinden oluşan yaklaşık 200 katılımcıyı, Selçuklu Kongre Merkezi’nde bir araya getirdi.

 

 

Sürdürülebilir iklim eylem planının hazırlanma süreci, eylem planı hazırlık sürecinde karşılaşılacak zorluklar, atık yönetiminin iklim değişikliği ile mücadeledeki rolüne ilişkin konuların değerlendirildiği tematik oturumlar; kentsel dirençlilik bağlamında kentler için iklim değişikliğinin olumsuz etkileriyle mücadele yollarının katılımcılarla paylaşılması ile sonlandırıldı.

     

 

     

 

 

Programın ikinci gününde gerçekleştirilen Komite İdari Toplantısı’nda ise komitenin faaliyet raporu sunularak aynı zamanda planlanan faaliyetler de komite üyeleri ile paylaşıldı. Toplantı gündemi doğrultusunda bir sonraki toplantıya ev sahipliği yapacak kente ilişkin yapılan görüşmelerin yanı sıra, komite üyelik talepleri de üyelerle birlikte değerlendirildi. Yapılan değerlendirmeler sonucunda komitenin Lübnan, Filistin, Ürdün, Türkiye, İran, Kuveyt, Suriye, Yemen, KKTC ve Ürdün’deki yerel yönetimlerden oluşan üye sayısı 65’e ulaştı.

 

     

 

     

 

UCLG-MEWA Malatya Mutabakatı ,İstanbul Deklarasyonu’nun uygulanması ve izlenmesine yönelik komite bünyesinde 6 başlık altında oluşturulan Atık Yönetimi ve Kirlilik, İklim Değişikliği ile Mücadele, Yeşil Alanlar, Kentsel Tarım ve Biyoçeşitlilik ile Enerji ve Çevre Dostu Ulaşım Sistemleri Görev Gücü’ne ek olarak Su ve Atık Su Görev Gücü oluşturularak, başkanlığına İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ) seçildi. Bunu yanı sıra görev güçlerinin proje ve faaliyetlerine teknik ve akademik destek vermesi amacıyla, komite bünyesinde bir Danışma Kurulu oluşturuldu.

Toplantıda ayrıca, komitenin çevre alanında küresel gündemlere ilişkin duruşunu ortaya koyacak Pozisyon Belgesi’nin taslak çerçevesi görüşüldü. Belge, ilerleyen dönemlerde komite üyelerinin de katkılarıyla nihai halini alacak ve tüm üyelerle paylaşılacaktır.

 

   

 

Toplantıdan kaynaklı tüm karbon salımlarının İstanbul Çevre Yönetimi Sanayi ve Ticaret (İSTAÇ)  A.Ş. tarafından sıfırlanması ile “karbonsuz toplantı” olarak gerçekleştirilen program, ikinci gün ambalaj atığı toplama ve ayırma tesisi ile metan gazından elektrik enerjisi üretim tesislerine düzenlenen teknik ziyaretler sonrası sona erdi.

 

 

 

 

BÜLENT ÖZGEN-HABER MERKEZİ

Facebook Hesabınızla Yorum Yapabilirsiniz

YORUMLAR

TemaFabrika