Dolar : Alış : 32.2596 / Satış : 32.3177
Euro : Alış : 34.8189 / Satış : 34.8816
HAVA DURUMU
hava durumu

bursa

- Hoşgeldiniz - Sitemizde 19 Kategoride 3248 İçerik Bulunuyor.

SON DAKİKA

Toprakta yetişmiş kitap

12 Ağustos 2019 - kez okunmuş
Ana Sayfa » ÇEVRE»Toprakta yetişmiş kitap
Toprakta yetişmiş kitap

Zamanın izlerini, insandan, yaşamdan dokuları ve evrende sonsuza kadar dolaşacak hikâyeleri barındıran sayfaların, yaşamın temel kaynağı olan topraktan geliyor olması daha da evrensel kılıyor bu kitabı.  .

Yüzyıllar boyu, toprağın bize sunduğu, belki de doğanın en yüce varlığı olan ağacı keserek ürettiğimiz kâğıt sayfalardansa, bir kez olsun toprağın güzelliğine el sürmeden, sunduğunu iştahla tüketmeden bir şeyler üretebilmek çok değerli.

Zaman içinde sayfaları sararıp solacak, yıpranacak bir kitap, geldiği ve geri döndüğü yerle ilahi bir bağ kurduğunda, dünyevi olmayan bir form kazanıyor dünya üzerinde. İşte o zaman, var olduğu ve yok olduğu yerin birleştiği noktada, organik bir döngünün parçası oluyor. Sürdürülebilirlik bu işte! Kendisinin atığı yine kendisini var ediyor

Sürdürülebilir tarımı desteklemek için başlatılmış proje, bununla kalmayıp taşıdığı kavramsal değer ile her bireyin sürdürülebilirliği tam anlamıyla sorgulamasını sağlıyor. Ana gelir kaynağı tarım olan İrlanda kırsalında tarım faaliyetlerini sürdürülebilir ve verimli hale getirmek üzere sürdürülen çalışmada, ülkenin en büyük kaynağı toprağın farklı bir gözle görülmesi hedefleniyor.

Çimenden üretilen kitapta, sürdürülebilir tarıma dair 10 öğreti bulunuyor. Her sayfa Şubat ve Mart 2019 aylarında Diana Scherer tarafından ‘yetiştirilmiş’. Ne ilginç geliyor kulağa! Sonunda sayfaların ‘hasadı’ Amsterdam’da yapılmış ve Dublin’de birleştirilerek kitap haline getirilmiş. Mürekkebinden bağlaçlarına kadar kitabın her parçası aynı toprakta, aynı çimenden yetiştirilmiş ve aslında doğru yönetildiğinde nasıl mucizeler yaratabildiğini kanıtlıyor herkese.

Toprak bir mucizeye filiz veriyor ve “10 | The Book That Grew” oluşuyor. Sürdürülebilir yaşam için hem çok sembolik, hem de yaşama bir o kadar yakın, tam kalbinde bir yere oturuyor. Dünyanın ve insanın en yakın dostu kitap, gerçek anlamda hayat buluyor ve sürdürülebilirliği en temel formuyla anlatıyor hepimize!

Kaynak:https://sifiratik.co/2019/08/10/10-toprakta-yetismis-bir-kitap/

HABER: BÜLENT ÖZGEN

Facebook Hesabınızla Yorum Yapabilirsiniz

YORUMLAR

İlgili Terimler :
TemaFabrika