Dolar : Alış : 32.1650 / Satış : 32.2229
Euro : Alış : 34.8285 / Satış : 34.8912
HAVA DURUMU
hava durumu

bursa

- Hoşgeldiniz - Sitemizde 19 Kategoride 3248 İçerik Bulunuyor.

SON DAKİKA

2 Ci El Otomobil Satışlarındaki Sert Düşüş Piyasaları Şok Edecek

17 Aralık 2020 - kez okunmuş
Ana Sayfa » Ekonomi»2 Ci El Otomobil Satışlarındaki Sert Düşüş Piyasaları Şok Edecek
2 Ci El Otomobil Satışlarındaki Sert Düşüş Piyasaları Şok Edecek

2. el Araba maliyetlerinde yeni haber gelişmeler. 2. el araba maliyetleri allak bullak olacak! Hükümetten her ne olursa olsun durmayan vasıta maliyetleri sonrası dev bir adım geldi. Özel tüketim vergisi indirimi geliyor. Çok yüksek ölçülerde yüzde 70’e yakın bir Özel tüketim vergisi alınmayacak ancak bir koşulla. el araba maliyetleri çözümü.

Satmama sözüne Özel tüketim vergisi indirimi! Hükümet 2. el araba maliyetlerini düşürmek ve Sıfır taşıtlara rağbeti tekrar artırmak için Satmama sözüne Özel tüketim vergisi indirimi! Hükümet 2. el araba maliyetlerini düşürmek ve Sıfır taşıtlara rağbeti tekrar artırmak için Özel tüketim vergisi indirimi getiriyor. Bayilerde de galericilerde de geçerli olacak Özel tüketim vergisi indirimi koşullu Özel tüketim vergisi indirimi olarak düşünülüyor. Vasıtasını 2 sene satmama sözü veren yurttaş yada esnafa yüzde 30, Vasıtasını 3 sene satmama sözü veren yurttaşa yüzde 40, vasıtasını 4 sene satmama sözü verene yüzde 50 ve vasıtasını 5 sene satmama sözü verene yüzde 70 Özel tüketim vergisi indirimi uygulanacak.

indirimi getiriyor. Bayilerde de galericilerde de geçerli olacak Özel tüketim vergisi indirimi koşullu Özel tüketim vergisi indirimi olarak düşünülüyor. Vasıtasını 2 sene satmama sözü veren yurttaş yada esnafa yüzde 30, Vasıtasını 3 sene satmama sözü veren yurttaşa yüzde 40, vasıtasını 4 sene satmama sözü verene yüzde 50 ve vasıtasını 5 sene satmama sözü verene yüzde 70 Özel tüketim vergisi indirimi uygulanacak.

El araba maliyetlerinde indirim beklerken Kasım ayında yeniden maliyetler şok etti. En ucuz ve en pahalı otomobile yüzde 15 ile yüzde 30 arasında zam geldi. 2. el araba piyasasının kendinden çok değişik ilerlediğini gözüyle bakan hükümet, indirim gelmesi beklenirken zam sonrası daha da radikal ve sert hücumlar yapacağı bilindi. Kasım ayı zammı sonrası Sıfır taşıt getirmek içinde hükümet devreye girecek.

ÖZEL TÜKETIM VERGISI indirimi 2. el taşıt maliyetlerini düşürecek! Araba maliyetlerinde zam akdikeni ve satıcı dengesiyle ilgili.
Bu nedenle hükümetin 2. el araba alanlara öyle bir cazip öneriyle sıfır vasıtalara manipülasyonu bekleniyor ki 2. el vasıta maliyetlerine bir indirim gelsin. Taşıtlarda yapılacak ÖTV indirimi sonrası sıfır vasıtayı 2. el taşıttan çok değişik bir biçimde ucuza aldırmak gayesinde.

300 bin TL lik taşıtta; Şu an 300 bin TL bayi çıkışlı bir vasıta 350 bin TL satılıyor. Vasıtanın ÖTV ve KATMA DEĞER VERGISI’si 180 Bin TL’yi tespit ediyor. Burada yapılacak yüzde 50 indirim dahi 90 bin TL.
Hal böyle olunca 2. el taşıt maliyetleri de sert bir biçimde düşecek.

2. El araba ithalatı başladı ve Dolar düşüyor!

Araba maliyetleri kasım sonuna kadar yerle bir olması bekleniyor. Dolar, Merkez Bankası faiz kararı sonrası sert bir düşüş yaşarsa ve 2. el araba ithalatı başlamasıyla birlikte 2. el araba maliyetleri yerin dibini bakacak. Hükümetten gelen ÖZEL TÜKETIM VERGISI indirimiyle birlikte 2. el araba maliyetleri çok sert düşecek. 2. El araba ithalatı ve Doviz düşüşleri sonrası taşıt alacaklara beklemeleri tavsiye ediliyor.

Hab Editörü : Cem Bayram SEÇEN

Facebook Hesabınızla Yorum Yapabilirsiniz

YORUMLAR

İlgili Terimler :
TemaFabrika