Dolar : Alış : 32.5096 / Satış : 32.5682
Euro : Alış : 34.6254 / Satış : 34.6878
HAVA DURUMU
hava durumu

bursa

- Hoşgeldiniz - Sitemizde 19 Kategoride 3251 İçerik Bulunuyor.

SON DAKİKA

2023 Yarış Sezonu Bodrum Rallisi İle Start Aldı

18 Nisan 2023 - kez okunmuş
Ana Sayfa » Haberler»2023 Yarış Sezonu Bodrum Rallisi İle Start Aldı
2023 Yarış Sezonu Bodrum Rallisi İle Start Aldı

 

Petrol Ofisi Maxima 2023 Türkiye Ralli Şampiyonası’nın ilk ayağı olan ve Muğla’nın Bodrum ilçesinde düzenlenen Bodrum Rallisi yarışını, GP Garage My Team’den Ümit Can Özdemir-Batuhan Memişyazıcı ekibi kazandı. Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu (TOSFED) tarafından gerçekleştirilen şampiyonada pilotlar, yeşille mavinin iç içe geçtiği Mumcular, Mazı, Etrim, Kissebükü etaplarında mücadele etti. Çok sayıda yarış sever de şampiyonayı çocuklarıyla birlikte belirlenen güvenli alanlardan ilgiyle takip etti.

İki gün süren Bodrum rallisi yarışının genel klasman birinciliğini GP Garage My Team’den Ümit Can Özdemir-Batuhan Memişyazıcı ekibi elde ederken, BC Vision Motorsport’tan Burak Çukurova-Burak Akçay ekibi ikinci, Castrol Ford Team Türkiye’den Kağan Karamanoğlu-Oytun Albayrak ekibi ise üçüncü sırayı aldı.

 2023 Türkiye Ralli Şampiyonası ilk yarışı olan Bodrum rallisi, yoğun ilgi gören start seremonisi ile başladı. Start seremonisine sanat ve iş dünyasından pek çok isim katılım gösterdi. Seremonik start Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu Başkanı Eren Üçlertoprağı ve bir akaryakıt firmasının CEO’su Mehmet Abbasoğlu’nun yapmış olduğu konuşmalar ile başladı.

Rallinin startında ’Çifte Bayram İçin Çocuklara Hediyeni Al, Starta Gel’ sloganı ile başlayan organizasyonda, sporcular ve izleyiciler getirdikleri oyuncaklar ve hediyeleri Bodrum Gönüllüleri işbirliği ile deprem bölgesine gönderilmek üzere teslim ettiler. Co pilot olarak start alan oyuncu Çağrı Çıtanak’ın startını yine çok sevilen bir oyuncu olan eşi Başak Gümülcünelioğlu Çıtanak verdi. 69 otomobil ve 138 sporcunun katıldığı rallide, ekipler Cumartesi ve Pazar günü toplam 388 km. uzunluğundaki zorlu parkurda mücadele etti. Türkiye’nin en hızlı pilotlarının yarıştığı şampiyona, Mumcular, Mazı, Etrim bölgelerinde yer alan etaplarda gerçekleştirildi.

Toprak yollarda kıyasıya mücadele eden sporcular, seyir zevki yüksek görüntüler ortaya çıkardı. Şampiyonayı bölge sakinleri ve otomobil sporları tutkunları ilgiyle takip etti. Şampiyonayı genel klasmanda Kağan Karamanoğlu ve Oytun Albayrak’ın takımı üçüncü tamamlarken, ikinciliği Burak Çukurova ve Burak Akçay’ın yer aldığı takım elde etti. 2023 Türkiye Ralli Şampiyonası Bodrum Rallisi’nin birincisi ise Ümitcan Özdemir ve Batuhan Memiş Yazıcı’nın takımı oldu.

TOSFED Başkanı Eren Üçlertoprağı yarış ile ilgili Basın açıklaması ; 2023 Türkiye Ralli Şampiyonası’nın ilk yarışı olan Bodrum rallisini tamamladık. Ciddi, rekor bir kayıt alarak güzel bir yarış organize ettik. Otomobil Spor Kulübümüz ve tüm sponsorlarımıza teşekkür ediyorum. Çok güzel bir organizasyondu, biz izlerken çok keyif aldık. Seyircilerin de çok ciddi bir ilgisi vardı. Ülkemizde otomobil sporlarının büyüdüğünü görmek, ilgisinin arttığını görmek bizleri ziyadesi ile mutlu ediyor. Şampiyonada 69 kayıt aldık, çok iyi bir rakam. Otomobillerin spesifikasyonları ve kalitesi artıyor. Daha teknolojik otomobiller görmeye başladık. Dolayısıyla bizleri oldukça tatmin etti diyebilirim..

Yarış Torba Mahallesi Kaynar mevkiindeki Be Premium Otel’de seremonik finiş ile sona ererken düzenlenen ödül töreni ile dereceye girenlere ödülleri ve hediyeleri verildi. Haber ; Cem Bayram SEÇEN

Facebook Hesabınızla Yorum Yapabilirsiniz

YORUMLAR

İlgili Terimler :
TemaFabrika