Dolar : Alış : 32.2596 / Satış : 32.3177
Euro : Alış : 34.8189 / Satış : 34.8816
HAVA DURUMU
hava durumu

bursa

- Hoşgeldiniz - Sitemizde 19 Kategoride 3248 İçerik Bulunuyor.

SON DAKİKA

22 – 28 Ocak Günleri Arasında Gerçekleşecek Çevreci Etkinlikler

23 Ocak 2018 - kez okunmuş
Ana Sayfa » Haberler»22 – 28 Ocak Günleri Arasında Gerçekleşecek Çevreci Etkinlikler
22 – 28 Ocak Günleri Arasında Gerçekleşecek Çevreci Etkinlikler

 

 

Haftabaşından program yapmak isteyenler için bu hafta da İstanbul’un etkinlik takviminden seçtiğimiz çevreci etkinliklerinden oluşan listemizi hazırlandı.

 

 

Kompost atölyesinden film gösterimlerine, sabun yapımınden ekolojik baskı yöntemlerini öğrenmeye kadar geniş bir yelpazede gerçekleşen etkinlik takvimimizi aşağıda bulabilirsiniz.

Ayrıca geçtiğimiz haftanın listesinden birbirinden güzel 3 sergi de devam etmekte, bu sergiler hakkında daha fazla bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.Yarıyıl tatilinde çocuklar ile beraber etkinliklere katılmak isteyenler içinse çevreci sömestr etkinlik takvimize buradan göz atabilirsiniz.

24 Ocak Çarşamba: Kedi Kiralama Servisi

 

Pera Müzesi’nde düzenlenen Pera Film’in Dilini Kedi mi Yuttu? programı kapsamında gösterilecek filmlerden biri de oldukça ilginç bir film olan Kedi Kiralama Servisi.

Büyükannesinin ölümünün ardından kendisi de yalnızlıktan şikayetçi olan Sayoko, tek teselliyi kedilerinde buluyor ve tüylerinden sevgi fışkıran dostlarını insanlarla paylaşmaya karar veriyor.  Gün boyunca nehir kenarında bir el arabasıyla gezen Sayoko, kendini yalnız hissedenlere kedi kiralıyor.

Kedilerin dünyanın farklı köşelerindeki insanlara benzer duygular yaşattığını kanıtlayan bu Japon komedisi için 24 Ocak Çarşamba günü saat 19:00’daki gösterimin biletlerini buradan temin edebilirsiniz.

25 Ocak Perşembe: Şiddetsizlik Antrenmanı

 

Yeşil Düşünce Derneği ve Şiddetsizlik Eğitim ve Araştırma Merkezi tarafından düzenlenecek etkinlik, şiddetsizliği nasıl yaşayabileceğimizi; kendimizi var etmek veya anlaşmazlıkların, çatışmaların üstesinden gelmek ve onları dönüştürmek için şiddetsiz araçlarla nasıl güçlenebileceğimizi birlikte deneyimleye çağırıyor.

“Şiddetsizlik, şiddetin yokluğundan çok daha fazlasıdır” felsefesini benimseyen etkinlik perşembe günü saat 19:00 ve 20:00 arasında Yeşil Düşünce Derneği merkezinde gerçekleşecek.

Etkinlik 25-30 kişi ile sınırlı olduğundan daha önceden kayıt olmanız gerekmektedir.

 

3 kez Oscar adayı usta yönetmen Agnieszka Holland’ın son filmi “İz / Spoor”, Variety’nin “Polonya usulü bir Fargo” şeklinde nitelediği, karlar altındaki bir kasabada geçen, farklı türleri harmanlayan bir gerilim.

Filmin konusu ise oldukça ilginç. Astroloji tutkunu, vejetaryen ve hayvan hakları savunucusu Janina, emekliliğinden bu yana kasabada öğretmenlik yapmaktadır. Janina’nın iki köpeğinin kaybolmasıyla başlayan olaylar, esrarengiz, hayvanların yaptığına inanılan seri cinayetlerle sürüyor…

Olga Tokarczuk’un romanından uyarlanan filmde, avcılık kasabayı sarmış bir tür faşist ittifaktan farksız. Janina ve arkadaşları; tilki kürkü ticaretiyle uğraşan parababası suçlular, rüşvetçi polisler ve yozlaşmış yerel yöneticilerden oluşan ağa karşı duruyorlar.

Bu ilginç filmi Don Kişot Bisiklet Kollektifi’nin düzenlediği ücretsiz gösterimde, 25 Ocak Perşembe günü, Carmela Cafe’de izleyebilirsiniz.

 

Ekolojik baskı doğada bulunan malzemelerin renklerinden faydalanarak kağıt ve textil ürünleri üzerinde renk ve desen yaratma yöntemi olan Ekolojik Baskıyı (Ecoprinting) keşfetmek için 27 Ocak Cumartesi günü sizi çok güzel bir etkinlik bekliyor.

Ödüllü grafik tasarımcısı ve sanat yönetmeni Aslı Smith’in Kadıköy’deki Heliotropic Stüdyosu’nda düzenleyeceği atölye çalışmasında bu baskı sürecinde kullanılan malzemeleri tanıyacak, koton, ipek, ve keçe kumaşlar üzerinde kendi uygulamalarınızı gerçekleştirebileceksiniz.

Katılımın 180₺ olduğu atölyeye katılım 10 kişi ile sınırlıdır. Kayıt için heliotropicstudio@gmail.com ‘a email atabilirsiniz.

27 Ocak Cumartesi: 8. Alternatif Çevre Mühendisliği Buluşmaları

Alternatif Çevre Mühendisliği Buluşmaları’nın sekizincisi IPEC Uluslararası Proje ve Eğitim Merkezi Genel Müdürü Oğuz Tutal‘ın katılımıyla, “Yeşil Ekonomi ve Yeşil Girişimcilik” üzerine 27 Ocak 2018 Cumartesi günü Akmerkez, Young Lions Zone ev sahipliğinde gerçekleşiyor.

Yeşil girişimcilik nedir?  Çevre mühendisleri bu konunun yaygınlaştırılması noktasında neler yapabilir/yapmalı? gibi konuların ele alınacağı buluşmaya katılım 20 kişi ile kısıtlı. Etkinlik hakkında daha fazla bilgiye buradan ulaşabilir, ön kayıt içinse buraya tıklayabilirsiniz.

27 Ocak Cumartesi: Koku Atölyesi

Canlıların dış dünya ile iletişiminde önemli yer tutan beş temel duyudan biri olan koku duyusu ile ilgili bilincin arttırılmasının amaçlandığı bu seminerde koku duyusunun çalışma prensiplerinden koku-bellek ilişkisine, aromanın bir besin algısı bileşeni olmasından hazza dayalı lezzet algısı içindeki önemine ve koku duyusunun üremedeki rolüne dair kısa bilgiler örneklerle aktarılacak.

Everest Yayınları’ndan çıkmakta olan dört ciltlik Kokular Kitabı’nın yazarı, parfümör ve koku uzmanı Vedat Ozan tarafından düzenlenecek atölyede, “tat x lezzet” kavram karmaşasının nedenleri ve duyular ve koku duyusunun çalışma prensipleri gibi konular ele alınacak.

Etkinlik, 27 Ocak Cumartesi günü 11:00 – 13:00 saatleri arasında Halka Sanat Projesinden düzenlenecek. Katılım ücreti 180 ile 250₺ arasında katılımcılar tarafından belirlenen etkinliğe katılmak için ipermakulturkolektifi@gmail.com adresine e-posta gönderebilirsiniz.

Etkinlik hakkında daha fazla bilgiye etkinliğin Facebook sayfasından ulaşabilirsiniz.

27 Ocak Cumartesi: Soğuk Yöntem Sabun Yapım Atölyesi

Hayatımızın vazgeçilmez parçalarından biri olan sabunu endüstryel üretimden uzaklaştıran, evde uygun malzemelerle bedeniniz ve sevdikleriniz için katkısız sabunlar üretmenizi sağlayacak bu atölye, Sarıyer’de çocuk ve yetişkinler için sürdürülebilir yaşam ve ekoloji odaklı öğrenme ve deneyimleme alanı olarak kurulmuş Kokopelli Şehirde tarafından düzenleniyor.

3,5 yıldır tıbbı bitkiler, sabun ve bitkisel yağlar konusunda çalışma yapan Derya Demirdağ tarafından düzenlecek atölyede, soğuk yöntem tekniği (Cold Process- CP) merkezde yer alıyor. Sabun ve sabunlaşmayı, sabit yağları ve kostik meselesini ele alan atölyeye katılım için buradaki formu doldurmanız yeterli.

Atölyeye katılım ücretinin 120₺ olduğu etkinlik hakkında daha fazla bilgiye buradan ulaşabilir, diğer sorunlarınız için info@kokopellisehirde.com adresine yazabilirsiniz.

27 Ocak Cumartesi: Bokashi Kompostu Atölyesi

 

Yüzyıllardır Uzakdoğu ve Japonya’da uygulanan, günümüzde şehirlerde de kolaylıkla uygulanabilecek bir kompost yöntemi olan Bokashi kompostu,  toprağı güçlendirmek için yüzyıllardır geleneksel olarak kullanılan bir yöntemdir. Orman toprağındaki yararlı doğal mikroorganizmalar toplanır, kültürü yapılarak çoğaltılır ve organik atıklar bu kültürle işlenir.

İstanbul Permakültür Kolektifi tarafından düzenlenecek atölyede, evin içerisinde kolayca yapılabilecek bu kompost yönteminin detaylarını ve yapılış yöntemi ele alınacak.

Etkinlik, 27 Ocak Cumartesi günü 14:00 – 18:30 saatleri arasında Halka Sanat Projesinden düzenlenecek. Katılım ücreti 200 ile 250₺ arasında katılımcılar tarafından belirlenen etkinliğe katılmak ve yanından getirmeleri gereken malzemeleri öğrenmek için ipermakulturkolektifi@gmail.com adresine e-posta gönderebilirsiniz.

Etkinlik ve malzemeler hakkında daha fazla bilgiye etkinliğin Facebook sayfasından ulaşabilirsiniz.

28 Ocak Pazar: Şehirde Ekolojik Uygulamalar

Şehirde de doğal ve sağlıklı yaşama adım atmak isteyenler ama nereden başlayacağınıza karar veremeyenler için Kadıköy, Yeldeğirmeni’nde sürdürülebilir tasarım, sanat ve etkinlik alanı Circuit, pazar günü saat 14:00 ile 17:00 arasında Şehirde Ekolojik Uygulamalar atölyesi düzenliyor.

Ekolojik krizlerin nedenlerini ve sizin yapabileceklerinizi keşfedebileceğiniz atölyede aynı zamanda sirke, çamaşır makinesi deterjanı, yüzey temizleyici ve leke çıkarıcı gibi ürünlerin yapılacak.

Katılım ücreti 100₺ oalrak belirlenenen etkinliğe kayıt olmak için info@circuitistanbul.com e-posta atabilirsiniz ya daha fazla bilgi almak için Facebook sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

28 Ocak Pazar: Sokak Hayvanları için Mama Kabı Atölyesi

 

İstanbul Cevahir Alışveriş Merkezi’nde profesyonel eğitmenler eşliğinde yaratıcı atölyeler ve interaktif eğitim etkinlikler kapsamında bu Pazar günü, çocuklar için Sokak Hayvanları İçin Mama Kabı Atölyesi düzenleniyor.

Ücretsiz olacak etkinliklerin başlangıç saatleri ise şöyle: 12:00, 14:00, 16:00, 17:30

Kaynak : https://www.yesilist.com/22-28-ocak-gunleri-arasinda-gerceklesecek-cevreci-etkinlikler/
Haber : Bülent Özgen

Facebook Hesabınızla Yorum Yapabilirsiniz

YORUMLAR

İlgili Terimler :
TemaFabrika