Dolar : Alış : 32.5096 / Satış : 32.5682
Euro : Alış : 34.6254 / Satış : 34.6878
HAVA DURUMU
hava durumu

bursa

- Hoşgeldiniz - Sitemizde 19 Kategoride 3251 İçerik Bulunuyor.

SON DAKİKA

Dünya, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı dinledi

13 Ocak 2016 - kez okunmuş
Ana Sayfa » Haberler»Dünya, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı dinledi
Dünya, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı dinledi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda düzenlenen Büyükelçiler Konferansı’nda, Sultanahmet’teki patlamayla ilgili olarak açıklama yaptı. Sultanahmet Meydanı‘nda saat 10.20’de çok şiddetli bir patlama meydana geldi. Olay yerine ambulans, polis ve itfaiye araçları sevk edildi. Bölgede olağanüstü güvenlik önlemleri alındı, tramvay seferleri durdu. Meydanı güvenlik kordonuna alan polis, hem olay yeri incelemesi hem de bomba araması yaptı. İstanbul Valiliği, ilk belirlemelere göre patlamada 10 kişinin öldüğünü, 15 kişinin de yaralandığını açıkladı. Hükümet kanadından ilk açıklama AK Parti  Sözcüsü Ömer Çelik‘ten geldi. Çelik, “Sultanahmet’teki alçak saldırıyı kınıyoruz.” dedi. Son olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan patlamanın Suriye kökenli bir canlı bomba saldırısı olduğunu bildirdi.

erdogandan-sultanahmet-saldirisi-sonrasi-aciklama

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kısıklı’daki konutundan çıktığı dakikalarda Sultanahmet saldırısının haberi geldi. Cumhurbaşkanı Atatürk Havalimanı’na hareket ederken yol boyunca ilgililerden bilgi aldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: ‘Suriye kökenli bir canlı bomba saldırısı’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda düzenlenen Büyükelçiler Konferansı’nda, Sultanahmet’teki patlamayla ilgili olarak, “Suriye kökenli bir canlı bomba saldırısı olduğu belirlenen olayı kınıyorum” dedi. Erdoğan şöyle konuştu: İstanbul’da Sultanahmet Meydanı’nda meydana gelen ve Suriye kökenli bir canlı bomba saldırısı olduğu değerlendirilen terör olayını esefle kınadığımı belirtmek istiyorum. 10 kadar şu anda maalesef bu terör eyleminde ölümüz var, bunlar yerli, yabancı. Öyle zannediyorum ki şöyle yarım saat, bir saat içerisinde açıklanacak. Benpatlamada hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralananlara acil şifalar diliyorum ki 15 kadar yaralı var.

 

fft2mm7510937

“BÖLGEDEKİ TÜM TERÖR ÖRGÜTLERİNİN HEDEFİ TÜRKİYE’DİR”

“Bu hadise bir kez daha millet olarak terör karşısında, terör örgütleri karşısında tek yürek, tek vücut olmamız gerektiğini göstermiştir” diyen Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Türkiye’nin terörle mücadele konusundaki kararlı ve ilkeli duruşu sonuna kadar devam edecektir. Bizim için DAİŞ’le PKK’nın, PYD’nin, YPG’nin, DHKP/C’nin, MLKP’nin, velhasıl adı veya kısaltması ne olursa olsun bütün terör örgütlerinin bir diğerinden farkı yoktur. Dikkat ederseniz bu bölgede faaliyet gösteren tüm terör örgütlerinin ilk hedefi Türkiye’dir. Çünkü Türkiye ayrım yapmaksızın bunların tamamına karşı aynı şekilde yaklaşmakta, aynı kararlılıkla mücadele yürütmektedir. Buradan açıkça soruyorum; dünyada DAİŞ denilen terör örgütüyle Türkiye’den daha kararlı bir şekilde mücadele yürüten ve bizim kadar bedel ödeyen başka bir ülke var mıdır? Aynı şekilde bölücü terör örgütüyle mücadelemizi de kararlılıkla ve fedakarlıkla yürütüyoruz ama bunu bile anlamamakta direnen birileri var, ülkeler de var.”

“MEYDANI TERÖR ÖRGÜTÜNE, BÖLÜCÜLERE, YIKICILARA BIRAKMAMALIYIZ”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, büyükelçilerden bölücü terör örgütünün faaliyetleri hususunda teyakkuz halinde bulunmalarını özellikle beklediklerini dile getirerek, şunları kaydetti:”Başta Avrupa ülkeleri olmak üzere terör örgütü ve müzahir kuruluşlarının etkinliği olan yerlerde biz de devlet olarak çok daha güçlü bir çalışma ortaya koymak mecburiyetindeyiz. Meydanı terör örgütüne, bölücülere, yıkıcılara bırakmamalıyız. Dünyanın pek çok ülkesinde terör örgütleri konusunda ikircikli bir tavır ortaya konduğunu görüyoruz, biliyoruz. Bunlar sizler tarafından da yakından bilinen, takip edilen konular. Buna rağmen bölücü terör örgütünün gerçek yüzünü göstererek söz konusu ülkelerin kamuoylarına hakikati anlatmaktan bizi alıkoyacak bir şey yoktur. Bu konuda sizler elimiz, ayağımız, gözümüz, kulağımız, her şeyimizsiniz.”

Dünya, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı dinledi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Sultanahmet’teki terör saldırısının ardından yaptığı açıklama, dünyanın önde gelen haber televizyonları tarafından da canlı yayınlandı. BBC, CNN International, El Cezire ve Euronews kanalları, Ankara’da Türk büyükelçilere seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarını canlı aktardı.

‘Suriyeli bombacı 1988 doğumlu’

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş Sultanahmet Meydanı’nda gerçekleşen canlı bomba saldırısı hakkında açıklama yaptı. “Parçalanan cesedin canlı bomba olduğu tespit edildi. Canlı bomba Suriye kökenli. Saldırıda 10 kişi hayatını kaybetti, 2 ‘si ağır 15 kişi yaralandı. Ölenlerin önemli bir kısmı yabancı  uyruklu.”

Facebook Hesabınızla Yorum Yapabilirsiniz

YORUMLAR

İlgili Terimler :
TemaFabrika