Dolar : Alış : 32.4551 / Satış : 32.5136
Euro : Alış : 34.6559 / Satış : 34.7183
HAVA DURUMU
hava durumu

bursa

- Hoşgeldiniz - Sitemizde 19 Kategoride 3251 İçerik Bulunuyor.

SON DAKİKA

3.974 beygirlik inanılmaz kamyon 12 milyon dolara alıcı buldu

19 Aralık 2019 - kez okunmuş
Ana Sayfa » Foto Galeri»3.974 beygirlik inanılmaz kamyon 12 milyon dolara alıcı buldu
3.974 beygirlik inanılmaz kamyon 12 milyon dolara alıcı buldu

Motorlu taşıtlar dünyasında ses getiren uçuk projelerden birisi daha karşımızda bulunuyor. Thor 24 kamyon modeli gibisini daha önce görmediğinize eminiz. Thor 24, her halinden anlaşılabileceğiniz çok özel modifiye edilmiş bir kamyon modeli.

Peterbilt 359 üstüne kurulan bu inanılmaz aracın arkasında Mike Harrah‘ın yer aldığı aktarılıyor. Her detayı ayrı özel bir paragrafı hakeden bu gerçekten sıra dışı çalışma, tam yedi yıllık bir emeğin sonucunda ortaya çıkmış. Suudi Arabistan’da yapılan bir açık artırmada tam 12 milyon dolara satılan “çılgın” kamyon, özellikle motor sistemiyle dikkatleri üzerine çekiyor.

Görebileceğiniz üzere aracın önünde adeta bir gemi motoru gibi duran bir makine yer alıyor. Burada iki adet 12 silindirli Detroit dizel motorun 12 adet supercharger ile bir araya getirildiği aktarılıyor.

İşte bu akıl almaz kombinasyonun 2.500 devirde tam 3,974 beygir güç ürettiği belirtiliyor. Saymadığımız sayıda alev püskürten egzoz çıkışına sahip olan Thor 24, saatte 210 km/s hıza çıkabiliyor deniyor.

 Thor 24 gibi bir kamyon daha önce hiç görmemiştik ! İlginç olarak trafiğe çıkmasının yasal olduğu aktarılan Thor 24, arkasında devasa bir rüzgarlık taşıyor. Motorları sığdırmak adına çok uzun tasarlanan araç, tam anlamıyla Mad Max: Fury Road filminden fırlamış izlenimi oluşturuyor.

Çok güçlü bir stereo ses sistemine de sahip olduğu aktarılan Thor 24, gerçekten hayallerin ötesinde yer alıyor. Araçta özel LED aydınlatma sistemleri de aktif olarak kullanılıyor.

“Tamam her şey güzel ama böyle bir araca kimin ihtiyacı olur ya da bu araç yolda nasıl kullanılır?” diye soruyorsanız cevabını inanın biz de anlamış değiliz… Hab: Cem Bayram SEÇEN

Facebook Hesabınızla Yorum Yapabilirsiniz

YORUMLAR

İlgili Terimler :
TemaFabrika