Dolar : Alış : 32.5096 / Satış : 32.5682
Euro : Alış : 34.6254 / Satış : 34.6878
HAVA DURUMU
hava durumu

bursa

- Hoşgeldiniz - Sitemizde 19 Kategoride 3251 İçerik Bulunuyor.

SON DAKİKA

Rüzgar Çetin’in kullandığı otomobil ile polis aracının çarpışması sonucu şehit olan Alagöz son yolculuğuna uğurlandı

31 Ocak 2016 - kez okunmuş
Ana Sayfa » Haberler»Rüzgar Çetin’in kullandığı otomobil ile polis aracının çarpışması sonucu şehit olan Alagöz son yolculuğuna uğurlandı
Rüzgar Çetin’in kullandığı otomobil ile polis aracının çarpışması sonucu şehit olan Alagöz son yolculuğuna uğurlandı

1532027516166

Cenazede baba, ”Bugün Diyanet İşleri Başkanı zırhlı araca biniyorsa polisimiz ve askerimiz de binecek. Allah hepinizi korusun” diye isyan etti. İstanbul’da Rüzgar Çetin’in kullandığı otomobil ile polis aracının çarpışması sonucu şehit olan polis memuru 33 yaşındaki İsmet Fatih Alagöz, bugün memleketi Çorum’da gözyaşları arasında toprağa verildi. Şehidin babası 61 yaşındaki Ahmet Çetin Alagöz, oğlunun fotoğrafını öperek gözyaşı döktü. Baba Ahmet Çetin Alagöz, kendisine başsağlığı dileyen oğlunun mesai arkadaşlarına ”Bugün Diyanet İşleri Başkanı zırhlı araca biniyorsa polisimiz ve askerimiz de binecek. Allah hepinizi korusun” dedi. İstanbul Beşiktaş’ta meydana gelen trafik kazasında Rüzgar Çetin’in kullandığı otomobil ile polis aracının çarpışması sonucu şehit olan evli ve 2 çocuk babası İsmet Fatih Alagöz’ün cenazesi dün gece İstanbul’dan Çorum’a getirildi. Hitit Üniversitesi Çorum Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna konulan şehidin Türk bayrağına sarılı cenazesi bugün buradan alınarak Ulukavak Mahallesi’ndeki evinin önüne getirildi. Alınan helallik ve edilen duaların ardından tören için cenaze Ulu Camii’ne getirildi. Polis memuru Alagöz’ün, tabutunun başında babası Ahmet Çetin Alagöz ve annesi 60 yaşındaki Ayşe Alagöz ile eşi 34 yaşındaki Özlem Alagöz gözyaşlarına boğuldu. Kardeşi 24 yaşındaki Mustafa ve 23 yaşındaki Akif Alagöz de birbirlerine sarılıp gözyaşı döktü. Baba Ahmet Alagöz, şehit oğlunun fotoğrafını taşıyan polisi de öperek “Yavrularım benim” diyerek sarıldı. Baba Ahmet Çetin Alagöz, kendisine başsağlığı dileyen oğlunun mesai arkadaşlarına, “Allah sizleri kazadan beladan korusun. Sizler vatan için bayrak için görevdesiniz. Tüm dünya bir araya gelse bu ülkeyi yıkamazlar. Allah ülkemiz için oynanan tüm oyunları bozsun, dualarımız sizlerle. Bugün Diyanet İşleri Başkanı zırhlı araca biniyorsa polisimiz ve askerimiz de binecek. Allah hepinizi korusun” dedi.

1532195940268

ÇOCUKLARI GETİRİLMEDİ

Anne Ayşe Alagöz, “Yavrum benim, göz bebeğim, aslanım” diyerek oğlunun tabutuna sarılıp, fotoğrafını öptü. Eşi Özlem Alagöz’ü kadın polisler bir an olsun yalnız bırakmadı. Gözyaşlarını tutamayan genç kadın güçlükle ayakta durabildi. 8 yıllık polis memuru olan İsmet Fatih Alagöz’ün Fen Edebiyat Fakültesi’nden mezun olduğu, ataması yapılmayınca polisliğe geçtiği belirtildi. Cenaze törenine şehidin 4 yaşında Metehan ile 2.5 yaşında Azra Su isimli çocukları getirilmedi. Şehidin naaşı, öğle namazına müteakip İl Müftüsü Ahmet Akın tarafından kıldırılan cenaze namazından sonra Ulu Mezarlık’ta toprağa verildi. Mezarlıkta şehit için meslektaşları tarafından saygı atışı yapıldı.

Cenaze törenine şehidin ailesi ve yakınlarının yanı sıra Çorum Valisi Ahmet Kara, Garnizon Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Ahmet Çelik, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, İl Emniyet Müdürü Murat Kolcu, protokol üyeleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile vatandaşlar katıldı. Öte yandan savcılık sorgusu tamamlanan Rüzgar Çetin, tutuklanması istemiyle mahkemeye sevk edildi. Rüzgar Çetin, 9 yıl önce yine aynı caddede kaza yapmıştı. Cipiyle takla atan Çetin’in aşırı hızlı olduğu iddia edilmişti. Bu arada kaza anı güvenlik kamerasına saniye saniye yansıdı. Görüntülerde lüks aracın karşı şeride geçerek polis aracına çarptığı görülüyor.

1050346660567

Mahkeme, Rüzgar Çetin’in tutuklanmasına karar verdi

İstanbul Cumhuriyet Savcısı İsa Dalgıç’ın yaklaşık 2 saat ifadesini aldığı Çetin, Türk Ceza Kanunu’nda (TCK) 15 yıla kadar hapis cezası öngörülen “bilinçli taksirle bir kişinin ölümüne bir kişinin de yaralanmasına sebep olmak” suçundan tutuklanması talebiyle, nöbetçi İstanbul 8. Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edildi. Mahkeme, Rüzgar Çetin’in tutuklanmasına karar verdi.

İŞTE SAVUNMASI
Rüzgar Çetin’in hakimlikte verdiği ifadesinde, “Orta şerit boştu. Oraya girmek için manevra yaptım. Araç kaydı. Kaza yaptım. Çok pişmanım” dediği öğrenildi.Çetin’in avukatının da yaptığı savunmada kazada hayatını kaybeden polis memurunun emniyet kemerinin takılı olmadığı, takılı olsaydı kazanın ölümle sonuçlanmayacağını ileri sürdüğü öğrenildi. Sinan Çetin’in oğlu Rüzgar Çetin hep olaylarıyla gündeme geldi. Magazin sayfalarıyla birlikte 3. sayfa haberlerine konu olan Rüzgar Çetin’in geçmişte kalan olayları saymakla bitmiyor tam bir suç makinesi .

Caddede hız rekoru kırıp, araçları tekmeledi
2008 yılında Sinan Çetin’in oğlu Rüzgar ile Deniz Akel’in oğlu Ediz Utkucan önce son model otomobilleriyle caddede hız rekoru kırdılar. Sonra üstü açık otomobillerini parkedip, cadde üzerindeki otomobilleri tekmelediler. Bununla yetinmeyip caddeden geçen otomobillerin şoförlerine el hareketi yaptılar. Daha sonra sokak ortasında break dance yapan ikili diğer arkadaşlarıyla birlikte polis gelmeden üstü açık otomobillerine binip yine son hızla olay yerinden uzaklaştılar.O anlar Star tv kameralarına yakalanmıştı.

Arkadaşının Kafasında Bardak Kırdı
2008 yılında Rüzgar Çetin, Anjelique’de aynı masayı paylaştığı Aycan Cevahir’in kafasında içki bardağı kırdı. Çıkan kargaşada Cevahir’in burnu kırıldı.

Evinin balkonundan havaya ateş açtı, gözaltına alındı
2012 yılında Beyoğlu’ndaki evinin balkonundan havaya ateş ettiği gerekçesiyle gözaltına alındı.
Evde, kurusıkı tabanca, bu tabancaya ait mermiler, gaz tüpü ve boş mermi kovanları bulundu. Çetin, emniyetteki ifadesinde “Havaya ateş açtığım iddiaları doğru değildir” dedi. “Meskun mahalde havaya ateş açmak” suçundan işlem yapılan Çetin, karakoldaki sorgusunun ardından serbest bırakıldı.

Rüzgar Çetin bu sefer komşularını darp ettiği iddiasıyla gündemde
Yine 2012 yılında babasına ait Beyoğlu’ndaki Plato Film şirketinde kardeşleriyle birlikte sabaha karşı yüksek sesle müzik dinledikleri için komşuları tarafından uyarılan Rüzgar Çetin bu sefer de komşuları ile kavga etti. İş yeri çalışanlarının da katılmasıyla büyüyen kavgayı polisler zor ayırdı. Komşuları Onur Karaca, Rüzgar ve kardeşlerinden şikayetçi oldu. Soruşturma sonunda savcılık, Rüzgar Çetin ve kardeşleri hakkında ‘kasten yaralama’ suçundan 5 yıla kadar hapis istedi.

Gece kulübünde muşta ile kavga 
Rüzgar Çetin 2013 yılında Propaganda adlı kulüpte, kendi grubundan bir arkadaşıyla kavga etti. Kulübün içerisinde arkadaşıyla yumruklaşan Rüzgar görevliler tarafından dışarı çıkarıldı. Öfkesini yenemeyen Rüzgar Çetin’in “Seni öldüreceğim” dediği iddia edilmiş, kavga dışarıda da devam ederken kimse ayıramamıştı. Kavga sırasında Rüzgar Çetin’in sağ elinde muşta vardı. Kanlı kavga gazetecilerin araya girmesiyle sona ermişti. Gece Kulübü Bastı
Rüzgâr Çetin 2010 yılında , babasının 7 ay önce tahliye davası açtığı kiracısının işlettiği gece kulübünü bastı.
Sinan Çetin, İstanbul Beyoğlu Asmalımescit’te sahibi olduğu binayı, 4 yıl önce Celal Edebali’ye kiraya verdi. Celal Edebali de buraya “Tünel 23” adlı bir eğlence kulübü açtı. Ancak Sinan Çetin, kiracısına 7 ay önce tahliye davası açtı. Dava sürerken ünlü yönetmenin oğlu Rüzgâr Çetin, geçtiğimiz hafta gece kulübüne giderek masa ve sandalyeleri dağıttı. Çetin’in “Ben Sinan Çetin’in oğluyum; burayı boşaltın” diye bağırdı. İşletme Müdürü Sadık Çiçek ise olay nedeniyle Beyoğlu Emniyet Müdürlüğü’ne giderek şikâyette bulundu.

2 kez alkollü olduğu için ehliyetine el konuldu
Rüzgar Çetin’İn “alkollü araç kullanmak” suçundan ehliyetine 2 kez el konuldu. 13 Temmuz 2006 tarihinde alkollü araç kullanırken yakalanan Rüzgar Çetin’in ehliyetine el konuldu. Ehliyetini 6 ay sonra geri alan Çetin 9 Ağustos 2007 tarihinde ikinci kez alkollü olarak direksiyon başında yakalandı. Rüzgar Çetin ehliyetini bu kez 730 gün sonra geri alabildi.

FECİ KAZA NASIL OLDU, NELER YAŞANDI? Kaza, önceki gece saat 01.00 sıralarında Çırağan Caddesi’nde meydana geldi. İddiaya göre, Ortaköy istikametinde ilerleyen ve içerisinde 2 polis memurunun bulunduğu 34 A 4342 plakalı trafik ekibi, karşı istikametten gelen 34 RUZ 27 plakalı lüks otomobil ile kafa kafaya çarpıştı. Kazanın şiddetiyle savrulan polis aracı, yol kenarındaki kaldırıma çıktıktan sonra demir parmaklıklara çarparak durdu. Ön kısmında büyük hasar oluşan lüks otomobil ise yol ortasına savruldu. 2 POLİS YARALANDI  Kaza sırasında yan koltukta oturan polis memuru İsmet Fatih Alagöz araçtan fırlayarak yola savrulurken, aracı kullanan polis memuru sürücü koltuğunda sıkıştı.Otomobil sürücüsünün ise kazayı yara almadan atlattığı öğrenildi. Yoldan geçen sürücülerin ihbarı üzerine kısa sürede olay yerine çok sayıda polis ekibi, ambulans ve itfaiye sevk edildi. Sağlık ekipleri, yola savrulan ve durumu ağır olduğu öğrenilen polis memuru İsmet Fatih Alagöz’ü ambulansla Acıbadem Fulya Hastanesi’ne kaldırdı. Bu sırada itfaiye ekipleri de polis aracı içerisinde sıkışan diğer polis memurunu kurtarmak için çalışmalara başladı. Yaklaşık 15 dakikalık çalışma sonucu, yaralı polis memuru araçtan çıkartılarak ambulansa taşındı. Şişli Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılan polis memurunun durumunun iyi olduğu öğrenildi. Kaza sırasında yola fırlayarak ağır yaralanan polis memuru, kaldırıldığı Fulya Acıbadem Hastanesi’nde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu.

09225222356500914502874740

TUTUKLANMASI İSTEMİYLE MAHKEMEYE SEVK EDİLDİ

Savcılık sorgusu tamamlanan Rüzgar Çetin, “Bilinçli taksirle bir kişinin ölümüne bir kişinin de yaralanmasına neden olmak” gerekçesiyle tutuklanması talebiyle mahkemeye sevk edildi. Rüzgar Çetin’in üflemeli cihazla yapılan ilk alkol muayenesinde 0.92 promil alkollü çıktığı, durumun alınan kan örneklerinden yapılacak testlerin ardından kesinlik kazanacağı belirtildi.  KAZA ANI GÜVENLİK KAMERASINDA  Bu arada kaza anı güvenlik kamerasına saniye saniye yansıdı. Görüntülerde lüks aracın karşı şeride geçerek polis aracına çarptığı görülüyor. Kazaya karışan lüks otomobil sürücüsünün ise ünlü yönetmen Sinan Çetin’in oğlu Rüzgar Çetin olduğu ve olaydan sonra gözaltına alınarak polis merkezine götürüldüğü öğrenildi.

0921067596372

 

SİNAN ÇETİN ADLİYEDEYDİ RÜZGAR Çetin’in adliyeye getirildiği saatlerde yönetmen babası Sinan Çetin de adliyeye geldi. Oğlunun savcılık işlemleri devam ederken merdivenlerde oturarak bekleyen Çetin’i zaman zaman yanına gelen avukatları bilgilendirdi.

OLAY YERİNDE İNCELEME YAPILDI

Öte yandan polis, kaza sonrasında Çırağan Caddesi’ni çift yönlü olarak trafiğe kapattı. Olay yeri inceleme ekipleri, otomobil ve çevresinde inceleme yapıp, kaza yerini fotoğrafladı. Çevrede bulunan mobese kameraları da incelemeye alındı. Kaza yapan araçların olay yerinden kaldırılmasının ardından cadde yeniden trafiğe açıldı. Polis kazayla ilgili soruşturma başlattı.

RÜZGAR ÇETİN EMNİYET’TEN KELEPÇELİ ÇIKARILDI

Rüzgar Çetin, Emniyet’teki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Rüzgar Çetin’in Emniyet’ten elleri kelepçeli olarak çıkarıldığı görüldü. Kendisini bekleyen basın mensuplarına çok üzgün olduğunu söyleyen Çetin, alkollü olup olmadığı sorusunu ise cevapsız bıraktı. 0.9 PROMİL ALKOL NE DEMEK?

Promil hesabı, her litre kanda kaç miligram alkol olduğuna göre yapılıyor. Yasal sınır, 0.5 promil. Yani, vücudunda 6 litre kan bulunduğunu varsaydığımız bir yetişkin, kanına 3 gram alkol karıştığı an, yasal sınıra ulaşmış oluyor.
Emniyet Genel Müdürlüğü, Trafik Araştırma Merkezi’nin internet sitesine göre 0.8 promilde, “koordinasyon, algı ve muhakemede belirgin bozulma, tepki zamanının ve kendini kontrol etme becerisinin zarar görmesi” gözleniyor.
1 promilde ise “sarhoşluk belirtileri, muhtemel mahcup edici davranışlar, bir an neşeli bir an üzgün olmak gibi ruh halinde gidip gelmeler” görülüyor.

SİNAN ÇETİN’İN OĞLU 9 YIL ÖNCE DE AYNI CADDEDE KAZA YAPMIŞTI

Rüzgar Çetin, Çırağan Caddesi’nde 14 Temmuz 2006’da da kaza yapmıştı. O gün 21 yaşında olan Rüzgar Çetin, cipiyle takla atmıştı. Kazayı hafif sıyrıklarla atlatan Çetin’in aşırı hızlı olduğu iddia edilmişti. 

DOSYASI ÇOK KABARIK ÇIKTI
Rüzgar Çetin’in ehliyet kaydından trafik dosyasının kabarık olduğu ortaya çıktı. Daha önce iki kez alkollü araç kullanmak suçundan ehliyetine el konulan Rüzgar Çetin’in ehliyetini aldığı günden bu yana 28 trafik cezası aldığı ortaya çıktı. Rüzgar Çetin’in trafik suçları arasında “tehlikeli şerit değiştirmek”, “emniyet kemeri takmamak”, “ehliyetine el konulmuşken araç kullanmak” suçlarının bulunduğu belirtildi. Daha önceden 80 ceza puanı bulunan Rüzgar Çetin’in yaptığı son kazayla birlikte ceza puanı toplamı 100’ü geçmiş oldu. Rüzgar Çetin’in alkolmetreyi üflemediği için 2 yıl, alkollü çıktığı için 6 ay ve 100 ceza puanını geçtiği için 2 ay olmak üzere ehliyetine toplam 2 yıl 8 ay el konulduğu belirtildi.

EHLİYETİNİ YÜKSEKOVA’DAN ALMIŞ

Yönetmen Sinan Çetin’in oğlu Rüzgar Çetin’in B sınıfı ehliyetini 2004 yılında Hakkari Yüksekova’dan aldığı belirtildi. Ehliyetini aldıktan sonra ilk cezasını 3 Ağustos 2005 tarihinde alan Rüzgar Çetin’in bugüne kadar toplam 28 kez trafik polislerine yakalandığı öğrenildi. Rüzgar Çetin’in 11 kez “emniyet kemeri takmadan araç kullanmak” suçundan ceza kesildiği belirtilirken, “ehliyetine alkol yüzünden el konulmuşken araç kullanmak”, “tehlikeli şerit değiştirmek”, “aşırı hızla araç kullanmak”, “ehliyetini üzerinde bulunmamak” suçlarının bulunduğu belirtildi.

EHLİYETİNE ALKOL YÜZÜNDEN İKİ KEZ EL KONULMUŞ

Öte yandan polis kayıtlarına göre Rüzgar Çetin’in ehliyetine daha önce “alkollü araç kullanmak” suçundan 2 kez el konulduğu tespit edildi. 13 Temmuz 2006 tarihinde alkollü araç kullanırken yakalanan Rüzgar Çetin’in ehliyetine el konulduğu, ehliyetini 6 ay sonra geri aldığı tespit edildi. 9 Ağustos 2007 tarihinde ikinci kez alkollü yakalanan Rüzgar Çetin’in ehliyetini bu kez 730 gün sonra geri alabildiği öğrenildi.

EHLİYETİNE 2 YIL 8 AY EL KONULDU

Daha sonra 5 yıl alkollü araç kullanmadığı için sicili temizlenen Rüzgar Çetin’in bu kez de alkollü yakalandığı için ehliyetine 6 ay süreyle el konulacağı öğrenildi. Ancak Rüzgar Çetin’in alkolmetreyi üflemeyi reddettiği için 2 yıl, 100 ceza puanını doldurduğu için 2 ay olmak üzere toplam 2 yıl 8 ay ehliyetine el konulduğu öğrenildi. Rüzgar Çetin’in 28 Eylül 2018’e kadar ehliyetini geri alamayacağı belirtildi.

 

Facebook Hesabınızla Yorum Yapabilirsiniz

YORUMLAR

İlgili Terimler :
TemaFabrika