Dolar : Alış : 32.2448 / Satış : 32.3029
Euro : Alış : 35.1355 / Satış : 35.1988
HAVA DURUMU
hava durumu

bursa

- Hoşgeldiniz - Sitemizde 19 Kategoride 3242 İçerik Bulunuyor.

SON DAKİKA

5,9 büyüklüğünde deprem korkuttu! Bursa ve çevre illerden de hissedildi

23 Kasım 2022 - kez okunmuş
Ana Sayfa » Haberler»5,9 büyüklüğünde deprem korkuttu! Bursa ve çevre illerden de hissedildi
5,9 büyüklüğünde deprem korkuttu! Bursa ve çevre illerden de hissedildi

AFAD, saat 04:08’de Düzce’de 5,9 büyüklüğünde bir deprem meydana geldiğini duyurdu. Deprem çok sayıda ilde şiddetli şekilde hissedildi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Düzce’nin Gölyaka ilçesinde 5.9 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini açıkladı. AFAD’ın internet sitesinde yer alan bilgiye göre, Düzce’nin Gölyaka ilçesinde saat 04.08’te 5.9 büyüklüğünde deprem kaydedildi. Deprem 6.81 kilometre derinlikte gerçekleşti. Merkez üssü Düzce’nin Gölyaka ilçesi olan 5,9 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Saat 04.08’de meydana gelen deprem İstanbul, Ankara, Bursa, Eskişehir, Çankırı, Zonguldak, Sakarya‘da da hissedildi.

4.7 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldi AFAD’dan yapılan açıklamaya göre 5.9 büyüklüğündeki depremin ardından Düzce’nin Çilimli ilçesinde 4.7 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldi.

18 ARTÇI  Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Düzce’nin Gölyaka ilçesinde 5.9 büyüklüğündeki depremin ardından 18 artçı deprem meydana geldiğini açıkladı.
AFAD’ın sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Düzce ilimizin Gölyaka ilçesindeki 5,9 büyüklüğündeki depremin ardından, an itibarıyla 18 artçı deprem meydana gelmiştir. Bölgede kontrol amaçlı enerji kesintileri uygulanmaktadır. Vatandaşlarımızın paniğe kapılmamasını önemle rica ederiz” ifadelerini kullandı.

Sakarya’da da hissedildi Düzce’de 5.9 büyüklüğünde meydana gelen deprem Sakarya’da da hissedildi.
Saat 04.08’de, merkez üssü Düzce’nin Gölyaka ilçesi olan 5,9 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Sarsıntı Sakarya ve Kocaeli’de olmak üzere çevre illerden de hissedildi. Sakarya’da da evlerinde depremi hisseden bazı vatandaşlar, korkuyla dışarıya çıktı. Sarsıntının ardından hemen dışarıya çıktığını anlatan vatandaş, “Birden sarsıntı başladı. İlk başlarda ne olduğunu anlayamadım. Ayağa kalktım, ayakta durmakta zorlandım. Işığı açtım. Avizenin sallandığını gördüm. Telaşa kapıldım, ne yapacağımı bilemedim o an. İlk yaptığımız elime telefonu alıp dışarıya çıkmak oldu. Allah korusun. Ben 1999 depremini yaşamadım. Hala ellerim ayaklarım titriyor” dedi.

Deprem Çankırı’dan da hissedildi

Düzce’de meydana gelen 5.9 büyüklüğündeki deprem, Çankırı’da da hissedildi.
Saat 04.08’de, merkez üssü Düzce’nin Gölyaka ilçesinde meydana gelen 5,9 büyüklüğündeki deprem meydana Çankırı’da hissedildi. Evlerinde depremi hisseden bazı vatandaşlar, korkuyla dışarıya çıktı.

Zonguldak sallandı Merkez üssü Düzce’de yaşanan deprem Zonguldak’ı da etkiledi. Sarsıntıyla evlerinden çıkan vatandaşlar adeta sokağa akın etti. Çoğunluğunu üniversite öğrencilerinin oluşturduğu Üniversite Caddesi’nde vatandaşlar sarsıntıyla birlikte ilk olarak yaşam üçgeni oluşturdu. Sarsıntının geçmesiyle birlikte sığındıkları yerden çıkan vatandaşlar hızlı adımlarla binaları terk etti. Öğrenciler depremin korkusuyla ailelerine ulaşmaya çalıştı. Bazı vatandaşlar artçı deprem ihtimaline karşı geceyi sokakta geçireceklerini ifade ettiler. Öte yandan polis ekipleri depremin hissedilmesiyle birlikte cadde ve sokaklarda devriye gezdi. İlk belirlemelere göre herhangi bir hasarın yaşanmadığı öğrenildi.

BAKAN SOYLU: HERHANGİ BİR CAN KAYBIMIZ SÖZ KONUSU DEĞİL

Bakan Soylu, deprem sonrası depremin merkez üssüne gitti. Açıklama yapan Bakan Soylu şunları ifade etti: “Az hasarlı ve orta hasarlı binalarda durmamak lazım, ağır hasarlı bina ihbarı gelmedi. Yaptığımız taramalarda da böyle bir sonuca ulaşmadık. Belediye başkanlarımızla değerlendirme yaptık. 30’un üzerinde yaralı söz konusu. Bir yaralımızın durumu ağır. Leğen kemiği kırık bir yaralımız var. Herhangi bir can kaybımız söz konusu değil!”

BAKAN KOCA SON DURUMU AÇIKLADI

“YENİ BİLGİLER: Düzce Gölyaka merkezli, birçok ilimizde hissedilen 5,9 büyüklüğündeki depremde; Düzce’de 1’i ağır 32, İstanbul’da 1, Bolu’da 1, Zonguldak’ta 1 kişi olmak üzere şu anki bilgilere göre yaralı sayısı 35’tir. Sağlık kurumlarımızdaki yaralıların tedavileri devam ediyor.

AFAD: BİRİ AĞIR 35 YARALI VAR AFAD meydana gelen depremde Düzce’de 1’i ağır 32, İstanbul’da 1, Zonguldak’ta 1, Bolu’da 1 kişinin yaralandığını duyurdu.

EGM’DEN AÇIKLAMA Emniyet Genel Müdürlüğünün sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, deprem nedeniyle yaşanması muhtemel asayiş olaylarına karşı gerekli güvenlik tedbirlerinin alındığı bildirildi.

DÜZCE VE SAKARYA’DA EĞİTİME 1 GÜN ARA VERİLDİ

Düzce Valisi Cevdet Atay, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, il genelinde eğitime 1 gün ara verildiğini duyurdu. Düzce’nin ardından Sakarya’da da eğitime 1 gün ara verildi.

Vali Atay, paylaşımında şu ifadeleri kullandı: “Değerli hemşerilerimiz, ilimizde yaşanan deprem nedeniyle, tedbir amaçlı ilimiz genelinde tüm eğitim kurumlarında 23 Kasım 2022 tarihinde bir (1) gün eğitim – öğretime ara verilmiştir. Hepimize çok geçmiş olsun.”

VALİ YERLİKAYA: KONUYU TAKİP EDİYORUZ

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Düzce’nin Gölyaka ilçesi merkezli 5,9 büyüklüğündeki depremin İstanbul’da da hissedildiğini belirterek “Konuyu takip ediyoruz. Allah, her türlü afetten ülkemizi ve milletimizi korusun.” açıklamasında bulundu. Vali Yerlikaya, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, “AFAD verilerine göre saat 04.08’de Düzce Gölyaka merkezli 5.9 büyüklüğünde bir deprem meydana gelmiştir. Deprem İstanbul’dan da hissedilmiştir. Konuyu takip ediyoruz. Allah, her türlü afetten ülkemizi ve milletimizi korusun.” ifadesini kullandı.

ANKARA VALİSİ VASİP ŞAHİN’DEN AÇIKLAMA

Ankara Valisi Vasip Şahin, Ankara’da da hissedilen Düzce’nin Gölyaka ilçesindeki 5,9 büyüklüğündeki depremle ilgili, “İlimizde, birimlerimize intikal eden herhangi bir olumsuzluk bulunmamaktadır. Allah ülkemizi afetlerden muhafaza eylesin.” ifadelerini kullandı. Vali Şahin, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, şunları kaydetti: “Düzce’ye geçmiş olsun. İlimizde, birimlerimize intikal eden herhangi bir olumsuzluk bulunmamaktadır. Allah ülkemizi afetlerden muhafaza eylesin.”

BURSA VALİSİ CANBOLAT: TESPİT EDİLEN OLUMSUZ DURUM YOK

Bursa Valisi Yakup Canbolat, Düzce’nin Gölyaka ilçesinde meydana gelen 5,9 büyüklüğündeki depremle ilgili kentte herhangi bir olumsuzluğun yaşanmadığını belirtti.

Canbolat, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Düzce Gölyaka ilçesinde meydana gelen ve Bursa’mızda da hissedilen 5,9 şiddetindeki depremde ilimizde an itibarıyla tespit edilen bir olumsuz durum yoktur.” ifadesini kullandı.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Ankara’da da hissedilen Düzce’nin Gölyaka ilçesindeki 5,9 büyüklüğündeki depremle ilgili, “İvedilikle sahadaki ekiplerimizden bilgi aldık. Çok şükür ki Ankara’nın herhangi bir bölgesinden kötü haber almadık.” ifadelerini kullandı.Başkan Yavaş, resmi Twitter hesabından yaptığı paylaşımda şunları kaydetti; “İvedilikle sahadaki ekiplerimizden bilgi aldık. Çok şükür ki Ankara’nın herhangi bir bölgesinden kötü haber almadık. Düzce ve çevre illerdeki vatandaşlarımıza da bir kez daha geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.” Haber ; Cem Bayram SEÇEN

Facebook Hesabınızla Yorum Yapabilirsiniz

YORUMLAR

İlgili Terimler :
TemaFabrika