Dolar : Alış : 32.2596 / Satış : 32.3177
Euro : Alış : 34.8189 / Satış : 34.8816
HAVA DURUMU
hava durumu

bursa

- Hoşgeldiniz - Sitemizde 19 Kategoride 3248 İçerik Bulunuyor.

SON DAKİKA

8 Eylül’de İklim İçin Yükselecek Küresel Sese Katılmaya Hazır mısın?

31 Ağustos 2018 - kez okunmuş
Ana Sayfa » Haberler»8 Eylül’de İklim İçin Yükselecek Küresel Sese Katılmaya Hazır mısın?
8 Eylül’de İklim İçin Yükselecek Küresel Sese Katılmaya Hazır mısın?

Bazı mücadeleler sanki hiç bitmeyecek veya kazanılamayacak gibi gözükür. Hele ki bu karşı mücadele verdiklerimizin arkasında dev finansal kaynakları olan şirketler varsa… Ancak Margaret Mead’in dediği gibi “düşünceli, kendini adamış küçük bir grup yurttaş dünyayı değiştirebilir”. Aynı şu anda dünyanın dört bir yanında fosil yakıtlara karşı yaşanabilir bir gelecek için mücadele veren yerel topluluklarda olduğu gibi.

 

 

Mum ışığı misali karanlığı aydınlatan Gerzeliler’in, Yırcalılar’ın, Bursalılar’ın termik santral mücadelelerini ve kazanımlarını hatırlamamız, umudu yaymamız gerekiyor. Aynı neredeyse 30 senedir Aliağa’daki fosil yakıt endüstrilerine, kirleticilere karşı mücadele veren Aliağa’da olduğu gibi:

Aliağa toprağı, havası, suyu için halk sağlığı ve tüm canlılar için 1980’lerin sonundan itibaren kirleticilere ve fosil yakıt projelerine karşı mücadele ediyor. Bölgede hali hazırdaki yoğun kirleticilere yenileri eklenmediyse bu yaşamı savunanların sayesinde gerçekleşti.

8 Eylül’de İklim İçin Ses Ver diyerek Aliağalılar’ın ve kendi yerellerinde yaşam savunusu verenlerin yanında bir kez daha duracağız. Geleceğimiz için gezegenimiz için, fosilsiz bir geleceği el ele inşa etmek için sesimizi yükselteceğiz. Eğer sen de gerçekleşecek etkinliklerden birine katılıyorsan Aliağa’nın hikayesini paylaşıp arkadaşlarını da 8 Eylül’de sesimize ses katmaya davet eder misin?

8 Eylül’de Türkiye’de şu anda kesinleşen 8 ayrı etkinlik noktası bulunuyor – İstanbul’da boğazın iki yakası; Kadıköy ve Sarıyer ses verirken, Çanakkale’de Kazdağları ve Güzelyalı plajı diğer iki etkinlik noktası olacak. Kırklareli’nde ve Odunpazarı’nda bir pedallama etkinliği düzenlenirken Ayvalık’ta ekoloji, gıda ve iklim değişikliği üzerine söyleşi / forum gerçekleşecek. Antalya Alakır Vadisi’nde de Alakır Nehri Kardeşliği yaşam savunucularını Alakır Vadisi’ne davet ediyorlar. 8 Eylül’den önce ise Kadıköy İklim Elçileri 1 Eylül Cumartesi 19.30’da Naomi Klein’in Bu Herşeyi Değiştirir belgeselini Koşuyolu Parkı’nda gösterecekler.

Dünyanın dört bir yanında ise 500’ün üzerinde ayrı etkinlik noktası 73 ülkeyi kapsıyor. Şimdi yapmamız gereken iklim için dünyanın dört bir yanından yükselecek seslerimizin 12 – 14 Eylül’de Kaliforniya’da bir araya gelecek yerel yönetimler ve karar alıcılar nezdinde duyulmasını sağlamak!

Sesimizi yükseltirken özellikle iklim krizi karşısında giderek kırılganlaşan toplulukların yanlarında olduğumuzu göstermeliyiz. Biliyoruz ki iklim krizi tek bir etkinlik günüyle çözülemeyecek kadar büyük bir sorun yumağı. Ancak etkinliklere katılarak, sokakta ses verenlerin yanında durarak iklim adaleti için bir arada kararlılığımızı gösterebiliriz.

Eğer 8 Eylül’de gerçekleşecek etkinliklerden birine katılıyorsan sosyal medyada renkliliğimizi ve biraradalığımızı göstermek için videolarını, fotoğraflarını #İklimİçinSesVer etiketiyle paylaşır mısın? Böylece iklim hareketinin sesinin Türkiye’den de yükseldiğini görünür kılabiliriz (Şayet farklı ülkelerde küresel hikayeyi takip edenlere de anlık olarak ulaşmak istiyorsan paylaşımlarına #RiseForClimate etiketini de eklemeyi unutma!).

Fotoğrafların ve videoların en iyi şekilde yayılması için bir kaç ufak öneri daha:

  • Etkinliğin mesajını ve ruhunu yakalamaya çalış. Etkinlikte vurucu bir görsel ve nerede olduğunu gösteren bir simge varsa bu görseli yakalamayı unutma
  • Kısa cep telefonu videoları özellikle etkinliğin vurucu anlarını çekip hızlı bir şekilde yaygınlaştırmak için önemlidir.
  • Eğer etkinlik düzenliyorsan katılımcılara sosyal medya hesaplarından #İklimİçinSesVer etiketiyle paylaşımlarda bulunabileceklerini hatırlat! Bir etkinliğin farklı kişilerin gözünden görsellerinin olması renkliliğimizi göstermesi için değerli
  • Etkinlik fotoğrafında mesajını ve talebini gösterecek şekilde sembollerin, dövizlerin, coşkunun yer alması görseli güçlendirecektir.

Etkinlik fotoğraf ve videolarında neden ailen ve dostların yer almasın? Davet et hep birlikte iklim için ses verelim!

Şayet kendi yerelinde bir etkinlik gerçekleşmiyorsa ve iklim için ses vermek istiyorsan hala vaktin var! Bu yazının üzerine tıklayarak yaratıcı etkinlik fikirlerine ulaşabilir veya bize e-posta gönderebilirsin: bilgi@iklimicinsesver.org

Ben de 8 Eylül’de yaşanabilir kentler için, geleceğimiz ve gezegenimiz için fosil yakıtlara karşı mücadele edenlerin, kendi yerel topluluklarında yenilenebilir enerji projelerini hayata geçirenlerin yanında duracağım.

KAYNAK:  Efe 350 Türkiye
BÜLENT ÖZGEN-HABER MERKEZİ

Facebook Hesabınızla Yorum Yapabilirsiniz

YORUMLAR

İlgili Terimler :
TemaFabrika