Dolar : Alış : 32.1650 / Satış : 32.2229
Euro : Alış : 34.8285 / Satış : 34.8912
HAVA DURUMU
hava durumu

bursa

- Hoşgeldiniz - Sitemizde 19 Kategoride 3248 İçerik Bulunuyor.

SON DAKİKA

9. Yeşil Ekonomi Konferansı: Yeşil Yeni Düzen

01 Aralık 2019 - kez okunmuş
Ana Sayfa » ÇEVRE»9. Yeşil Ekonomi Konferansı: Yeşil Yeni Düzen
9. Yeşil Ekonomi Konferansı: Yeşil Yeni Düzen

Yeşil Düşünce Derneği ve Heinrich Böll Stiftung Derneği Türkiye Temsilciliği işbirliğiyle 9. Yeşil Ekonomi Konferansı 3 Aralık 2019’da Yeşil Yeni Düzen başlığıyla gerçekleşiyor. 

Bu dünyada barışçıl biçimde yaşamaya devam etmek istiyorsak, içinde bulunduğumuz krize ekonomik, toplumsal ve ekolojik boyutlarıyla aynı anda çözüm bulmamız gerekiyor. 1930’ların Yeni Düzen’i ekonomik krizi nasıl toplumsal krize çareler üreterek yenebildiyse, 21. Yüzyılın bu ilk krizi, artan yoksulluk ve ilkim krizini es geçerek atlatılamayacak.

Nitekim AB ve ABD gibi merkez ülkelerdeki seçimlerde Yeşil Yeni Düzen’in en çok tartışılan konu olması bir sürpriz değil.

2009 yılında Yeşil Yeni Düzen kavramı bu ihtiyacın sonucu olarak ortaya çıktı. Yeşil Ekonomi konferanslarının ilkini de o yıl bu başlık altında düzenlemiştik. Bu yıl, Yeşil Yeni Düzen’in 10. Yılı. Geçen 10 yıl içinde kimi ülkeler üç hedefi de gözeten dönüşümleri başardı. Türkiye gibi kimi ülkeler de bu fırsatı tepip, sürdürülemez bir ekonomik yapıda ısrarcı oldu. Türkiye’deki krizin kronikleşmesinde bu vurdumduymazlığın payı büyük.

9. Yeşil Ekonomi Konferansı ile Yeşil Yeni Düzen kavramına geri dönüp geçtiğimiz 10 yılın muhasebesinin yapılması amaçlanıyor. Küresel ölçekte ve Türkiye özelinde bu 10 yıl içerisinde hangi alanlarda ilerleme hangi alanlarda gerilemeler yaşandığını ve bunların sebeplerini ortaya koyulmasu, Türkiye ekonomisi için yeşil dönüşümün finansmanı konularının tartışılması amaçlanıyor.

KAYNAK : https://www.iklimhaber.org/9-yesil-ekonomi-konfernasi-yesil-yeni-duzen/

HABER: BÜLENT ÖZGEN

Facebook Hesabınızla Yorum Yapabilirsiniz

YORUMLAR

İlgili Terimler :
TemaFabrika