Dolar : Alış : 32.4049 / Satış : 32.4632
Euro : Alış : 34.4266 / Satış : 34.4887
HAVA DURUMU
hava durumu

bursa

- Hoşgeldiniz - Sitemizde 19 Kategoride 3250 İçerik Bulunuyor.

SON DAKİKA

AB Bakanı Bozkır ve Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu açıklama yaptı

04 Mayıs 2016 - kez okunmuş
Ana Sayfa » Haberler»AB Bakanı Bozkır ve Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu açıklama yaptı
AB Bakanı Bozkır ve Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu açıklama yaptı

  avrupa-650x386   ImageHandler

AB Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır ile Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Avrupa komisyonu kararını değerlendirdi.

AB Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır ile Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Avrupa komisyonu tavsiye kararını değerlendirdi. AB Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır vizesiz Avrupa için sürecin Haziran sonuna kadar tamamlanacağını söyledi. Çavuşoğlu, bakanlar kurulu ve meclisin harcadığı mesailerin sonuçlarının alındığını ve raporda tüm bunlara yer verildiğini söyledi. Dışişleri Bakanı, bakanlık olarak ellerinden geleni yapmaya devam edeceklerini, bu karar ile bir haksızlığın ortadan kalktığını söyledi.

turkiye-ab-uyeligi-konusunda-bazi-siyasi-enge-7320912_x_o

 Çavuşoğlu, hedefin AB’ye tam üyelik olduğunu dile getirdi, “Türkiye ve AB her zaman birbirine ihtyiaç duyacaktır. AB’nin Türkiye ile ilişkilerine stratejik perspektiften bakması gerekiyor. Bugün alınan karar da ilişkiler konusunda bir dönüm noktası olabilir” dedi. Çavuşoğlu, Avrupa Birliği ile ilişkilerde yeni bir sayfanın açıldığını söyledi. Bakan pasaport konusundaki çalışmaların da tamamlanmak üzere olduğunu söyledi. AB Bakanı Bozkır da, Salı günü Strasbourg’da görüşmeler yapacağını, parlamento seviyesindeki çalışmaları tüm hızıyla sürdüreceğini kaydetti. Bozkır ve Çavuşoğlu daha sonra Brüksel’e giderek bir dizi toplantıya katılacaklar.

headline

Bozkır, Türkiye tarafıdan atılması gereken adımları da değerlendireceklerini, Haziran sonuna kadar olan süreçte parlamenter ile görüşeceklerini, sürecin olumlu yönde ilerlemesi için çalışacaklarını söyledi. Çavuşoğlu, 1 Haziran itibariyle çipli pasaportlara parmak izleri ekleneceğini kaydetti ve yeni pasaport taleplerinin karşılanması konusunda sıkıntı yaşanmayacağını, çalışmaların uzun süredir devam ettiğini söyledi. 72 kriter ile ilgili olarak konuşan Bozkır, bunun bir matemaitk formülü olmadığını, bazen bir kanun ile dokuz beklentinin karşılandığını bazen de birden çok kanun ile bir beklentinin karşılandığını dile getirdi. Bozkır, 72 kriter ile ilgili olarak Türkiye Cumhuriyeti’nin üzerine düşeni yaptığını söyledi ve raporun da büyük ölçüde bunu teyit ettiğini bildirdi. Bozkır “Bazı hususlar konusunda karşılıklı görüşeceğiz. Ama genel olarak 72 beklentiyi karşıladık ki AB komisyonu vizelerin kaldırılmasını önerdi” dedi. Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, pasaportlar için bütçe belirlendiğini ve pasaportların bir ücret karşılığı verildiğini söyledi. Bozkır, ödemenin sadece cüzdan bedeli için olacağını, pasaport harcı ödenmeyeceğini kaydetti. Çavuşoğlu, İsrail ile ilgili de açıklama yaptı ve güneyde ofis açılması kararı ile ilgili konuştu, “Tüm ülkelere eşit muamele olacaksa buna sıcak bakabiliriz” dedi.

Facebook Hesabınızla Yorum Yapabilirsiniz

YORUMLAR

İlgili Terimler :
TemaFabrika