Dolar : Alış : 32.2596 / Satış : 32.3177
Euro : Alış : 34.8189 / Satış : 34.8816
HAVA DURUMU
hava durumu

bursa

- Hoşgeldiniz - Sitemizde 19 Kategoride 3248 İçerik Bulunuyor.

SON DAKİKA

ABD jeti, Alaska kıyılarında uçan bilinmeyen bir nesneyi vurdu

14 Şubat 2023 - kez okunmuş
Ana Sayfa » Haberler»ABD jeti, Alaska kıyılarında uçan bilinmeyen bir nesneyi vurdu
ABD jeti, Alaska kıyılarında uçan bilinmeyen bir nesneyi vurdu

ABD Beyaz Saray yetkilileri, askeri savaş uçağının Cuma günü Alaska’nın ücra kuzey kıyılarında uçan bilinmeyen bir cismi Başkan Joe Biden’ın emriyle düşürdüğünü söyledi. Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi sözcüsü John Kirby, cismin yaklaşık 40.000 fit (13.000 metre) yükseklikte uçtuğu ve sivil uçuşların güvenliğine yönelik “makul bir tehdit” oluşturduğu için düşürüldüğünü söyledi, gözetleme yaptığına dair herhangi bir bilgi nedeniyle değil. . Cuma günü nesnenin düşürülmesi sorulduğunda, Biden yalnızca “Bu bir başarıydı” dedi. Ticari uçaklar ve özel jetler 45.000 fit (13.700 metre) yüksekliğe kadar uçabilirler.

Kirby, cismi kabaca küçük bir araba büyüklüğünde, ABD kıtasındaki hassas askeri bölgelerin üzerinden geçtikten sonra Cumartesi günü Güney Carolina kıyılarında Hava Kuvvetleri savaş uçakları tarafından düşürüldüğünden şüphelenilen devasa Çin casus balonundan çok daha küçük olarak tanımladı.

Birbirini bu kadar yakından takip eden ikiz kazalar olağanüstü ve Çin’in gözetleme programıyla ilgili artan endişeleri ve buna karşı sert bir tavır alması için Biden üzerindeki kamuoyu baskısını yansıtıyor. Yine de, Cuma günü düşen bilinmeyen nesne hakkında çok az cevap vardı ve Beyaz Saray iki bölüm arasında ayrımlar yaptı. Yetkililer, en son nesnenin herhangi bir gözetleme ekipmanı içerip içermediğini, nereden geldiğini veya ne amaçla kullanıldığını söyleyemedi.

Cuma günü Pentagon, yalnızca ABD’nin olduğunu söyleyerek nesnenin daha kesin bir tanımını vermeyi reddetti. Onu gözlemlemek için uçan pilotlar, insanlı görünmediğini belirlediler. Yetkililer, nesnenin geçen haftaki balondan çok daha küçük olduğunu, manevra kabiliyetine sahip görünmediğini ve çok daha düşük bir irtifada hareket ettiğini söyledi.

Kirby, Pentagon’un tavsiyesine dayanan Biden’ın, öncelikle sivil uçaklara yönelik potansiyel risk nedeniyle onu gökten fırlatacak kadar endişeye sahip olduğuna inandığını ileri sürdü. Kirby, “Hava sahamız konusunda tetikte olmaya devam edeceğiz” dedi. Başkan, ulusal güvenlik çıkarlarımızı koruma yükümlülüklerini her şeyden üstün görüyor” dedi. Başkan, Perşembe akşamı iki savaş uçağının nesneyi gözetlemesinin ardından nesnenin varlığı hakkında bilgilendirildi. Brik. Cinsiyet. Pentagon basın sekreteri Pat Ryder Cuma günü gazetecilere verdiği demeçte, Alaska’nın Elmendorf-Richardson Ortak Üssü’nde bulunan bir F-22 savaş uçağının, cismi AIM-9X kısa menzilli havadan havaya füze kullanarak düşürdüğünü söyledi. Haber ; Cem Bayram SEÇEN

Facebook Hesabınızla Yorum Yapabilirsiniz

YORUMLAR

İlgili Terimler :
TemaFabrika