Dolar : Alış : 32.4747 / Satış : 32.5332
Euro : Alış : 34.8231 / Satış : 34.8859
HAVA DURUMU
hava durumu

bursa

- Hoşgeldiniz - Sitemizde 19 Kategoride 3257 İçerik Bulunuyor.

SON DAKİKA

ABD Suriyeli Kürtlere ağır silah verilmesini onayladı

10 Mayıs 2017 - kez okunmuş
Ana Sayfa » Haberler»ABD Suriyeli Kürtlere ağır silah verilmesini onayladı
ABD Suriyeli Kürtlere ağır silah verilmesini onayladı

AP’den geçen son dakika habere göre Donald Trump yönetimi, Suriyeli Kürtlere ağır silah verilmesini onayladı. AP iddiasını ABD Savunma Bakanlığı yetkililerine dayandırdı. Haberin ardından Beyaz Saray’dan gelen açıklamada, “Olası riskler konusunda Türkiye’ye güvence veriyoruz” denildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ABD Başkanı Donald Trump’ın 15-17 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan görüşme öncesi böyle bir kararın alınması, ‘Görüşmeyi nasıl etkileyecek?’ sorusunu akıllara getirdi.Associated Press Haber Ajansı’dan geçen son dakika habere göre, Amerikalı bir yetkili Trump yönetiminin Suriyeli Kürtlere ağır silahlar verilmesini Türkiye’nin çekincelerine rağmen onayladığını belirtti. Adının açıklanmasını istemeyen yetkili YPG’ye ne zaman silah gönderileceği hakkında ise bilgi vermedi. Türkiye uzun süredir ABD’nin YPG’ye silah yardımı yapmasına şiddetle karşı çıkıyordu.

BEYAZ SARAY’DAN AÇIKLAMA YPG’nin silahlandırılmasıyla ilgili Türkiye’nin tepkileri hakkında açıklama yapan Beyaz Saray Sözcüsü Sean Spicer, “Koalisyon ortağımız Türkiye’nin güvenlik kaygılarının fazlasıyla farkındayız. Türkiye hükümetinim ve halkının, daha fazla güvenlik riski oluşmasını önlemeye ve NATO müttefikimize korumaya ABD’nin kararlı olduğundan emin olmalarını istiyoruz” diye konuştu. Spicer ayrıca, Türkiye’nin daha fazla güvenlik riski yaşamasını önlemek için çalışacakları konusunda Türk yetkililere teminat verdiklerini ekledi. YPG’lilerin Suriye Demokrat Güçleri aracılığıyla ‘sınırlı bir miktarda silah ve mühimmat elde ettiğini’ savunan Spicer, yeni politikalarıyla Rakka’da kıstırılan IŞİD güçlerine karşı savaşmak için yeterli silahı sağlayacaklarını belirtti.

ERDOĞAN, TRUMP İLE GÖRÜŞECEK AP’nin haberinin ardından, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 15-17 Mayıs’ta gerçekleştireceği ABD ziyareti öncesinde böyle bir kararın alınması Donald Trump ile görüşmesini nasıl etkileyecek sorusunu gündeme getirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, ABD Başkanı Donald Trump ile yapacağı ilk yüz yüze görüşmede, bölgesel ve uluslararası konuların ele alınması bekleniyor. Ziyaret çerçevesinde yapılacak üst düzey görüşmelerde, ikili ilişkilerin yanı sıra Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) elebaşı Fetullah Gülen’in iadesi, Suriye ve Irak’ta yaşanan gelişmeler ve terörle mücadeleye ilişkin görüş alışverişinde bulunulması öngörülüyor.

“TÜRKİYE İLE BİRLİKTE ÇALIŞMAK İSTİYORUZ” Terör örgütü IŞİD’e karşı Suriye ve Irak’ta savaşan koalisyona dahil 15 ülkenin savunma bakanları ile üst düzey yöneticileri bugün Danimarka’nın başkenti Kopenhag’ta bir araya geldi. ABD Savunma Bakanı Jim Mattis, Rakka’yı terör örgütü IŞİD’den kurtarılması için düzenlenen operasyonla ilgili konuştu. Mattis, burada yaptığı açıklamada, ABD ve Türkiye’nin gidilecek yol konusunda aynı görüşte olmadıklarını ama bunu çözeceklerini söyledi. Mattis açıklamasında, ABD’nin IŞİD’e karşı mücadelede Türkiye’yle birlikte çalışmak istediğini belirtti.

‘ÇOK ŞANSSIZ BİR GÖRÜŞ AYRILIĞI’ Basın toplantısının ardından Danimarka Savunma Bakanı Frederiksen de, Türkiye ile ABD arasındaki görüş farklılığına yönelik şu ifadeleri kullandı: “Biz çok şanssız bir görüş ayrılığı olduğunu düşünüyoruz bu konuda. Bizim için önemli olan sonuç. Bizim odaklandığımız nokta DEAŞ’ın yok edilmesi ve Rakka’yı kurtarmak. Asıl mesele bu. Önemli olan bu iş için var olan ve yapabilecek güçlerin operasyonda yer alması.”

Facebook Hesabınızla Yorum Yapabilirsiniz

YORUMLAR

İlgili Terimler :
TemaFabrika