Dolar : Alış : 32.5096 / Satış : 32.5682
Euro : Alış : 34.6254 / Satış : 34.6878
HAVA DURUMU
hava durumu

bursa

- Hoşgeldiniz - Sitemizde 19 Kategoride 3251 İçerik Bulunuyor.

SON DAKİKA

ABD’nin ‘Türkiye uyarısı’nın ardından yeni açıklama geldi

30 Mart 2016 - kez okunmuş
Ana Sayfa » Haberler»ABD’nin ‘Türkiye uyarısı’nın ardından yeni açıklama geldi
ABD’nin ‘Türkiye uyarısı’nın ardından yeni açıklama geldi

344102

ABD Avrupa Komutanlığı, güvenlik gerekçesiyle Adana, İzmir ve Muğla’daki personelin ailelerinin Türkiye’den ayrılmasını istedi. DHA-Komutanlığın Almanya’daki merkezinden yaptığı açıklamada, “ABD Savunma Bakanlığı, Dışişleri Bakanlığı ile koordinasyon içinde, İncirlik Hava Üssü dahil Adana, İzmir ve Muğla‘daki askeri personelin ailelerinin Türkiye‘den ayrılmalarına karar verdi” denildi.

211102_3

Bu kararın, söz konusu tesislere yönelik seyahatlere kalıcı olarak son verilmesi anlamına gelmediği de vurgulanan açıklamada, “Bu karar, ABD güçlerinin Türkiye’deki operasyonlarını destekleme görevinin daha efektif bir  şekilde sürdürülebilmesi için, personel ve ailelerine yönelik olası riskleri azaltmak için alındı” denildi. Açıklamada, “ABD ve Türkiye IŞİD’e karşı ortak savaşımızda birlik içindedir ve İncirlik IŞİD’e karşı yürütülen operasyonlarda kilit rol oynamaya devam edecektir” denildi ve şöyle devam edildi:

abdden-personel-ailelerine-turkiyeden-ayrilin-29032016-194249

ABD Avrupa Komutanı General Philip M. Breedlove, “Ailelerimiz ve sivillerin Türkiye’den çıkmasına yönelik kararı Türkiye hükümeti, ABD Dışişleri Bakanlığı ve ABD Savunma Bakanlığı’na danışarak aldık. Bu kararın ailelerimiz için rahatsız edici olduğunu biliyoruz; ancak, onları korumalıyız ve güçlerimizin, güçlü müttefikimiz Türkiye’ye terörizm ile savaşında verdiği desteğin etkinliğini garantiye almalıyız” dedi.

abd-den-turkiye-deki-askerlerinin-ailelerine-ayrilin-cagrisi-124559-5

 

ABD’nin ‘Türkiye uyarısı’nın ardından yeni açıklama geldi

ABD Dışişleri Bakanlığı, Adana, İzmir ve Muğla’da bulunan Amerikalı personelin bu şehirlerden ayrılmaları için yapılan uyarının özel bir terör tehdidine dayanmadığını bildirdi. Bakanlık Sözcüsü John Kirby, günlük basın toplantısında, Türkiye‘nin bazı şehirlerindeki ABD personeli için yapılan uyarılara ilişkin soruları yanıtladı. Kirby, “Uyarı, belli bir kuruma ya da bölgeye yönelik belli bir grup tarafından yöneltilen tehdit sonucu yapılmadı.” dedi. Uyarının Türkiye’deki güvenlik durumu hakkında son haftalarda yapılan analizler sonucunda alındığı belirten Kirby, analizlerini Pentagon ile de paylaştıklarını ve  kurumlar arası istişareler sonucunda bu kararın verildiğini söyledi. Kirby, “Bu karar oradaki insanların temkinli olmaları ve güvenliklerini en iyi şekilde sağlamak için alınmıştır.” şeklinde konuştu. Kararın zamanlamasına ilişkin yöneltilen soru üzerine Kirby, “Bu kararın alınması birkaç haftayı buldu.” dedi. ABD Savunma Bakanlığından İncirlik Üssü dahil Adana, İzmir ve Muğla’daki personele, yakınlarının “devam eden güvenlik endişeleri” nedeniyle bölgeden ayrılmaları emri gönderilmişti. ABD Dışişleri Bakanlığı da 29 Mart’tan geçerli olmak üzere Adana’daki ABD Konsolosluğu çalışanları ile İzmir ve Muğla’daki ABD hükümeti çalışanlarının ailelerinin bölgeyi terk etmelerini istemişti.

Facebook Hesabınızla Yorum Yapabilirsiniz

YORUMLAR

İlgili Terimler :
TemaFabrika