Dolar : Alış : 32.1650 / Satış : 32.2229
Euro : Alış : 34.8285 / Satış : 34.8912
HAVA DURUMU
hava durumu

bursa

- Hoşgeldiniz - Sitemizde 19 Kategoride 3248 İçerik Bulunuyor.

SON DAKİKA

Açılış etabı Adana’da yapıldı

11 Ekim 2017 - kez okunmuş
Ana Sayfa » Haberler»Açılış etabı Adana’da yapıldı
Açılış etabı Adana’da yapıldı

Masa Tenisi Festivali haline dönüşen, Türkiye Ligleri Açılış Etabı, erkeklerde ve bayanlarda Süper Lig, 1.Lig, 2.Lig ve 3.Lig takımlarının katılımı ile Adana’da tamamlandı.
Türkiye Masa Tenisi Federasyonu tarafından ilk kez organize edilen ve dört ayrı ligi tek çatı altında toplayan Türkiye Ligleri Açılış Etabı, Çukurova Üniversitesi Sakıp Sabancı Spor ve Sergi Sarayı Spor Salonunda yapıldı.
İki gün süren müsabakalara 4 farklı ligden erkeklerde ve bayanlarda, 128 takım ve 758 sporcu katıldı.
Süper Lig’de 4’er, diğer liglerde ise 5’er maçın yapıldığı Türkiye Ligleri Açılış Etabı sonunda Erkekler Süper Lig’de Beşiktaş, Bayanlar Süper Lig’de Ankara TİGEM, Erkekler 1.Lig’de Altınordu, Bayanlar 1.Lig’de İstanbul Armaspor, Erkekler 2.Lig’de Çankaya Üniversitesi ve Bu Piliçspor, Bayanlar 2.Lig’de Ankaragücü, Erkekler 3.Lig’de Akka Okulları ve Bayanlar 3.Lig’de Balıkesir Büyükşehir ilk etabı lider tamamladılar.

Türk Masa Tenisi tarihinde bir ilke imza atıldığını söyleyen Türkiye Masa Tenisi Federasyonu Başkanı Kerim Koç ”2017-2018 Türkiye Ligleri faaliyet programının ilk etabını Adana’da tamamladık. Cuma günü Basın Toplantısıyla güzel bir açılış yaptık. Yoğun bir basın ilgisi vardı. Adana Etabında 758 sporcu, 128 takım, 96 hakem 32 masa ve 50 Akredite basın mensubuyla çok mükemmel bir organizasyona imza attık. Tarihimizde ilk defa dört ligimizi birleştirerek, aynı salonun çatısı altında böyle bir faaliyet gerçekleştirdik. Son şampiyonumuz Çukurova Üniversitesi olduğu için ilk açılışımızı Adana’da yapma kararı aldık. Çok mutluyuz, geri dönüşler çok verimli, çok pozitif bu da bize önümüzdeki yıllar için daha başarılı organizasyonlar yapmamız için ilham oldu. Ligimizde çok değerli, çok kaliteli yerli ve yabancı oyuncular var. Bu kaliteli oyuncuların Milli takımımıza pozitif katkı sağlaması için yarından itibaren Milli takımlarımız da Adana’da Yabancı misafir oyuncularla beraber kampa giriyor. Bu da bizim bir politikamızdı. Liglerimizden sonra, liglerimize gelen   yabancı oyuncuları bir hafta bırakmıyoruz, misafir ediyoruz. Böylece Milli sporcularımız için üst seviye kamp ortamı sağlamış oluyoruz. Ülkemize de, camiamıza da bu faaliyetin hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Masa Tenisi Festivali haline dönüşen Türkiye ligleri Açılış Etabının her ligin kendini ve diğer ligleri bir arada görebilmesine olanak sağladığını belirten Türkiye Masa Tenisi Federasyonu Başkanı Kerim Koç ”1.Lig, 2.Lig ve 3.Lig’deki sporcu ve antrenörlerimiz de Milli takım sporcular ve liglerimizdeki yabancı sporcuların maçlarını izleme imkanı buluyor. Yıllarca hiç karşılaşamayan sporcular, eski dostlar aynı salonda olduğu için  bir araya gelme fırsatı yakaladılar. Bu kadar büyük ve kaliteli organizasyonlar yapmak kolay değil. Bu şartları taşıyan Samsun’da bir salonumuz daha var. Sezon başlangıçlarını birleştirip yapabiliriz ama sezon içindeki organizasyonlarda, iki lig beraber oynaması şeklinde devam edeceğiz. Birinci etabı bitirdik, beş etabımız kaldı. Kalan beş etabımızı ikişer lig şeklinde yapacağız. Gelecek sezonun başında da yine dört ligi birleştirerek bir Açılış etabı yapmayı düşünüyoruz. Çok  verimli olduğunu, camiamızın kucaklaştığını gördük” diye konuştu.

 

Facebook Hesabınızla Yorum Yapabilirsiniz

YORUMLAR

İlgili Terimler :
TemaFabrika