Dolar : Alış : 32.2596 / Satış : 32.3177
Euro : Alış : 34.8189 / Satış : 34.8816
HAVA DURUMU
hava durumu

bursa

- Hoşgeldiniz - Sitemizde 19 Kategoride 3248 İçerik Bulunuyor.

SON DAKİKA

ADD AYVALIK ŞUBESİNİN 13.GENEL KURUL TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİ

22 Temmuz 2019 - kez okunmuş
Ana Sayfa » ÇEVRE»ADD AYVALIK ŞUBESİNİN 13.GENEL KURUL TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİ
ADD AYVALIK ŞUBESİNİN 13.GENEL KURUL TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİ

ADD Ayvalık Şubesi 21 Temmuz pazar günü yaptığı, seçimli genel kurul toplantısında ,yeni yönetim kurulu belirlendi.

ADD Ayvalık Şubesi 13 üncü Olağan Genel Kurul Aday listesi; Yönetim Kurulu (Asıl) Adile Deniz Duman,Ahmet Feti Üzgeç,Ayşe Koçoğlu ,Fisun Yarkent ,Gürsel Koyuncu Berk,Hasan Çetin ve Levent Cumhur Duman seçildiler. Yönetim Kurulu (Yedek) Tülay Çankaya ,H. Beltan Eriştirenoğlu ,Yüksel Çalışır ,Suat Şerifeken ,Sami Gök ,İlhan Gündüz ,Tülay Avşar seçildiler.

ADD Genel kurulu önde saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşın okunması ile devam etti.

Başkan Üzgeç “ Atatürk Devrimi’nin sahipleriyiz”

Genel Kurul Toplantısının ilk konuşmasını yapan Başkan Üzgeç ” Sayın yoldaşlarım ; Bizler; Tarihin yetiştirdiği en Büyük Devrimci, Kurtarıcımız ve Kurucumuz,Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ün,yolundan ödün vermeksizin yürüyen,mücadele eden bir BÜYÜK AİLEYİZ.Hep birlikte,ATATÜRK DEVRİMİ’nin sahipleriyiz.

Bu uğurda şehitler vermiş,bedeller ödenmiş bir büyük Demokratik bir kitle örgütüyüz. Kurucu Genel Başkanımız Prof.Dr.Muammer Aksoy’u kuruluşumuzdan 7 ay sonra şehit verdik. Derneğimizin, büyümesinden ve güçlenmesinden korktular…Doç.Dr.Bahriye Üçok’u,Uğur Mumcu’yu,Ahmet Taner Kışlalı’yı yine aynı karanlık güçler katlettiler.İstanbul Bağcılar şubemizin emektarı,işçi emeklisi,yürekli yurtsever Şükrü Demirkürek’i KUBİLAY gibi şehit verdik.

Unvanlari ve konumları ne olursa olsun Atatürkçü Düşünce Derneğimizin yürekli,yurtsever üyeleri davamız için bedel ödemiştir ve ödemeye de hazırdır.Kıymetli Dava Arkadaşlarım; Atatürkçü Düşünce Derneği ; bir dava mücadele kurumudur.Köklerimiz,Milli Mücadeleye ve Milli Kongrelere dayanmaktadır.

Başkan Üzgeç “En Önemli Görevimiz; Atatürk Cumhuriyetini Yeniden İnşa Ermektir”

TEK LİDERİMİZ,TEK ÖNDERİMİZ,TEK REHBERİMİZ GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’tür.Hepimiz, Büyük Önder ATATÜRK’ün fikirlerini yaymakla görevli kadrolarız. Bu nedenle temel parolamız; LİDERİMİZ ATATÜRK,KADROMUZ ÖRGÜT’tür.

Değerli Dostlarım;

Milli Mücadelemizin 100. ve Derneğimizin Kuruluşunun 30. Şubemizin kuruluşunun 25.yılındayız. Sorumluluğumuz tarihidir.Görevimiz ağırdır ve büyüktür.En önemli görevimiz ise ; ATATÜRK CUMHURİYETİNİ YENİDEN İNŞA ETMEK’tir.Ülkemizin sorunlarını çözecek tek reçete olan ATATÜRKÇÜ DÜŞÜNCE SİSTEMİ yol göstericimizdir.

Unutmayalımki ; insanlık tarihi, karanlık güç odakları ve çıkar çevreleri ile aydınların amansız mücadelesiyle doludur.Bu amansız mücadelenin,bugün aydınlığı temsil eden tarafı ATATÜRKÇÜLER’dir.Mücadelemizde haklıyız ve mutlaka kazanacağız…

Atatürkçü Düşünce Derneğimizi; daha dinamik,daha katılımcı,daha eylemci,daha etkili,daha genç,daha demokratik bir kurum haline getirecek örgütsel kadroları yetiştireceğiz.Bilmeliyiz ki kendi kadrolarını yaratamayan kurumlar uzun soluklu mücadeleleri yürütemezler.Şubemizin Genel Kurulu,bu açılardan önemli ve değerlidir.

Başkan Üzgeç “Güçümüze güç katınız.Davamıza inanç aşılayınız”

Güçümüze güç katınız.Davamıza inanç aşılayınız.Aile olduğumuzu unutmayınız. Birlik ve beraberliğimizi sağlayınız.Bu inanç ve kararlılıkla,Genel kurulumuzun başarılı geçmesini diliyor,katılımcı tüm dostlarımıza içtenlikle sevgi ve saygılarımızı sunuyorum” dedi. Daha sonra Faliyet raporları okundu ve oylandı.

Genel,gider bilanço tablosu okunarak,kabulu için oya sunuldu. Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin’inde katıldığı ADD Genel kuruluna katılanlar arasında CHP Ayvalık ilçe başkanı Hüseyin Şalmanlı ve Ayvalık CHP Meclis üyesi İsa Aslan,Ayvalık Kent Konseyi başkanı Halil Çoşkun,Eski Altınova Belediye Başkanı Asım Sürer katıldılar.

Eriştirenoğlu” Gençleri bir şekilde buralara katmak gerekiyor”

Söz alarak konuşan üyelerden Hülya Beltan Eriştirenoğlu” Görüyorum ki gençler burada yok. Gençleri bir şekilde buralara katmak gerekiyor.Onlar bizim geleceğimiz ve buralarda görmek istiyorum”dedi.

Aksel” Altı Ok’a sahip çıkalım”

Diğer bir katılımcı ve Cumhur Aksel”Altı Ok’a sahip çıkalım.Altı Ok’un kırpılmasına ,bazı okların içinden çıkarılmasına izin vermeyelim” diyerek Atatürk’ün ilkelerinin önemine vurgu yaptı. Son olarak ADD Üyesi Emekli Öğretmen Yusuf Pehlivan” ADD Gibi Atatürkçü bir derneğe maddi yardımda yapılması gerekiyor. Destek verin dediler verdik. Sizlerinde bu konuda duyarlı olması önemli “dedi.Daha sonra temenniler ile genel kurul tamamlanmış oldu.

KAYNAK : Yüksel Kalkan

HABER: BÜLENT ÖZGEN

Facebook Hesabınızla Yorum Yapabilirsiniz

YORUMLAR

İlgili Terimler :
TemaFabrika