Dolar : Alış : 32.4742 / Satış : 32.5327
Euro : Alış : 34.7084 / Satış : 34.7710
HAVA DURUMU
hava durumu

bursa

- Hoşgeldiniz - Sitemizde 19 Kategoride 3257 İçerik Bulunuyor.

SON DAKİKA

Agung Yanardağı’nın seks yapan dağcılar nedeniyle patladığı yolundaki batıl inanç

30 Eylül 2017 - kez okunmuş
Ana Sayfa » Haberler»Agung Yanardağı’nın seks yapan dağcılar nedeniyle patladığı yolundaki batıl inanç
Agung Yanardağı’nın seks yapan dağcılar nedeniyle patladığı yolundaki batıl inanç

Endonezya’nın Bali adasında bulunan Agung Yanardağı’nın seks yapan dağcılar nedeniyle patladığı yolundaki batıl inanç Avustralya medyasına haber oldu. Türk turistlerin de rağbet gösterdiği Bali’deki Agung Yanardağı’nın patlamasına ilişkinbu yorum sosyal medyada yerden yere vuruldu. Faliyete geçen Agung Yanardağı son günlerde 400 depreme sebep olurken, tehlikeli addedilen bölgeden 75 bin kişi tahliye edildi. Yanardağın patlamasının ‘eli kulağında’ olduğu ifade edilirken, Muntig köyünde görev yapan bir din adamı, “yabancılar seks yaptığı ve regl olduğu için dağın kızdığını” öne sürdü.

RAHİP SUÇU DAĞCILARA ATTI Fairfax Media’nın haberinde Jaya adıyla anılan rahip, suçu dağcılara attı. Ketul adlı bir yöre sakini de dağın ne zaman aktif hale geleceğinin kimse tarafından bilinmediğini söylerken, en ciddi emarenin dağın ısısıyla geyik, inek, yılan gibi hayvanların bölgeden kaçması olduğunu ifade etti. Pasifik Ateş Çemberi’nde bulunan Endonezya, 130 aktif volkanik dağıyla dünyada en çok yanardağ bulunan ülke konumunda.

BALİ ADASI’NDA YANARDAĞ KRİZİ Bali Adası’nda faaliyete geçen Agung Yanardağı’nın çevresinden tahliye edilen kişilerin sayısının 100 bine yaklaştığı bildirildi. Ulusal Afet Yönetim Ajansından (BNPB) yapılan açıklamaya göre, alarm düzeyinin en üst seviyede olduğu yanardağın çevresinden tahliye edilen yaklaşık 100 bin kişi güvenli bölgelerde kurulan kamplar ile spor salonlarına yerleştirildi. Tahliye çalışmalarının hızla devam ettiği bölgede olası patlamaya karşı gerekli tüm önlemlerin alınması için çabalar sürüyor. Birçok sarsıntının meydana geldiği yanardağdan çıkan dumanlar 50 metreye kadar yükseliyor.

UÇUŞ GÜZERGAHLARI DEĞİŞTİRİLECEK Olası patlama durumunda halkı uyarmak üzere bazı yerlere sirenler yerleştirildi. Ayrıca, yanardağ civarından geçen uçuşların güzergahlarını değiştirmeyi öngören bir plan hazırlanıyor. Patlama riskinin yüksek olduğu bölgede birçok turist Bali Adası’ndaki tatillerini yarıda kesmek zorunda kalmıştı. Bali seferi yapan uçakların geri dönme ihtimaline karşı ekstra yakıt aldıkları duyurulmuştu. Yetkililer, daha önce yapılan uyarılarda bölge halkının ve turistlerin yanardağdan en az 12 kilometre uzakta durmasını istemiş, turistik gezi ve kamp yapılması yasaklanmıştı.

Facebook Hesabınızla Yorum Yapabilirsiniz

YORUMLAR

İlgili Terimler :
TemaFabrika