Dolar : Alış : 32.2596 / Satış : 32.3177
Euro : Alış : 34.8189 / Satış : 34.8816
HAVA DURUMU
hava durumu

bursa

- Hoşgeldiniz - Sitemizde 19 Kategoride 3248 İçerik Bulunuyor.

SON DAKİKA

Alman Dışişleri Bakanı Vatandaşlarını Uyardı

18 Mart 2016 - kez okunmuş
Ana Sayfa » Haberler»Alman Dışişleri Bakanı Vatandaşlarını Uyardı
Alman Dışişleri Bakanı Vatandaşlarını Uyardı

almanya-disisleri-bakani-steinmeier-turkiyeye-gidecek-h26401-640x360

Alman Dışişleri, Türkiye’deki Alman temsilciliklerine karşı terör saldırıları hazırlığı içinde olunduğuna ilişkin Alman güvenlik birimlerine çok somut ve ciddiye alınacak işaretlerin geldiğini söyledi. Almanya Dışişleri Bakanı Frank-Walter  Steinmeier, Türkiye’deki Alman temsilciliklerine karşı terör saldırıları hazırlığı içinde olunduğuna ilişkin Alman güvenlik birimlerine çok somut ve ciddiye alınacak işaretlerin geldiğini söyledi. Steinmeier, bugün yaptığı açıklamada, Ankara’daki Büyükelçiliğin, İstanbul’daki Başkonsolosluğun ve iki kentte bulunan Alman okullarının bugün kapalı kalmasına karar verildiğini söyledi. Alman Bakan, “Türkiye’deki temsilciliklerimize karşı terör saldırıları hazırlığı içinde olunduğuna ilişkin dün akşam güvenlik birimlerimize çok somut ve ciddiye alınacak ipuçları geldi” dedi. Alman vatandaşları ve okullarda öğrenim gören insanların korunması için kurumların kapalı kalmasının gerekli olduğunu ifade eden Steinmeier,söz konusu kurumlarda güvenliğin artırılacağını kaydetti. Türk polisine desteğinden dolayı teşekkür eden Steinmeier, Alman vatandaşlarından bakanlığın seyahat uyarılarını takip etmelerini istedi.

r-steinmejer-300200-970126

ALMANYA BÜYÜKELÇİLİĞİ VE BAŞKONSOLOSLUK KAPATILMIŞTI

Ankara’da 13 Mart’ta düzenlenen, 37 kişinin hayatını kaybettiği saldırının ardından Ankara’daki Almanya Büyükelçiliği, İstanbul’da bulunan Başkonsolosluğu, Alman Lisesi ve çocuk yuvası terör tehdidi nedeniyle bu sabah kapatıldı. Haber ajansı Reuters’in haberinde Alman Dışişleri Bakanlığı’nın ‘kesin olarak doğrulanmamış terör uyarısının incelediği’ belirtilmişti. Bu açıklama öncesinde ise Almanya’nın İstanbul’daki başkonsolosluğuna terör saldırısı uyarısı geldiği belirtildi. Bu uyarının ardından konsolosluk binası, Alman Lisesi ve çocuk yuvasının kapatılması kararının alındığı bildirildi. Konsolosluktan Alman vatandaşlarına hitaben yapılan açıklamada, “Lütfen Konsolosluk binası çevresinde bulunmaktan kaçınınız. Alışveriş merkezlerinin de aralarında bulunduğu yerlere somut saldırı tehlikesi söz konusu” denildi. Açıklamada daha fazla ayrıntıya yer verilmedi. İstanbul’daki Almanya Başkonsolosluğu Taksim Meydanı yakınlarında, Gümüşsuyu’nda bulunuyor. Alman Lisesi binası ise yaklaşık bir buçuk kilometre uzaklıkta, İstiklal Caddesi yakınlarında. İstanbul’da ocak ayında Sultanahmet’te düzenlenen saldırıda 12 Alman turist de hayatını kaybetmişti. Saldırıyı radikal IŞİD örgütü üstlenmişti. Almanya Dışişleri Bakanlığı bu saldırının ardından vatandaşlarını İstanbul’da turistik noktalar ve toplumsal gösteriler konusunda uyarmıştı. 13 Mart’ta Ankara’da düzenlenen 37 kişinin öldüğü saldırıyı  ise Kürdistan Özgürlük Şahinleri (TAK) üstlendi.

İSTANBUL VALİLİĞİ’NDEN SERT TEPKİ

İstanbul Valiliği ise, “Ülkemizde bulunan bazı yabancı ülke temsilciliklerinin ‘teyide muhtaç duyumlarına’ dayalı olarak ve yetkili kurumlarla irtibata geçmeden tedbirler geliştirmeye çalıştığı ve kamuoyumuzu olumsuz etkileyebilecek tasarruflarda bulunduğu görülmektedir. Halkımızın sadece yetkili mercilerin yapacağı resmi açıklamalara itibar etmesini, kaynağı ve amacı kuşkulu sansasyonel ve gayri ciddi haber ve söylentileri dikkate almamalarını kamuoyuna saygı ile duyururuz” açıklamasında bulunmuş ve tepki göstermişti.

İstanbul Valiliği’nden yapılan açıklama şöyle:

“Bazı basın yayın organları ile internet sitelerinde ve özellikle sosyal medyada, ülkemizde son zamanlarda maruz kalınan terör olayları sebebiyle kamuoyumuzda oluşan hassasiyeti kullanarak halkımızı tedirginlik ve endişeye sevk edebilecek şekilde haber veya mesajların yayılmaya çalışıldığı görülmektedir. Bu tür haber veya mesajların, terör örgütlerine müzahir kişilerce ülkemizin huzur ve güvenliğini bozmak amacıyla ve kasıtlı olarak yayılmaya çalışıldığı kamuoyumuzun malumudur. Ayrıca sosyal medyada iyi niyetli vatandaşlarımızın farkında olmadan bu tür art niyetli haberlerin yaygınlaşmasına alet oldukları anlaşılmaktadır. Bu çerçevede ülkemizde bulunan bazı yabancı ülke temsilciliklerinin de ‘teyide muhtaç duyumlarına’ dayalı olarak ve yetkili kurumlarla irtibata geçmeden tedbirler geliştirmeye çalıştığı ve kamuoyumuzu olumsuz etkileyebilecek tasarruflarda bulunduğu görülmektedir. Devletimiz, binlerce yıllık devlet tecrübesine dayalı olarak bütün kurumlarıyla her türlü olumsuzluğun üstesinden gelecek güç ve kararlılığa sahiptir. Halkımızın sadece yetkili mercilerin yapacağı resmi açıklamalara itibar etmesini, kaynağı ve amacı kuşkulu sansasyonel ve gayri ciddi haber ve söylentileri dikkate almamalarını kamuoyuna saygı ile duyururuz.”

Facebook Hesabınızla Yorum Yapabilirsiniz

YORUMLAR

İlgili Terimler :
TemaFabrika