Dolar : Alış : 32.1650 / Satış : 32.2229
Euro : Alış : 34.8285 / Satış : 34.8912
HAVA DURUMU
hava durumu

bursa

- Hoşgeldiniz - Sitemizde 19 Kategoride 3248 İçerik Bulunuyor.

SON DAKİKA

Altın madeni için 195 bin ağaca kıyanlar hakkında suç duyurusu!

03 Ağustos 2019 - kez okunmuş
Ana Sayfa » ÇEVRE»Altın madeni için 195 bin ağaca kıyanlar hakkında suç duyurusu!
Altın madeni için 195 bin ağaca kıyanlar hakkında suç duyurusu!

Çanakkale’nin Kirazlı-Balaban bölgesinde altın madeni için 195 bin ağacın kesilmesi ,vatandaşları harekete geçirdi.

Kanadalı altın şirketi Alamos Gold’un yerli taşeronu Doğu Biga Madencilik tarafından ÇED raporunda geçen miktarın dört katı ağaç kesilmesiyle ilgili olarak suç duyurusunda bulunan vatandaşlara, Bursa Barosu Çevre ve Kent Hukuku Komisyonu Başkanı Av. Eralp Atabek, TBB geçen dönem Çevre Kent Hukuku Komisyonu Üyesi Av. Ali Arabacı ve komisyon üyesi Av. Erol Çiçek de destek verdi.

ÇED RAPORUNA AYKIRI AĞAÇ KATLİAMINA SUÇ DUYURUSU

Vatandaşların yaptığı suçduyurusunda, Alamos Gold ve Doğu Biga Madencilik tarafından Çanakkale İl Merkez çesi sınırları içerisindeki “Kirazlı Altın ve Gümüş Madeni Projesi”nde ÇED raporuna aykırı olarak 195 binden fazla ağacın kesilmesi konusunda ilgili tüm şüphelilerin cezalandırılması talep edildi.

BURSA BAROSUNDAN DİRENİŞE DESTEK

Bursa Barosu’ndan Av. Eralp Atabek, Av. Ali Arabacı ve Av. Erol Çiçek, Çanakkale Adliyesi önünde yapılan basın açıklamasının ardından, Çan İlçesi yolu üzerinde Kirazlı Köyü’ne yakın bölgede oluşturulan direniş alanındaki vatandaşlarla da görüştüler.

SU VE VİCDAN NÖBETİ SÜRÜYOR

Öte yandan Çanakkale’nin tek içme ve kullanma suyu kaynağı olan Atıkhisar Barajı havzası ile Bayramiç ve Çan havzalarını kirletecek altın ve gümüş madenciliğine karşı 26 Temmuz’da başlayan ‘Su ve Vicdan Nöbeti’ne destekler de sürüyor.

BÜYÜK SU VE VİCDAN NÖBETİ BULUŞMASI 5 AĞUSTOS’TA

Çanakkale Belediyesi’nden yapılan duyuruda, 5 Ağustos Pazartesi günü Kirazlı’da ‘Büyük Su ve Vicdan Nöbeti Buluşması’ gerçekleştirileceği açıklandı. Kirazlı-Balaban Çeşme Mevkii’nde gerçekleştirilecek olan su ve vicdan nöbeti buluşmasında yapılacak toplantın ardından hem bu alanda hem de altın madeni işletmesinin olduğu bölgedeki nöbet alanında basın açıklamaları yapılması planlanıyor.

ÇANAKKALE BELEDİYESİ’NDEN DESTEK ÇAĞRISI

Etkinlik öncesinde Çanakkale Belediyesi’nin yaptığı çağrıda, “Tüm kentlilerimizi, kalbi burada bizlerle atan herkesi ve sesimizi dünyaya duyurmamıza aracılık eden tüm basın camiasını, Dünya mirası Kazdağlarımızın geleceğine sahip çıkmaya mücadelemize ses olmaya davet ediyoruz” ifadelerine yer verildi.

KAYNAK :
https://gazeteciyazaryusufyavuzblog.wordpress.com/2019/08/02/altin-madeni-icin-195-bin-agaca-kiyanlar-hakkinda-suc-duyurusu/

HABER: BÜLENT ÖZGEN

Facebook Hesabınızla Yorum Yapabilirsiniz

YORUMLAR

İlgili Terimler :
TemaFabrika