Dolar : Alış : 32.4742 / Satış : 32.5327
Euro : Alış : 34.7084 / Satış : 34.7710
HAVA DURUMU
hava durumu

bursa

- Hoşgeldiniz - Sitemizde 19 Kategoride 3256 İçerik Bulunuyor.

SON DAKİKA

Antalya Kemer’de çıkan yangın kontrol altında

18 Haziran 2016 - kez okunmuş
Ana Sayfa » Haberler»Antalya Kemer’de çıkan yangın kontrol altında
Antalya Kemer’de çıkan yangın kontrol altında

180620160944140709187_2

Kemer- Antalya karayolu üzerinde, Göynük Mahallesi girişindeki ormanlık alanda saat 07.00 sıralarında yangın başladı. Çıkış nedeni bilinmeyen yangın, rüzgarın etkisiyle büyüyerek, yolun karşısına sıçradı. Yoğun araç trafiğinin olduğu karayolu kenarındaki yangına, 2 söndürme helikopteri, amfibik uçak ile Antalya ve çevre ilçelerden gelen orman işçileri arazözlerle, Büyükşehir Belediyesi Kemer İtfaiye Şefliği’ne bağlı ekipler de itfaiye araçlarıyla müdahale etti.

KONTROL ALTINA ALINDI

Jandarma ve polisin çevrede güvenlik önlemi aldığı yangın bölgesini Sahil Güvenlik Komutanlığı’na bağlı helikopter de havadan izledi. Yaklaşık 2.5 saatlik müdahalenin ardından yol kenarındaki alanda yangın büyük ölçüde söndürülürken, ekipler soğutma çalışmasına başladı.

hukuk

Antalya’da Belek ve Kundu turizm bölgeleri arasında kalan Kral Yolu mevkisinde çıkan orman yangınında yaklaşık 1.5 hektarlık alan zarar gördü. Belek ve Kundu turizm bölgelerini ayıran Kral Yolu’nun her iki tarafında dün saat 17.30’da henüz belirlenemeyen nedenle orman yangın çıktı. Bölgeden duman ve alevlerin yükseldiğini görenler, durumu 177 Orman Yangını ihbar hattı ve 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirdi. İhbar üzerine bölgeye Antalya Orman Bölge Müdürlüğü, Antalya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri sevk edildi. Yangına 2 helikopter ve bir uçak havadan, 11 arazöz, bir iş makinesi, 100 orman işçisi ile itfaiye erleri de karadan müdahale etti. Söndürme çalışmalarına vatandaşlar da destek verdi. Kral Yolu’nun her iki tarafında da ilerleyen yangın nedeniyle yol. araç ve yaya trafiğine kapatıldı. Yangın nedeniyle ormanlık alandaki çok sayıda arı kovanı da zarar gördü. Alev alan kovanlar itfaiyenin müdahalesiyle söndürüldü.Yangın, ekiplerin yoğun çabası sonucu saat 20.00’da kontrol altına alınarak söndürüldü. Yangında ilk belirlemelere göre yaklaşık 1.5 hektarlık alan zarar gördü.

Facebook Hesabınızla Yorum Yapabilirsiniz

YORUMLAR

İlgili Terimler :
TemaFabrika