Dolar : Alış : 32.4747 / Satış : 32.5332
Euro : Alış : 34.8231 / Satış : 34.8859
HAVA DURUMU
hava durumu

bursa

- Hoşgeldiniz - Sitemizde 19 Kategoride 3257 İçerik Bulunuyor.

SON DAKİKA

Arızalanan Ambulans Tipi Uçak Trabzon Havalimanı’na Acil İniş Yaptı

14 Mart 2018 - kez okunmuş
Ana Sayfa » Haberler»Arızalanan Ambulans Tipi Uçak Trabzon Havalimanı’na Acil İniş Yaptı
Arızalanan Ambulans Tipi Uçak Trabzon Havalimanı’na Acil İniş Yaptı

Trabzon Havalimanı’ndan kalkış yapan ambulans tipi uçak, acil iniş koduyla geri dönüş yaptı. İçinde hasta bulunan uçağın arızalandığı belirtildi. Havalimanı geçici bir süre uçuş trafiğine kapatıldı. Arızalanan uçak Trabzon Havalimanı’na iniş yaptı.

Trabzon Havalimanı’ndan kalkış yapan ambulans tipi uçağın pilotu, kısa süre sonra teknik arıza nedeniyle acil iniş istedi. Uçağın havada tur attığı ve yakıtının azalmasının ardından inişe geçeceği öğrenildi. Alarm verilen havalimanı uçuş trafiğine kapatıldı. İtfaiye araçları iniş yapacak uçağa köpük sıkmak ve müdahalede bulunmak üzere hazır bekletiliyor.

Uçağın Almanya’ya bir hasta götürdüğü ve özel bir uçak olduğu iletildi. Uçağın inişi için son hazırlıklar yapılıyor. Havacılık Editörü Tolga Özbek’in CNNTÜRK ekranlarında aktardığı bilgiye göre; Alman bir şirkete ait ambulans uçağın içinde hasta da var. Uçağın  yakıt aldıktan sonra havalandığı ancak iniş takımlarında teknik aksaklık yaşandığı bildirilmişti.  Uçak şuan Karadeniz semalarında yakıt azaltmak için tur attı. Uçakta kaç kişi olduğu henüz bilinemiyor.

Arızalanan uçak havalimanına iniş gerçekleştirdi. DHA Trabzon Büro Şefi Muhammet Kacar’ın aktardığı bilgiye göre ise; Katar’dan kalkan uçak Trabzon’da yakıt ikmali yaptıktan sonra İngiltere’ye gitmek üzere havalandı. Ancak iniş takımlarında sorun olması nedeniyle Trabzon Havalimanı’na acil iniş talep etti. Pilot uzun bir uçuşta sorun yaşamamak adına geri dönme kararı aldı ve Trabzon Havalimanı’na itfaiye araçlarıyla kontrollü inişi gerçekleştirdi. Uçağın içindeki hastanın Trabzon’da bir hastaneye nakledileceği belirtildi.

Facebook Hesabınızla Yorum Yapabilirsiniz

YORUMLAR

İlgili Terimler :
TemaFabrika