Dolar : Alış : 32.4742 / Satış : 32.5327
Euro : Alış : 34.7084 / Satış : 34.7710
HAVA DURUMU
hava durumu

bursa

- Hoşgeldiniz - Sitemizde 19 Kategoride 3256 İçerik Bulunuyor.

SON DAKİKA

Avrupa Birliğinde Karbonsuzlaştırma Adımları Atıldı

25 Şubat 2018 - kez okunmuş
Ana Sayfa » Haberler»Avrupa Birliğinde Karbonsuzlaştırma Adımları Atıldı
Avrupa Birliğinde  Karbonsuzlaştırma  Adımları  Atıldı
Uluslararası Yenilenebilir Enerji Ajansı yenilenebilir enerji raporunu açıkladı. Rapora göre; Avrupa Birliği 2030’a kadar yenilenebilir enerji kullanımını iki kat artıracak

 

Uluslararası Yenilenebilir Enerji Ajansı IRENA tarafından Brüksel’de yayınlanan rapora göre, Avrupa Birliği (AB) 2030’a kadar yenilenebilir enerjinin toplam tüketilen enerji içindeki payını yüzde 34’e yani 2016’daki payının iki katına kadar çıkarabilir. Avrupa Komisyonunun isteğiyle hazırlanan “Avrupa Birliği için Yenilenebilir Enerji Olasılıkları” raporunun tanıtım toplantısında sonuçları paylaşan IRENA Genel Direktörü Adnan Amin, yenilenebilir enerjinin payının daha da artırılmasının günümüz teknolojisiyle çok daha kolay olduğunu belirtti.

Karbonda önemli azalma

Yenilenebilir enerjinin payının artırılmasıyla, emisyonlarda da 2030 yılına kadar yüzde 15’lik (İtalya’nın toplam emisyon miktarı kadar) ek bir azalma sağlanabilir. Bu azalma, AB’nin emisyonlarını 1990 seviyelerine göre yüzde 40 azaltma hedefine uyum göstereceği gibi, AB’yi uzun vadeli karbonsuzlaşma yolunda doğru bir rotaya sokabilir.

Hem çevreci hem ekonomik

Yenilenebilir enerji payındaki artış, enerji maliyeti ve önlenen çevresel ve sağlık maliyetleri göz önüne alındığında, 2030 yılına kadar yılda 44 milyar ile 113 milyar avroluk bir tasarruf sağlayabilir. IRENA Genel Direktörü Adnan Amin’e: “Avrupa yıllardır uzun vadeli, iddialı hedefler ve güçlü politika önlemleri sayesinde yenilenebilir enerjinin küresel ölçekte yaygınlaştırılmasında öncü rol üstlendi. AB, iddialı ve gerçekleştirilebilir yeni bir yenilenebilir enerji stratejisiyle, yatırımcı ve planlamacılara piyasada güven ortamı sağlamanın yanı sıra istihdam da sağlayabilir, halk sağlığını iyileştirebilir ve iklim hedefleriyle uyumlu, daha güçlü bir karbonsuzlaştırma patikası izleyebilir.”

 

Raporun çok doğru bir zamanda yayınlandığına değinen Avrupa Komisyonu Enerji ve İklim Komiseri Miguel Aria Cañete ise görüşlerini şöyle ifade etti: “Rapor, yenilenebilir kaynak maliyetlerinin son birkaç yıl içinde önemli derecede düştüğüne dair kendi değerlendirmelerimizi doğruluyor. Avrupa’nın yenilenebilir enerji politikalarına son şeklini verecek ve önümüzdeki günlerde gerçekleştirilecek müzakerelerde iddia seviyemizi belirlerken bu yeni gerçeklikleri de göz önüne almamız gerekiyor”

Rapor, tüm AB üyesi ülkelerin uygun bir maliyetle yenilenebilir enerji potansiyelini artırabileceğinin altını çiziyor ve yenilenebilir enerji kaynaklarından üretilen ısınma ve soğutma seçeneklerinin AB’nin bu ek potansiyelinin üçte birinden fazlasını teşkil ettiğine değiniyor. Dahası, AB’nin uzun vadeli karbonsuzlaşma hedeflerinin gerçekleştirilmesi için yenilenebilir enerjiyle çalışan tüm ulaşım seçeneklerine de ihtiyaç duyulacak.

KAYNAK : https://www.birgun.net/haber-detay/avrupa-birliginde-karbonsuzlasma-adimlari-atildi-yenilenebilir-enerji-artacak-205652.html-HAKKI HALUK SAĞKAL

YAYINA HAZIRLAYAN : BÜLENT ÖZGEN-HABER MERKEZİ

Facebook Hesabınızla Yorum Yapabilirsiniz

YORUMLAR

İlgili Terimler :
TemaFabrika