Dolar : Alış : 32.2596 / Satış : 32.3177
Euro : Alış : 34.8189 / Satış : 34.8816
HAVA DURUMU
hava durumu

bursa

- Hoşgeldiniz - Sitemizde 19 Kategoride 3248 İçerik Bulunuyor.

SON DAKİKA

Avustralya tarihinin en büyük orman yangınında 480 milyon hayvanın can verdiği tahmin ediliyor

05 Ocak 2020 - kez okunmuş
Ana Sayfa » ÇEVRE»Avustralya tarihinin en büyük orman yangınında 480 milyon hayvanın can verdiği tahmin ediliyor
Avustralya tarihinin en büyük orman yangınında 480 milyon hayvanın can verdiği tahmin ediliyor

Avustralya tarihinin en büyük orman yangınlarından biri haftalardır devam ederken, yanan bölgelerin toplam 6 milyon hektarı aştığı tahmin ediliyor. Bu alan, İstanbul’un yüz ölçümünün yaklaşık 12 katı. Kötü hava şartları ve devasa boyutları nedeniyle kontrol altına alınamayan yangınlar, ülkede daha önce görülmemiş boyutlarda tahliye operasyonlarını da mecbur kıldı.

Sadece New South Wales eyaletinde bin 365 ev yok olurken, ülke genelinde de en az 23 insan yangın nedeniyle hayatını kaybetti. Haftalardır süren yangınlarda 480 milyon hayvanın da can verdiği tahmin ediliyor.

Koala nüfusunun %30’u ölmüş olabilir Avustralya Çevre Bakanı Sussan Ley, Yeni Güney Galler eyaletindeki kontrol edilemeyen yangından dolayı bölgede bulunan koala nüfusunun %30’unun ölmüş olabileceğini açıkladı.

Sydney Üniversitesi’ndeki çevre bilimcilerin yaptığı hesaplamaları ve yangınlarda aralarında kanguru ve koalaların olduğu 480 milyon kadar yabani hayvanın alevler, duman ya da yüksek ısıdan can verdiğini bildirildi.

Avustralya hükümeti, olağanüstü koşullarla mücadele edebilme adına askeri rezervden 3 bin kişinin yangın bölgelerine sevk edileceğini duyurdu.

Avustralya tarihinde ilk defa rezerv askerlerinin zorunlu göreve çağrılması, afetin boyutlarını da gözler önüne seriyor. Askerler, çevresiyle irtibatı kesilen topluluklara insani yardım götürerek, tahliyelerde ve yolların açılmasında rol alacak. Hab: Cem Bayram SEÇEN

Facebook Hesabınızla Yorum Yapabilirsiniz

YORUMLAR

İlgili Terimler :
TemaFabrika