Dolar : Alış : 32.4049 / Satış : 32.4632
Euro : Alış : 34.4266 / Satış : 34.4887
HAVA DURUMU
hava durumu

bursa

- Hoşgeldiniz - Sitemizde 19 Kategoride 3250 İçerik Bulunuyor.

SON DAKİKA

AYVALIK İÇİN ÇEVRE VE ENERJİ DERNEKLERİYLE GÜÇ BİRLİĞİ

07 Ocak 2018 - kez okunmuş
Ana Sayfa » Haberler»AYVALIK İÇİN ÇEVRE VE ENERJİ DERNEKLERİYLE GÜÇ BİRLİĞİ
AYVALIK İÇİN ÇEVRE VE ENERJİ DERNEKLERİYLE GÜÇ BİRLİĞİ

 

Ayvalık Çevre Koruma ve Güzelleştirme Derneği ile Karşıyaka Sosyal Sorumluluk ve Bilim Derneği 06 Ocak 2018 sabahı Ayvalık Paşa limanında buluştu.İzmir Karşıyaka Sosyal Sorumluluk ve Bilim Derneği Başkanı Hüsnü YARDIMCI,Derneğin proje tasarımcısı Bezen COŞKUN ve Evrensel Sulubayacılar Dernek başkanı Nurcan YARDIMCI katıldılar. Ayvalık Çevre Koruma ve Güzelleştirme Derneği yönetim kurulu üyeleri Havva TAYLAN,Halil COŞKUN,Gürsel KOYUNCU,Metin AYIŞIĞI KÜREN ve İlhan GÜNDÜZ Katıldılar.

 

 

AYVALIK’TAKİ ÇEVRE SORUNLARI ALDI BAŞINI GİDİYOR

Başkan Havva TAYLAN “İzmir Karşıyaka Sosyal Sorumluluk ve Bilim Derneği ile dernek üyemiz ve Türkiye Tabiat Derneği Ayvalık Temsilcisi Bülent Özgen aracılığı ile tanıştık. Derneğin ÇED üzerine bir projeleri varmış ve bize de sunum yapmak istediklerini söylediler. Ben de bu sunumu Çakmak köyünde yapabilecegimizi belirttim. Biliyorsunuz bu ara Karakoç deresine baraj yapılmak isteniyor. Daha önce burada ÇED yapıldı. Derneğimizden iki kişi ile 100’e yakın insan katıldı ve ÇED e red çıktı. Dereler sadece insanlara ait değildir. Tüm doğanın derelere ihtiyacı vardır. Dere havzalarina ev yapıyor sonra da dere taştı diyoruz. Daha sonra da ıslah çalışmasına gidiyoruz. Böylece doğanın suyunu kesiyoruz. Yetmiyor baraj yapıyoruz, tüm suyu çalıyoruz.

Çevre sorunlarinda ÇED önemli bir yer tutuyor. Bilinclendikce doğaya daha dogru sahip çıkabiliriz.

Bunun dışında Karşıyaka Sosyal Sorumluluk ve Bilim Derneği ile maden ve sanayinin talan ettiği doğa parçalarını kurtarma ve bölgemizdeki anıt zeytin ağaçlarının tespit ve korunması için proje ortaklığı yapacağız. Birleştikçe güçleneceğimize inanıyorum “dedi.

 

 

AVRUPA BİRLİĞİ’NDEN BURAYA UZMAN İNSANLARI TAŞIYACAĞIZ

Daha sonra İzmir’den gelen Karşıyaka Sosyal Sorumluluk ve Bilim Derneği başkanı Hüsnü YARDIMCI konuşmasında “Avrupa Birliği sivil toplum diyaloğu 5 programının Birliği projesi olarak düşünmekteyiz özellikle çevreyi korumayı planlıyoruz .Bizim düşüncemiz şu bir şekilde.Sanayiye veya Madencilik sektörünün bir arazi parçasına girip gerekli işlemleri ticaret işlemleri yaptıktan sonra bıraktığı alanları acaba biz doğaya tekrar kazandırabilirmiyiz.kurtarabilirmiyiz.

Bizim fikrimiz onu yapabilecek bir sistemi kurmak yani sadece bir parça toprak alanını düzeltmek değil.Bunu bir sistem haline getirmek .Yani bunu sistemli olarak yapabilecek ekibi kurmak.Onun eğitimlerini vermek.Böyle bir eğitim sistemini gerekirse Avrupa Birliği’nden buraya uzman insanları taşıyarak o bilgileri taşıyarak bir proje yapmak.Onun dışında Karşıyaka sosyal sorumluluk ve bilim derneği olarak Avrupa Birliği’ne sürekli proje yapıyoruz.

Bu projelerden bir kaç tanesini söyleyeyim.Şu anda daha önce uyguladığımız güneş enerjisi ve Enerji verimliliği projesini geçen yıl kapattık.

-Şu anki uygulamaya devam ettiğimiz ÇED yönetmeliği,ÇED okur yazarlığı ve SÇD çevre değerlendirme ya da Kümülatif etki değerlendirme meselesini çalışıyoruz. Ayvalık’taki bazı toplantıları organize edeceğiz. Gerekirse Karşıyaka’daki atölyemize ekibi ile beraber katılmayı düşünüyor 24 Ocak’ta bir şey söyledin atölye çalışmamız var.Beraber bir çalışma yapacağız

– Onun dışında Karşıyaka Sosyal Sorumluluk Bilim Derneği olarak kentin hava kirliliği ve bisikletle ilgili bir projemiz var.Şu an Avrupa Birliği’nde değerlendirmede.

 

 

-Bir başka projemiz uyuşturucu maddeler ile mücadele ile ilgili bir projemiz var.Yine buda değerlendirmede Avrupa Birliği’nde .

-Üçüncü projemiz fabrika laboratuvarı kuracağız.Fabrika laboratuvar biliyorsunuz inovasyon ve icat eden insanların aklında kalan fikirler oluyor fakat aklımda kalan büyük bir model hale getiremiyorum nerede getireceğinide bilmiyor.Herkesin aklında küçük icat şeyler var ,yaklaşımlar var .Çocukluğunuzdan beri şunu icat ederim diyoruz amma modelliyemiyoruz.

İşte biz insanların o inovatif fikirlerini modellemesini yapabileceğimiz bir proje yapıyoruz.Bir atölye ,bir fabrika kuracağız orada üç boyutlu yazıcılar,masa üstü SNS tezgahlarla insanların düşüncelerini model haline getirip patente dönüştürmek.

 

 

Ayvalık Çevre Koruma ve Güzelleştirme Derneği ile burada bu gün bir protokol yapacağız. Bunun anlamı Ayvalıkta kararlaştırdığımız işleri beraber yapacağız.Gün geçtikçe geliştireceğiz.Her derneğin gücü var bu güçleri birleştirip artı güç elde edeceğiz”dedi

 

KAYNAK : Yükselen Haber-AYVALIK

YAYINA HAZIRLAYAN : BÜLENT ÖZGEN-HABER MERKEZİ

 

Facebook Hesabınızla Yorum Yapabilirsiniz

YORUMLAR

İlgili Terimler :
TemaFabrika