Dolar : Alış : 32.2596 / Satış : 32.3177
Euro : Alış : 34.8189 / Satış : 34.8816
HAVA DURUMU
hava durumu

bursa

- Hoşgeldiniz - Sitemizde 19 Kategoride 3248 İçerik Bulunuyor.

SON DAKİKA

AYVALIK Ulaşım Sorunu Büyükşehir Meclisinde

16 Aralık 2019 - kez okunmuş
Ana Sayfa » ÇEVRE»AYVALIK Ulaşım Sorunu Büyükşehir Meclisinde
AYVALIK Ulaşım Sorunu   Büyükşehir Meclisinde

Başkan Ergin; “Ulaşım hizmetleri konusunda Ayvalık Belediyesi’ne ve Sivil toplum örgütlerine gelen istek, şikayet, talep ve önerileri çözüm önerileriyle birlikte Balıkesir Büyükşehir Meclis gündemine taşıdı.”

Aralık Ayı Olağan Balıkesir Büyükşehir Meclis Toplantısında , Ayvalık Belediye Başkanı  Mesut Ergin gündem dışı söz alarak Ayvalık’ta bir türlü çözüm getirilmeyen ulaşım sorunu hakkında konuştu.

” Ayvalık genelinde yaşanan ulaşım sorunlarını  daha önce de dile getirmiştik. Ayvalık Yerel inisiyatifinin topladığı 4000 imzayı da ulaştımıştık ancak henüz bir geri dönüşüm alamadık.

Bunun üzerine 6 ekim de yine Yerel İnisiyatif bir form düzenledi ve Ayvalık ulaşımı için ivedilikle çözülmesi gereken sorunları başlıklar altında topladı ve bizden bu sorunları meclis gündemine getirmemizi istedi. Ayvalık Belediye Başkanı olarak Meclis Üyelerimizle beraber ve Ayvalık  halkının sözcüsü olarak ulaşım sorunlarımızı size aktarmak istiyoruz.

Başkan Mesut Ergin, Ayvalık’ ta ulaşım ücretleri yüksek. yeterli belediye otobüsü olmadığı için hastane ve otogara ulaşımın iki vasıta ile sağlandığı pek çok mahalle var ve bu büyük külfet oluyor.

Gün içerisinde makul bir süre ücretsiz aktarımın yapılabilmesini sağlayacak düzenlemenin ele alınması, Otobüs sefer sayılarının arttırılması, Aylık abonman kartı çıkarılması, Yasa ile belirlenen ve yurt çapında uygulanan her türlü indirimden Ayvalık halkının tüm araçlarda faydalanmasının sağlanması ( verilmiş bir haktan mahrum edilmiş durumda Ayvalık ), Araçlara ve duraklara ücret tarifesi ve saatlerinin asılması ve denetlenmesi, Otobüs duraklarının iyileştirilmesi ve gerekli yerlere yeni durakların yapılması gibi konulara değindi.

Başkan Ergin, Türkiye’nin en yaşanılır yerlerinden biri olarak gösterilen Balıkesir’in kültür ve turizm yüzü olan Ayvalık’ta ulaşım sorununun acilen çözümlenmesi gerektiğini, yaz mevsimiyle bereber artan nüfus bu sorunları daha da büyüdüğünü ve turizmi de dolaylı yoldan olumsuz etkilediğinin altını çizdi.

Facebook Hesabınızla Yorum Yapabilirsiniz

YORUMLAR

İlgili Terimler :
TemaFabrika