Dolar : Alış : 32.4747 / Satış : 32.5332
Euro : Alış : 34.8231 / Satış : 34.8859
HAVA DURUMU
hava durumu

bursa

- Hoşgeldiniz - Sitemizde 19 Kategoride 3257 İçerik Bulunuyor.

SON DAKİKA

AYVALIK’TA YENİLENEN SON TEKNOLOJİ DENİZ HUDUT KAPISINA KEŞKE YEŞİL LİMAN PROJESİ UYGULANSAYDI !

29 Temmuz 2018 - kez okunmuş
Ana Sayfa » Haberler»AYVALIK’TA YENİLENEN SON TEKNOLOJİ DENİZ HUDUT KAPISINA KEŞKE YEŞİL LİMAN PROJESİ UYGULANSAYDI !
AYVALIK’TA YENİLENEN SON TEKNOLOJİ DENİZ HUDUT KAPISINA KEŞKE YEŞİL LİMAN PROJESİ UYGULANSAYDI  !

Ayvalık Belediyesi sorumluluğunda bulunan Liman İşletmesi ve Deniz Hudut Kapısı, çatısından aydınlatmasına, tuvaletlerinden kullanılan teknik malzemelere kadar yenilendi. Son teknoloji ile donatılan Ayvalık Deniz Hudut Kapısı’nda hizmetin hızlı ve rahat şekilde verilmesi için yolcu giriş çıkış alanları da yeni bölümlere ayrıldı.

 

 

 

“AYVALIK’IN DÜNYAYA AÇILAN TURİZM KAPISI”

İlçeye denizden gelen turistin ilk karşılandığı yer olan Ayvalık Deniz Hudut Kapısının yetersiz olduğunu ve bu nedenle yenileme çalışmaları yapıldığını belirten Belediye Başkanı Rahmi Gençer, hudut Kapısı ve tesislerini uluslararası standartlarda yaptıklarını söyledi. Başkan Gençer, “Ayvalık’a denizden gelen turistin ilk karşılaştığı alan Ayvalık Deniz Hudut Kapımız. Deniz yoluyla 2018 yılı Mayıs ayına kadar 40 bini yabancı olmak üzere 160 bin turist hudut kapımızı kullandı. Yılsonuna kadar bu sayı 200 bine ulaşacaktır.  Burası Ayvalık’ın vitrini ve bir turizm kenti olan ilçemizde turiste kaliteli ve en iyi hizmeti vermeye buradan başlamalıyız.

Esnafımızın önemli bir gelir kaynağı olan yabancı konuklarımızın şehrimizi ilk gördükleri yer olan deniz hudut kapısının yenilenmesinin turizme önemli katkısı olacağına inanıyorum. Modern yapısı ve yapılan çalışma ile daha hızlı ve etkin hizmetin verileceği tesisten konuklarımızın memnun kalacağını düşünüyorum” dedi.

 

 

DENİZ HUDUT KAPISI MODERNİZE EDİLDİ

Uluslararası Gemi ve Liman Güvenliği Şartnamesine uygun olarak donatılan 10 bin 720 metre karelik alanda bulunan Deniz Hudut Kapısının, başta bina çatısı olmak üzere yolcu salonu, satış mağazası, tuvaletler ofisler yenilendi. Havalandırma ve aydınlatma sistemleri değiştirildi. Yolcu giriş çıkış bölümlerinin sayısı 2 den 4’e çıkarıldı. Giriş salonu 4, çıkış salonu 4 bölüm halinde düzenlendi. Yurt dışından gelen yolcular için bekleme salonu yapıldı. Alınan yeni X-Ray cihazı ile X-Ray cihazı sayısı 2’ye yükseldi.

Türkiye’nin 83 deniz hudut kapısından biri olan Ayvalık Deniz Hudut Kapısında, Gümrük Müdürlüğüne ait birimlerin yanı sıra, Emniyet, Liman İşletme, Sahil Sağlık Denetleme ekibi, Kaçak İstihbarat Amirliği olmak üzere 28 resmi görevli hizmet veriyor. Kasım ayında başlayan ve 5 ay süren onarım ve yenileme çalışmaları sırasında hizmette aksaklık yaşamamak için de yeni geçici bir prefabrik hizmet binası da oluşturuldu. Ayvalık Deniz Hudut Kapısında bina yolcu salonu ve çalışma ofislerinde yaşanan teknik sorunlar, yıllardır Kaymakam başkanlığında yapılan Liman Güvenliği toplantısında dile getiriliyordu.

 

 

Onarım ve yenileme çalışmalarını başlangıçtan bu yana periyodik olarak denetleyen Başkanı Rahmi Gençer, Ayvalık Belediyesi sorumluluğunda halka hizmet verilen noktalarda yenileme hamlelerini sürdüreceklerini belirtti.

 

 Ayvalık’ta 2007 yılında hizmete açılan Ayvalık Deniz Hudut Kapısı yaklaşık 3 milyon lira harcanarak yenilenen  Hudut Kapısı,çevreci bir anlayışla,Yeşil Liman  Projesiyle taçlandırılsaydı,ülkemiz adına çok büyük bir anlamı ve dünya çapında reklamı olurdu.Güneş enerjisiyle de kendi kendinin elektriğini karşılaması  da  enerji tasarrufu yanında örnek bir hudut kapısı olacağına inanıyorum.

“Yeşil Liman” Projesi dünyanın önde gelen bir birçok liman tesisi tarafından uygulandığı ve bir saygınlık unsuru olarak kullanılmakta olduğu düşünüldüğünde, ülkemizin önde gelen liman tesislerinin beklenen hassasiyeti göstereceği, yapılacak çalışmaların vatandaşlarımızın sağlıklı bir çevre içerisinde hayatlarını sürdürmesi yönünde önemli katkılar sağlayacağı düşünülmektedir.

Bilindiği üzere, ülkemizdeki birçok liman tesisi kentin merkezinde veya yakınında dar bir sahada hizmet vermekte olup gemi ve liman operasyonlarından kaynaklı kirlilik şehir yaşamını ve insanlarımızı olumsuz etkilemektedir.

Yaşanan veya yaşanması muhtemel çevre kaynaklı olumsuzlukların giderilmesi ve mümkün ise ortadan kaldırılması için, çevreye daha duyarlı liman tesislerinin ülkeye kazandırılması gerekmekte olduğu düşünülerek “Yeşil Liman” (Green Port) ” projesi Deniz Ticareti Genel Müdürlüğü bünyesinde başlatılmıştır.

Anılan proje kapsamında yapılacak çalışmalar neticesinde belirlenen şartları yerine getiren ve bunları idareye sunan liman tesislerine “Yeşil Liman” unvanı verilmesine karar verilmiştir.

“Yeşil Liman” Projesi dünyanın önde gelen bir birçok liman tesisi tarafından uygulandığı ve bir saygınlık unsuru olarak kullanılmakta olduğu düşünüldüğünde, ülkemizin önde gelen liman tesislerinin beklenen hassasiyeti göstereceği, yapılacak çalışmaların vatandaşlarımızın sağlıklı bir çevre içerisinde hayatlarını sürdürmesi yönünde önemli katkılar sağlayacağı düşünülmektedir.

TSE ile yapılan İşbirliği Protokolü kapsamında, uluslararası düzenlemeler ve en iyi uygulamalar temelinde ülkemiz liman tesislerine yönelik ulusal “Yeşil Liman Sektörel Kriterler Kılavuzu’nun” oluşturulma çalışmaları tamamlanırken, Yeşil Liman/Eko Liman Sertifikası almak isteyen liman işletmelerinin denetimleri hazırlanan kriterler kapsamında etkin bir şekilde gerçekleştiriliyor.

Yeşil Liman/ Eko Liman Projesi sonucunda liman tesislerinde;

Çevre politikası ve hedeflerinin oluşturulması,

Çevre duyarlılığının arttırılması,

Liman tesislerinde risk yönetimi oluşturularak oluşabilecek iş kazalarının önlenmesi,

Enerji verimliliği projelerinin uygulanması,

Atık yönetim planlarının iyileştirilmesi,

Çevreci araçların kullanımına özen gösterilmesi,

Su ve toprak kirliğinin önlenmesi için tedbir alınması,

Sera gazı yönetim planı ve emisyon ölçümlerinin yapılması,

Çevresel gürültü ölçümlerinin yapılması ve bu konuda önlemler alınması gibi birçok husus amaçlanmaktadır.

 

 

Bu amaçlar doğrultusunda;

– Ülkemizde faaliyet gösteren liman işletmelerinin, çevreye ve iş sağlığına olan duyarlılıkların en üst düzeye çıkarılması ve standart hale getirilmesi,

– Liman kalite yönetim sisteminin geliştirilerek uluslararası rekabet gücünün artırılması,

–  Yeşil Liman/Eko Liman Projesi’nin bölgesel düzeyde yaygınlaştırılarak limanlarımızın uluslararası bir marka haline getirilmesi,

–  Liman tesislerine yönelik belirlenen “Yeşil Liman Sektörel Kriterlerin” uluslararası deniz trafiğine açık limanlarımızda uygulanarak yeknesaklık sağlanması, hedeflenmektedir.

BÜLENT ÖZGEN-HABER MERKEZİ

Facebook Hesabınızla Yorum Yapabilirsiniz

YORUMLAR

İlgili Terimler :
TemaFabrika