Dolar : Alış : 32.5000 / Satış : 32.5586
Euro : Alış : 34.6207 / Satış : 34.6830
HAVA DURUMU
hava durumu

bursa

- Hoşgeldiniz - Sitemizde 19 Kategoride 3256 İçerik Bulunuyor.

SON DAKİKA

Balık Kuluçkahanesi Ziyaretçilerini Bekliyor

28 Nisan 2019 - kez okunmuş
Ana Sayfa » Haberler»Balık Kuluçkahanesi Ziyaretçilerini Bekliyor
Balık Kuluçkahanesi Ziyaretçilerini Bekliyor

ABD, Jackson Gölü’nde 1996’da kurulan Sea Center Texas, bir akvaryum ve balık kuluçkahanesidir.

Texas Parks ve Wildlife’daki Kıyı Balıkçılık Bölümü sözcüsü Julie Hagen, bu akvaryuma girişin ücretsiz olduğunu ve ziyaretçilerin, merkezdeki sergiler aracılığıyla bir sualtı mikro kozmosunu keşfedebileceklerini söylüyor.

Farklı tiplerde ekosistem tanklarına sahip bir akvaryumu olduğunu söyleyen Hagen, farklı balık türlerini ve yaşayabilecekleri farklı yerleri bu akvaryumda görebileceğimizi ve aynı zamanda burada dünyanın en büyük Red Rum balığı kuluçkahanesi olduğunu belirtiyor.

Sea Center’ın balık kuluçkahanesi, öncelikle Red Rum balığı yetiştirir, ancak aynı zamanda deniz alabalığı ve pisi balığı tespit eder. Her yıl, merkez vahşi popülasyonları artırmak amacıyla okyanusa yavru balık olarak bilinen yaklaşık 25 milyon yavru balık salmaktadır. Ziyaretçiler, akvaryum hakkında daha fazla bilgi edinmek için balık kuluçkahanesini turluyor.

Tüm Deniz Merkezi çoğunlukla gönüllüler tarafından yönetilmektedir. Suda yaşayan yaban hayatı hakkında daha pratik bir şekilde bilgi almak isteyen çocuklar için Hagen, Deniz Merkezinin temas tanklarına sahip olduğunu söylüyor.

Hepsinden önemlisi ise merkezin her yaştan ziyaretçinin okyanusta yaşayan canlıların değerini ve yaşam alanlarının birbirleriyle nasıl bağlantılı olduğunu daha iyi anlamalarına yardımcı olduğunu söylüyor.

Sea Center neden birbirleriyle bağlantılı olduklarını ve neden okyanuslarımız için önemli olduklarını yönlendirmeye oldukça yardımcı bir yer.

kaynak : http://www.denizticaretgazetesi.org/gundem/ziyaretcilerini-bekliyor/12525

BÜLENT ÖZGEN-HABER  MERKEZİ

Facebook Hesabınızla Yorum Yapabilirsiniz

YORUMLAR

İlgili Terimler :
TemaFabrika