Dolar : Alış : 32.2596 / Satış : 32.3177
Euro : Alış : 34.8189 / Satış : 34.8816
HAVA DURUMU
hava durumu

bursa

- Hoşgeldiniz - Sitemizde 19 Kategoride 3248 İçerik Bulunuyor.

SON DAKİKA

Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak,Terörist Fehman Hüseyin’in öldürülmesi ile ilgili açıklaması

10 Temmuz 2016 - kez okunmuş
Ana Sayfa » Haberler»Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak,Terörist Fehman Hüseyin’in öldürülmesi ile ilgili açıklaması
Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak,Terörist Fehman Hüseyin’in öldürülmesi ile ilgili açıklaması

1-1468094768

Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, ‘Bahoz Erdal’ lakaplı Fehman Hüseyin’in Suriye’de öldürülmesiyle ilgili açıklama yaptı.Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, “PKK’nın en önemli aktörlerinden biri olan ‘Bahoz Erdal‘ lakaplı Fehman Hüseyin‘in aracının havaya uçurularak öldürüldüğü haberini aldık. Biz bir yandan terör ile mücadele ederken bir yandan da ülkemizin huzurunu, refahını düşünüyoruz.” dedi.Partisinin Elbistan İlçe Teşkilatını ziyaretinde, AK Parti İlçe Başkanı Yunus Kaan Kısaca ve partililer tarafından karşılanan Kaynak, burada yaptığı konuşmada, Türkiye’nin terörle mücadelede çok önemli başarılar elde ettiğini belirtti. Terörle mücadele güvenlik güçlerinin kahramanca mücadele ettiğini vurgulayan Kaynak, “PKK’nın en önemli aktörlerinden biri olan ‘Bahoz Erdal’ lakaplı Fehman Hüseyin’in aracının havaya uçurularak öldürüldüğü haberini aldık. Biz bir yandan terör ile mücadele ederken bir yandan da ülkemizin huzurunu, refahını düşünüyoruz.” ifadesini kullandı.

 

090720162234596266935_2-43

Vatandaşlardan, 11 aydan beri yapılan terörle mücadeleyi hatırlamalarını isteyen Kaynak, bölgede sokağa çıkma yasağı ilan edildiğini, o yöre halkının taşındığını kaydetti. O insanların devlete güvenerek, “Teröristin zulmünü asıl ben gördüm, gel bunları bertaraf et” dediğini aktaran Kaynak, “Çözüm Süreci”ni de bölge halkıyla olan güveni, muhabbeti temsil eden süreç olarak değerlendirdi. Silahlı kuvvetlerin, bu süreçte inanılmaz kahramanlıklar yaptığını anlatan Kaynak, güvenlik güçlerinin verdiği mücadelenin Çanakkale’yi hatırlattığını bildirdi. “Doğu ve Güneydoğu’da başlayan terörle mücadelede güvenlik güçlerimiz, Çanakkale şehitleri gibi şanlı bir mücadele yaptı.” diyen Kaynak, şöyle devam etti: “Mücadelemiz çok zor şartlar altında yapılırken, içeride bizim birliğimizi beraberliğimizi asla bozmamamız gerekir. AK Parti, AK Parti seçmeni bu milletin Çanakkale’den 100 sene sonra sigortasıdır. 7 Haziran’da içerisine düştüğümüz, yüzde 41 oy oranına rağmen iktidarı kaybettiğimizi asla unutmayın. 7 Haziran’dan sonra Diyarbakır’da Nusaybin’de ve değişik bölgelerde birilerinin ‘öz yönetim’ ilan ettiğini, birilerinin çukurlar kazıp ‘özerk bölge’ ilan ettiğini unutmayın. Şanlı bayrağımız yerine birilerinin paçavraları göklere çektiğini unutmayın.”

090720162335364085143_2

 “Hayali Ankara’ya gelip devletin üzerine çöreklenmekti”

Vatandaşlardan yana gibi görünüp ama bu devlete, bu millete en büyük ihaneti yapan, hemde bunu Müslümanların parasıyla yapan paralel yapıyı da unutmamalarını isteyen Kaynak, paralel yapının, “Dinimize, inancımıza, çocuklarımıza hizmet ediyorlar” diye düşünülmemesini istedi. Paralel yapının ihanetine ilişkin değerlendirmede bulunan Kaynak, şunları kaydetti: “Düşünün ki bir örgüt devletin bütün kademelerini eline geçirmek üzere. Halkın seçtiği Recep Tayyip Erdoğan’ın ailesine ve iktidarına kast etmişlerdir. Ve o adam şimdi Pensilvanya’dadır. Hayali Ankara’ya gelip, devletin üzerine çöreklenmekti. Bunu Müslümanlara zulmederek, yapmışlardır. Paralel yapının yaklaşık 100 ülkede okulları vardı. Bu okulların yüzde 90’ı gayrimüslim devletlerin olduğu yerlerdeydi. Türkiye’de yaşayan insanlar ‘himmet’ adı altında, bir çocuk Allah’ın dinini öğrensin diye para gönderdi. Bunların okullarının olduğu yerde gayrimüslimin İslamı seçtiğini gördünüz mü? Cumhurbaşkanımız Allah’a dayandı, millete güvendi ve biz o cendereden çıktık. Mücadelemiz devam ediyor. PKK, DAEŞ, Paralel Yapı, D-HKPC, TİKKO ile de mücadelemiz sürecek. Dünyanın en stratejik öneme sahip bir coğrafyasındayız. Herkesin gözü üzerimizdedir. Birliğimizi, beraberliğimizi bozmazsak, biz iri, diri olursak, Allah’ın izniyle gelecek AK Parti kadrolarının eseri olacaktır.”

Kaynak, şehit pilotun ailesini ziyaret ettiBaşbakan Yardımcısı Veysi Kaynak,Giresun’da askeri helikopterin düşmesi sonucu hayatını kaybeden şehit Pilot Yarbay Hilmi Özer’in Elbistan ilçesindeki ailesine taziye ziyaretinde bulundu. Kaynak’a, Elbistan Kaymakam Vekili ve Afşin Kaymakamı Ali Edip Budan, Elbistan Belediye Başkanı Durmuş Küçük, Merkez Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, Ekinözü Belediye Başkanı Nursi Çeleğen ve İlçe Emniyet Müdürü Barış Murat Başol de eşlik etti. Taziye ziyareti çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kaynak, bir yerde şehit cenazesi olduğunda devletin bütün organlarıyla orada bulunduğunu belirtti. Elbistan halkının da şehidine sahip çıktığına işaret eden Kaynak, “Herkes kendi işine döndüğünde aile acısı ile baş başa kalır. Ben şehidin ailesine sonradan bir ziyaret daha yapmayı alışkanlık haline getirdim. Hem o insanların acıları daha da hafiflemiş olur. Yetimin başını sıvazlamak, şehit annesinin elini öpmek, asıl o zaman nasip olur. O nedenle aileye taziye ziyaretinde bulunduk.” diye konuştu.

‘Bahoz Erdal’ teröristler listesinde kırmızı kategorideydiSuriye‘de öldürülen terör örgütü PKK‘nın elebaşılarından “Bahoz Erdal” kod adlı Fehman Hüseyin, İçişleri Bakanlığı ödül yönetmeliği kapsamında aranan teröristler listesindeki kırmızı kategoride yer alıyordu. Suriye’de öldürülen PKK’nın elebaşılarından “Bahoz Erdal” kod adlı Fehman Hüseyin, İçişleri Bakanlığı ödül yönetmeliği kapsamında aranan teröristler listesindeki kırmızı kategoride yer alıyordu.alınan bilgilere göre, 1969 yılında Suriye’de doğan Fehman Hüseyin,Şam’da tıp eğitimi aldı. 1990’lı yılların başında terör örgütüne katılan Hüseyin, terör örgütü içinde “Bahoz Erdal”ve “Doktor Bahoz” kod adını kullanıyordu. 2004-2009 yıllarında örgütün sözde askeri kanadı Halk Savunma Güçleri’nin (HPG) başına geçen Fehman Hüseyin’in adı, Yüksekova Dağlıca taburu ile Yeşiltaş ve Şemdinli Aktütün karakollarına düzenlenen saldırıların talimatını veren kişi olarak kayıtlara geçmişti. Terör örgütünün elebaşlarından Murat Karayılan ile Fehman Hüseyin arasında 2008 yılında yaşanan ve örgüt içinde karışıklığa neden olan kavganın ardından görevden alınacağını anlayan Fehman Hüseyin, Alman dağcıların kaçırılması emrini de vermişti.Terörist elebaşı Abdulah Öcalan’ın talimatıyla PKK’nın Suriye’deki uzantısı olarak 2002’de kurulan terör örgütü PYD yapılanması içinde de söz sahibi olan Fehman Hüseyin, İçişleri Bakanlığı ödül yönetmeliği kapsamında aranan teröristler listesinin yer aldığı kırmızı kategoride bulunuyordu. Suriye’de rejime karşı savaşan Tel Hamis Tugayları Sözcüsü Halid el Hasekavi, Hüseyin’in aracının havaya uçurularak öldürüldüğünü açıklamıştı. Hasekavi, AA muhabirine, Fehman Hüseyin’in dün akşam 20.30’da Himo beldesinden Kamışlı’ya giderken hedef alındığını belirtmişti. Hüseyin ile aralarında korumalarının da olduğu araçtaki en az 8 kişinin öldüğünü ifade edilmişti.

Facebook Hesabınızla Yorum Yapabilirsiniz

YORUMLAR

İlgili Terimler :
TemaFabrika