Dolar : Alış : 32.5096 / Satış : 32.5682
Euro : Alış : 34.6254 / Satış : 34.6878
HAVA DURUMU
hava durumu

bursa

- Hoşgeldiniz - Sitemizde 19 Kategoride 3251 İçerik Bulunuyor.

SON DAKİKA

Başkent’te Patlama 28 Ölü 61 yaralı !

17 Şubat 2016 - kez okunmuş
Ana Sayfa » Haberler»Başkent’te Patlama 28 Ölü 61 yaralı !
Başkent’te Patlama 28 Ölü 61 yaralı !

 2016577_1  bmm(1)

Ankara’da büyük bir patlama meydana geldi. Ankara Valiliği     olayda 28 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.Ankara‘da, İnönü Bulvarı’nı Dikmen Caddesi’ne bağlayan Merasim Sokak’ta askeri servis araçlarının geçişi sırasında patlama meydana geldi. Ankara Valisi Mehmet Kılıçlar, bomba yüklü araçla gerçekleştirildiği tahmin edilen patlamada, ilk belirlemelere göre 28 kişinin hayatını kaybettiğini, 61 kişinin yaralandığını bildirdi. Alınan bilgiye göre, patlamada üç servis aracında ve bir özel araçta ağır hasar meydana geldi.

headlineankarada-askeri-konvoya-bomba-yuklu-aracla-saldiri-5-olu-10-yarali-64647

PATLAMA ASKERİ ARACA YÖNELİK

Patlamanın olduğu bölgede Genelkurmay Başkanlığı, lojmanlar ve Kara Kuvvetleri ile Hava Kuvvetleri Komutanlığı bulunuyor.

2-320x180

SERVİS HAVA KUVVETLERİ’NE AİT

Servis aracının Hava Kuvvetleri’ne ait olduğu ve komutanlıkta çalışan astsubaylar ile sivil memurları taşıdığı öğrenildi. Bu arada, patlamanın etkisiyle, caddeden geçen birçok aracın camları kırıldı. Bölgeye çok sayıda sağlık ve itfaiye ekibi sevk edildi. Ankara Valisi Mehmet Kılıçlar, patlamayla ilgili yaptığı açıklamada, askeri servis konvoyunda patlama meydana geldiğini belirterek, “İlk belirlemelere göre 28 kişi hayatını kaybetti, 61 kişi yaralandı. Patlamanın bomba yüklü araçla gerçekleştirildiği tahmin ediliyor” dedi.

Davutoğlu’ndan patlama açıklaması

Başbakan Ahmet Davutoğlu Ankara’da meydana gelen patlamaya ilişkin konuştu. Davutoğlu, “Patlama ile ilgili bilgi geldi bakacağız” dedi. Meclis’te patlamayla ilgili açıklamada bulunan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ise, “Patlamada DSİ’nin camları kırıldı. Ekipler müdahale ediyor. Bir araçyanıyor. Yaralıların olduğunu tahmin ediyoruz. Detaylı bilgi yok çok. Daha sonraaçıklama yapmak uygun olur. Bir terör örgütünün patlama gerçekleştirdiği şeklinde duyum var. Bunu yapanları lanetliyorum. Sürekli haber geliyor. Ben sizleri aydınlatacağım.” diye konuştu.

ABD BÜYÜKELÇİLİĞİ’NDE BÜYÜK PANİK

Ankara’daki patlamanın etkisiyle Meclis’in camları sarsıldı. Patlama yakın olması nedeniyle Meclis’ten de duyuldu. Meclis binasının camları sarsıldı. Meclis yerleşkesi, araç girişlerine kapatıldı. ABD Büyükelçiliği de alarm durumuna geçti. Patlama sırasında Kızılay’da panik yaşandı. Genelkurmay Başkanlığı Kavşağında bir şüpheli paket fünye ile patlatıldı.Genelkurmay Başkanlığı Kavşağında bir şüpheli paket fünye ile patlatıldı. Genelkurmay Başkanlığı Kavşağında geniş güvenlik tedbirleri alındı.

İNGİLTERE BÜYÜKELÇİSİ MOORE: ‘TERÖRİZMİ KINIYORUM’

İngiltere Ankara Büyükelçisi Richard Moore, yaptığı açıklamada, “Kızılay’dan korkunç bir haber. Olayda hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı, yaralılara acil şifa diliyorum. Birleşik Krallık bu zor zamanında Türkiye ile omuz omuzadır. Terörizmi kesin ve net olarak kınıyorum” dedi.

Facebook Hesabınızla Yorum Yapabilirsiniz

YORUMLAR

İlgili Terimler :
TemaFabrika