Dolar : Alış : 32.4742 / Satış : 32.5327
Euro : Alış : 34.7084 / Satış : 34.7710
HAVA DURUMU
hava durumu

bursa

- Hoşgeldiniz - Sitemizde 19 Kategoride 3256 İçerik Bulunuyor.

SON DAKİKA
Adres : -
Telefon : -
Faks : -
E-Posta : -
Websitesi : -
Üyelik Tarihi : 23 Ocak 2021

BIDEN’IN YEMİN TÖRENİNE DAMGA VURAN KIZ

Amerika Birleşik Devletleri Demokrosi dağıtacağım derken kendi Demokrasisini kaybetti yaşanan olayları herkes gördü işitti. Beni en çok korkutan Kamala Başkan yardımcısı umarım korkularım yersizdir. Ben hüsnüzan yapıyorumdur. Ama inanın Kamala ismini çok kez duyacağız bu kadın sanki bu dünyanın başına iş açacak gibi görünüyor.

ABD’de tüm dünya da biliyor ki Biden sadece Oval Ofis de oturacak ülkeyi Kamala yönetecek ve tüm kritik kararları alacak bu zaten ABD’de medyasında da çok konuşulan bir olay. Gelelim yemin Törenine tipik ABD Başkanlık yemin töreni izledik ama eskilere göre çok fark vardı gazeteci olduğumuzdan her nerde yemin töreni olsa izleriz ileriye dönük çok mesajlar alır gazeteciler. Bu sefer beni şaşırtan Lady Gaga oldu devlet marşını okuması ben farklı isimler beklerken inanın şok oldum. Neyse konumuz bu değil tabii konumuz 22 yaşında ki Amanda Gorman “The Hill We Climb” Tırmandığımız Tepe adında bir şiir okudu. Oldukça güzel bir şiir peki benim dikkatimi ne çekti Amanda Gorman bu şiir den önce ABD’de herkes bilir de bizim ülkemizde bilinmez bu kız her sene çıkıp neden çıkıyor TV’lere onu da demeden olmaz Şair Kitap Yazarı her konuşmasında her şiir okumasından sonra şöyle bir cümle ile bitirir ‘’2036 yılında ABD başkanlığına aday olacam’’ kim öle kim kala tabii orası ayrı ama bu kız eğer dediğini yaparsa ki yapacağına benziyor bir şeyi 40 kere söyleyince olurmuş. Birde seçilirse inanın bana bu dünyaya ABD bela olmakdan çok uzak olur. Bakalım BIDEN dönemi ne getirecek ne götürecek ülkemiz adına neler olacak inanın merakla bekliyorum. Neden böyle diyorum inanın gelen gideni aratır derler. Korkularım yersiz değil hüsnizan değil…

Süleyman Soylu’nun annesine hakaret eden biri mahkemeye çıkıp Adli kontrol şartı ile serbest bırakılıyor ve tartışmalar da tam bu mimvalde hararetleniyor. Ben bunun hiçbir bölümü ile ilgilenmiyorum. Benim ilgilendiğim konu şu biz ne zaman bu kadar hayasız olduk. Bir Bakan olması inanın önemli değil kim olursa olsun kızabilirsiniz Süleyman Soylu’ya hatta nefret de edebilirsiniz hoyratça eleştirebilirsiniz. Ama asla değil Süleyman Soylu bu ülkenin hiçbir ferdine küfür edemezsiniz hakaret edemezsiniz Ailesine küfür edemezsiniz. Biz bunları nasıl kaybettik eleştirmeyi unuttuk sosyal medya da en ufak bir olay da kahramanı yada ailesine varacak kadar adileştik. Yapmayın efendiler bizim kültürümüz de dinimizde küfür yok hakaret yok eleştirin yahuu yazın korkmayın eleştirin saygı çerçevesinde istediğiniz bakanı insanı eleştirin ama saygıyı aşmadan bunu ne zaman başaracağız sevgide de arsızlaştık kızgınlıkta da bunun ortasını bulmak için biraz eleştirilere biraz cevap vermiş gibi olacağım ama benim düşüncem Sülayman Soylu’da olsa sokak da ki Ahmet veya Mehmet biri birine hakaret ediyorsa küfür ediyorsa bir müddet kontrol altında tutulmalı keşke tututlurken de pskilojik olarak da ele alınsa bunu yapanların akıl sağlığı ile iligili büyük problemler olduğunu düşünüyorum.

Bir dönem daha kapandı neydi O dönem Eskiden hatırlarmısınız hiç bilemeyenler bile Pazar günleri Gazi koşusunu izlerdi TRT 1’de canlı yayınlanırdı bir sene sonraya kadar hatta at yarışının sadece Gazi Koşusundan ibaret olduğunu sananlar bile vardı. At yarışı çok rağbet görüyordu sonra ne oldu bilmiyorum. Ama nerdeyse silindi gibi bir şey oldu. Bir dönem at yarışı yazarları benim diyen ünlülerden daha ünlü idi İşte bunlardan biri de Aziz Bükey’di deneyemli gazeteci bir dönem yarış camiasının en önde gelen yazarlarındandı Olay Gazetesi Bursa Hakimiyet tabii bunlardan önce ulusal yerel medya da bir çok alanda ismini duyurmuştu. Aziz Bükey’de çalışırken gazetesini hazırlarken kalp krizi geçirerek vefat etti kalemi elinde Hak’ka yürüdü Allah rahmet eylesin Sevenlerine baş sağlığı diliyorum. Aziz Bükey’in babasınında Atatürk’ün fotoğrafçısı olduğunu da iliştirip iyi bir hafta diliyorum sizlere..

Köşe yazarı ; Balkan Demirsu

Firma Fotoğraf Galerisi

Facebook Hesabınızla Yorum Yapabilirsiniz

YORUMLAR

İlgili Terimler :
TemaFabrika