Dolar : Alış : 32.5000 / Satış : 32.5586
Euro : Alış : 34.6207 / Satış : 34.6830
HAVA DURUMU
hava durumu

bursa

- Hoşgeldiniz - Sitemizde 19 Kategoride 3256 İçerik Bulunuyor.

SON DAKİKA

Bilim Adamları İkinci Bir Dünya Keşfettiler

26 Aralık 2021 - kez okunmuş
Ana Sayfa » Bilim»Bilim Adamları İkinci Bir Dünya Keşfettiler
Bilim Adamları İkinci Bir Dünya Keşfettiler

Araştırmacılar, Proxima Centauri Sisteminde bulunan bir İKİNCİ Dünya’nın varlığını doğruladılar. Gezegenin tıpkı Dünya gibi okyanuslara sahip olduğuna ve uzaylı yaşamına ev sahipliği yapabileceğine inanılıyor. Geçmişte evrende binlerce ötegezegen keşfedildi, ancak hiçbiri Proxima B gibi değil. Proxima b, vaftiz edildiği gibi, çok “umut verici özelliklere” sahiptir: muhtemelen kayalıktır, kendi gezegenimizden biraz daha büyüktür ve yıldızının çevresinde, yüzeyinde sıvı suyun var olmasına izin verecek bölgede bulunur. Araştırmacılar, sıvı su ve potansiyel olarak uzaylı yaşamı barındırdığına inandıkları, Dünya’ya en yakın yıldızlardan biri olan Proxima Centauri sisteminde yer alan bir gezegen keşfettiler.

Proxima B olarak adlandırılan gezegenin, gezegenimizin yaklaşık 1,3 katı büyüklüğünde olduğuna ve sıvı haldeki suyun var olması için yüzeyde ideal sıcaklığa sahip olduğuna inanılıyor. Proxima B, Dünya’dan dört ışıkyılı uzaklıkta –25 TRİLYON MİL’den fazla- yer alıyor, bu da yakın gelecekte gezegeni ziyaret etmek için gelecek neslin Proxima’ya seyahat etmelerine izin verecek süper hızlı uzay aracını bulması gerektiği anlamına geliyor. Kolaylıkla Centauri sistemi.

Gezegenin “İKİNCİ Dünya” olduğu kanıtlanırsa, gelecekteki insan kolonizasyonu için en iyi seçeneklerden biri olabilir. Araştırmacılar, gezegenin yüzeyindeki sıcaklığın -90 santigrat derece ile 30 santigrat derece arasında olabileceğine inanıyor. Araştırmacılara göre, Proxima B, güneş sisteminin dışında Uzaylı Yaşam Formlarının varlığına dair DOĞRUDAN kanıt bulmak için karşılaştığımız en iyi fırsat olabilir.

Halihazırda “ikinci bir Dünya” olarak adlandırılan gezegen, sıvı suyun var olması için ev sahibi yıldızından ideal bir uzaklıkta bulunuyor, bu da bildiğimiz gibi yaşamın var olma olasılığının çok yüksek olduğu anlamına geliyor. Proxima B, şimdiye kadar keşfettiğimiz en yakın ötegezegen ve araştırmacılara göre, gezegende yaşam belirtileri aramak için bir görev, yaşam süremiz içinde gerçekleştirilebilecek bir şey olabilir. Haber ;Cem Bayram SEÇEN

Facebook Hesabınızla Yorum Yapabilirsiniz

YORUMLAR

İlgili Terimler :
TemaFabrika