Dolar : Alış : 32.4049 / Satış : 32.4632
Euro : Alış : 34.4266 / Satış : 34.4887
HAVA DURUMU
hava durumu

bursa

- Hoşgeldiniz - Sitemizde 19 Kategoride 3250 İçerik Bulunuyor.

SON DAKİKA

Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü’den endişe veren açıklama

20 Şubat 2021 - kez okunmuş
Ana Sayfa » Bilim»Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü’den endişe veren açıklama
Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü’den endişe veren açıklama

Yeni tip korona virüsün (Covid-19) ortaya çıkan mutasyonlarının aşılara etki edip etmeyeceği merak ediliyordu. Sağlık Bakanlığı Korona virüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, mutant virüslerin fazla şekildi görülmeye başladığını belirterek, “Şu anda mutant virüslere aşılar etkili ama aşıların etkisinde bir zayıflama var. O açıdan dikkatli olmak gerekiyor” ifadelerini kullandı. Tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip korona virüs salgınına karşı geliştirilen aşıların kullanımı hızla sürüyor. Ülkeler, hazırladıkları program çerçevesinde vatandaşlarını aşılıyor. Salgını bitirebilecek tek etken olanak gösterilen aşıların ise mutant virüslere karşı etkisinin azalıp azalmayacağı merak ediliyordu. Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, mutant virüslere karşı aşıların etkili olduğunu ancak gücünde zayıflama olabileceğini açıkladı.

Şu anda mutant virüslere aşılar etkili ama aşıların etkisinde bir zayıflama var diyen Prof. Dr. Özlü, “Tabii giderek şu anda toplumlarda sadece Türkiye’de değil, tüm dünyada mutasyonlu virüsler yani varyant dediğimiz çok sayıda mutasyonun bir arada göründüğü yeni mutant virüsler daha fazla görülmeye başlıyor. Artış var, bu tabii izlenmesi gereken bir durum. Çünkü bu artışlar beraberinde yeniden salgında dalgalanmayı getirecek mi? Yeniden vaka sayılarında bir artış olacak mı? Bütün endişemiz o.

Umarım bu durumun kontrolünü sağlayabiliriz diyen Özlü, “Tabii bu virüslerin kontrolü daha zor, bulaşması daha kolay. Dikkatli olmamız lazım. Şu anda mutant virüslere aşılar etkili ama aşıların etkisinde bir zayıflama var. O açıdan dikkatli olmak gerekiyor. Daha zayıf etkili ama hala etkili” Hab: Cem Bayram SEÇEN

Facebook Hesabınızla Yorum Yapabilirsiniz

YORUMLAR

İlgili Terimler :
TemaFabrika