Dolar : Alış : 32.2596 / Satış : 32.3177
Euro : Alış : 34.8189 / Satış : 34.8816
HAVA DURUMU
hava durumu

bursa

- Hoşgeldiniz - Sitemizde 19 Kategoride 3248 İçerik Bulunuyor.

SON DAKİKA

Bir haftalık aradan sonra Yoğun Kar yağışı geri geliyor

06 Şubat 2021 - kez okunmuş
Ana Sayfa » ÇEVRE»Bir haftalık aradan sonra Yoğun Kar yağışı geri geliyor
Bir haftalık aradan sonra Yoğun Kar yağışı geri geliyor

Gelen son dakika haberine göre; Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün sitesinde 15 ilimiz için ‘turuncu kod’ ile uyarı yayımlandı. Türkiye’nin doğusunda kar yağışı kuvvetli şekilde etkisini sürdürmeye devam ederken, Karadeniz’de yağış bekleniyor. Öte yandan Edirne ve Tekirdağ’da sabah etkisini artıran yoğun sis de görüş mesafesini 30 metreye kadar düştü. İşte günlük hava durumu detayları…Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nde yer alan bilgilere göre bugün, Türkiye’nin doğu illerinde kar erimesi ve çığ tehlikesi bulunuyor. Trabzon, Rize, Gümüşhane, Bayburt, Erzurum, Artvin, Bingöl, Tunceli, Ağrı, Bitlis, Van, Şırnak, Muş, Hakkari, Siirt’te vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması istendi. Öte yandan kar yağışı, Ardahan, Kars, Ağrı, Erzurum, Bayburt, Gümüşhane, Van, Bitlis ve Hakkari’de etkisini sürdürecek. Marmara Bölgesi ve çevresinde ise puslu bir havanın hakim olması bekleniyor.Akdeniz ve Ege kıyılarında güneş yüzünü gösterecek. Karadeniz’de yağmurlu bir hava hakim olacak. Rize ve Artvin çevrelerinde kuvvetli yağmur ve sağanak bekleniyor.

TURUNCU UYARI NEDİR?

Hava durumu tehlikelidir: Tahmin edilen meteorolojik hadise sıklıkla görülmemektedir. Hasar ve kayıpların oluşması muhtemeldir. Çok tedbirli olmalı, güncel meteorolojik koşullar ve tahminler takip edilmelidir. Dilkkat sistem eğer italya ya son anda dönmezse 1984 kışı gibi tarihe not düşün bir hafta boyunca hiç durmadan yoğun kar yağması beklenmekte izmir dahil karadeniz dahil 2021 tarihe geçecek kar yağışında..

EDİRNE VE TEKİRDAĞ’DA YOĞUN SİS

Edirne’de sabah etkisini artıran sis nedeniyle sürücüler trafikte ilerlemekte zorlandı. Görüş mesafesi de yer yer 30 metreye kadar düştü. Kentin simgelerinden Selimiye Camisi sislerin arasında kaldı. Tunca ve Meriç köprüleri de siste güzel görüntüler oluşturdu. İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, trafiğin yoğun olduğu kavşaklarda sürücüleri uyarıyor.

 KIRKLARELİ İÇİN TAŞKIN UYARISI

Edirne Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri, hava sıcaklığının 7 derece ölçüldüğü kentte sisin öğleye doğru dağılmasının beklendiğini bildirdi. Öte yandan, Tekirdağ’ın Hayrabolu içesinde de yoğun sis yaşamı olumsuz etkiledi. DSİ 112. Şube Müdürlüğünden yapılan açıklamada, Kırklareli’nde Üsküp ile Evciler göletlerinin rezervuarının son yağışlarla tam kapasiteyle dolduğu belirtildi. Göletlerin dip savak vanalarının emniyeti sağlayacak şekilde açıldığı bildirilen açıklamada, “Bu tarihten itibaren gelebilecek akışlar dolu savaktan kontrolümüz dışında geçeceğinden her türlü taşkın riski göz önünde bulundurularak, vatandaşların can ve mal kaybına uğramaması için gerekli tedbirlerin alınması gerekmektedir.” bilgisi verildi. Hab : Cem Bayram SEÇEN

Facebook Hesabınızla Yorum Yapabilirsiniz

YORUMLAR

İlgili Terimler :
TemaFabrika