Dolar : Alış : 32.5096 / Satış : 32.5682
Euro : Alış : 34.6254 / Satış : 34.6878
HAVA DURUMU
hava durumu

bursa

- Hoşgeldiniz - Sitemizde 19 Kategoride 3251 İçerik Bulunuyor.

SON DAKİKA

Bir takımyıldızı Dünya’ya 6 yeni radyo sinyali gönderdi

27 Aralık 2016 - kez okunmuş
Ana Sayfa » Haberler»Bir takımyıldızı Dünya’ya 6 yeni radyo sinyali gönderdi
Bir takımyıldızı Dünya’ya 6 yeni radyo sinyali gönderdi

Dünya’dan üç milyar ışık yılı uzaklıkta bulunan bir takımyıldızı Dünya’ya 6 yeni radyo sinyali gönderdi. Uzmanlara göre bunun nedeni uzaylıların bizimle iletişim kurmaya çalışması olabilir…Uzun zamandır yanıt arayan “Başka galaksilerde yaşam var mı?” sorusu henüz yanıt bulmasa da önceki gün bilim insanlarını heyecanlandıran bir gelişme yaşandı.Dünya’dan üç milyar ışık yılı uzaklıkta bulunan Auriga takım yıldızından geldiği düşünülen radyo sinyalleri “bizimle iletişime geçmeye çalışan uzaylılar mı var?” sorusunu akıllara getirdi.

Auriga takımyıldızından her biri birkaç milisaniye süren altı dalga patlaması tespit edildi.Dalgaların kaynağı bilinmemekle birlikte, bazı bilim insanları gizemli işaretlerin bizimle iletişime geçmeye çalışan uzaylılardan gelmiş olabileceğini öne sürdü. Montreal’deki McGill Üniversitesi’nden araştırmacılar tarafından tespit edilen radyo dalgaları, West Virginia’daki Green Bank Teleskopu ve Porto Riko’daki Arecibo Gözlemevi’nden fark edildi. Paul Scholz öncülüğündeki bilim insanları tarafından yapılan açıklamada, “Toplamda altı radyo sinyali tespit ettik. Bunlardan beşi Green Gangster Teleskobu, bir tanesi de Arecibo Gözlemevi tarafından tespit edildi” dedi. 2016 yapımı Arrival isimli filmde, uzaylı istilasıyla karşı karşıya kalan dünyada askeri önlemlerin alınması konu alınmıştır.

NASA’nın canlı yayınına yansıyan “UFO”lar heyecan yaratmıştı 2015 Haziran ayında Uluslararası Uzay İstasyonu’nun kameralarına takılan görüntülerden sonra NASA canlı yayını aniden kesmişti. Görüntülerde Dünya’dan üç cismin sırayla havalandığı görülüyor.

Çok sayıda komplo teorisyeni Dünya’dan uzaya yükselen bu cisimlerin UFO olduğunu iddia etmişti. NASA’dan görüntülere dair bir açıklama yapılmasa da yayının kesilmesine dair “Lütfen bekleyin. Yüksek Çözünürlüklü Yeryüzü Görüntüleme Sisteminde kameralar değişiyor ya da Uluslararası Uzay İstasyonuyla geçici sinyal kaybı yaşanıyor olabilir” mesajı yayınlanmıştı.  www.bakhabere.com   Editör : Cem Bayram Seçen

Facebook Hesabınızla Yorum Yapabilirsiniz

YORUMLAR

İlgili Terimler :
TemaFabrika