Dolar : Alış : 32.4742 / Satış : 32.5327
Euro : Alış : 34.7084 / Satış : 34.7710
HAVA DURUMU
hava durumu

bursa

- Hoşgeldiniz - Sitemizde 19 Kategoride 3257 İçerik Bulunuyor.

SON DAKİKA

Bize saldıran ülkesine tahta bir tabut içerisinde döner

07 Şubat 2016 - kez okunmuş
Ana Sayfa » Haberler»Bize saldıran ülkesine tahta bir tabut içerisinde döner
Bize saldıran ülkesine tahta bir tabut içerisinde döner

 karadan-mudahale-eden-tabutta-doner karadan-mudahale-eden-tabutta-doner-8134575_x_o

Türkiye’nin Suriye’ye kara operasyonu hazırlığı içinde olduğu iddiasıyla ilgili Şam’dan sert bir açıklama geldi.Suriye Dışişleri Bakanı Velid Muallim başkent Şam‘da düzenlediği basın toplantısında, hiçbir yabancı ülkenin kendilerinin onayı olmadan Suriye’ye asker gönderemeyeceğini belirtti.

 mualll-640x360

Mualim böylesi bir gelişmeyi saldırganca bir eylem olarak kabul edeceklerini vurguladı. Muallim “Kimse Suriye’ye saldırabileceğini ya da onun egemenliğini ihlal edebileceğini düşünmesin zira sizi temin ederim ki ister Suudiler ister Türkler olsun saldırgan ülkesine tahta bir tabut içerisinde döner” dedi.

Suriye Dışişleri Bakanı sözlerini şöyle sürdürdü:

“Normal akıl ve mantık, Suudi askerlerinin Suriye’de bulunması fikrinin ihtimal dışı olduğunu gösteriyor ama çılgın Suudi liderliğiyle hiçbir şey ihtimal dışı değil.” Velid Muallim ise basın toplantısında Cenevre’de başlayan ve ilerleme sağlanamadığı için ara verilen barış görüşmelerine de değindi. Muallim, görüşmelere ön koşul olmaksızın katıldıklarını ve hiçbir ön koşulu da kabul etmeyeceklerini söyledi. Suriyeli bakan ayrıca Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov’un, “Türkiye ve Ürdün, Suriye ile olan sınırlarını kapatmadıkça ateşkes mümkün değil” görüşüne de katıldığını kaydetti. Suudi Arabistan, perşembe günü IŞİD karşıtı uluslararası koalisyonun kara harekatı kararı vermesi halinde buna “pozitif katkıda bulunacağını” açıklamıştı. Rusya da Türkiye’nin Suriye’ye yönelik bir “silahlı işgalin hazırlıklarını yaptığını” duyurmuş, bu iddia Ankara tarafından yalanlanmıştı.

Facebook Hesabınızla Yorum Yapabilirsiniz

YORUMLAR

İlgili Terimler :
TemaFabrika