Dolar : Alış : 32.5000 / Satış : 32.5586
Euro : Alış : 34.6207 / Satış : 34.6830
HAVA DURUMU
hava durumu

bursa

- Hoşgeldiniz - Sitemizde 19 Kategoride 3256 İçerik Bulunuyor.

SON DAKİKA

Bu Spor Salonunda Hem Kilo Verip Hem De Enerji Üretebilirsiniz!

14 Temmuz 2019 - kez okunmuş
Ana Sayfa » ÇEVRE»Bu Spor Salonunda Hem Kilo Verip Hem De Enerji Üretebilirsiniz!
Bu Spor Salonunda Hem Kilo Verip Hem De Enerji Üretebilirsiniz!

New York’ta açılan Eco Gym, yeşil fitness merkezi olma yolunda ilerliyor. Açılan bu merkez antremanızda harcadığınız enerjiyi elektriğe dönüştüren özel bisiklet ekipmanları ile donatılmıştır.

Oregon eyaletinde bulunan Portland şehrinde açılan EcoGym’de spor ekipmanları, eğitmenler, müzik kısacası bir spor merkezinden beklediğimiz her şey mevcut fakat bunlarından yanında elektrik üretebileceğiniz bisikletler de var!

Spor salonunda, pedal çevirirken oluşturduğunuz enerjiyi yakalayan, elektriğe dönüştüren ve elektrik prizlerine aktaran özel olarak yapılandırılmış egzersiz ekipmanı kullanılmaktadır.

Spor salonunda enerji üreten 21 adet farklı türde bisiklet bulunmaktadır. Bu ekipmanlar sayesinde,insanların egzersiz sırasında ortaya çıkardığı enerjisiyi mikro-invertör teknolojisi ile  elektriğe çevirerek kendi enerjisini üreten sistem olmasıyla dikkatleri çekiyor. Geliştiren bu ekipmanlar, tek bir antrenmanda 160 watt-saatten fazla elektrik üretebilen kilowatta dönüştürür.

Bu, tüm spor salonu için yeterli enerji üretmese de ekipmanın ürettiği enerji, spor merkezinde bulunan 26 kilowattlık bir çatı güneş enerjisi sistemi ve 2 adet 8,9 kilowatt küçük rüzgar türbini tarafından üretilen elektrik ile birlikte toplanıyor. Toplanan bu enerji ile tüm binanın enerji giderleri sıfırlanarak yeşil binaya farklı bir yaklaşım getiriyorlar.

Spor salonu, I-Square adı verilen sanat ve bilim merkezinin içinde yer almaktadır. Bu merkezde yer alan restaurant, konferans merkezleri, ofisler  Net-Zero Energy görüşüne sahip çevreci bir şekilde inşa edilmiştir.

I-Square’in sahibi, Mike Nolan “Imaginarium bir süredir bir tutku projesi ve ekibimiz ECO Gym’i geliştirmeye başladığında, SportsArt’ın ECO-POWR ekipmanlarının maliyetlerini dengeleyerek sürdürülebilir bir ortam yaratmak için hedeflerimize uyumlu hale getirmeyi hedefledik. SportsArt ekipmanları, spor salonunun yalnızca binanın yarattığı güçle çalışmasıyla  Net Zero Energy hedefine ulaşılmaktadır.” diye belirtti.

SportsArt ekipmanları dünyanın her yerindeki spor salonlarında bulunabilir ve gerçekleştirilen antremanlar sayesinde enerji üretilmektedir. Buna bir benzer düşünce ise “Black Mirror” adlı dizinin 15 Million Merits” adlı bölümde de geçmektedir izlemek isteyen okurlarımıza duyurulur…

KAYNAK : https://sifiratik.co/2018/09/04/bu-spor-salonunda-hem-kilo-verip-hem-de-enerji-uretebilirsiniz/

HABER.: BÜLENT ÖZGEN

Facebook Hesabınızla Yorum Yapabilirsiniz

YORUMLAR

İlgili Terimler :
TemaFabrika