Dolar : Alış : 32.5096 / Satış : 32.5682
Euro : Alış : 34.6254 / Satış : 34.6878
HAVA DURUMU
hava durumu

bursa

- Hoşgeldiniz - Sitemizde 19 Kategoride 3251 İçerik Bulunuyor.

SON DAKİKA

‘Buca Belediyesi’nden Güneş Enerjisi Santrali Kurma Hazırlıkları

20 Ocak 2020 - kez okunmuş
Ana Sayfa » ÇEVRE»‘Buca Belediyesi’nden Güneş Enerjisi Santrali Kurma Hazırlıkları
‘Buca Belediyesi’nden Güneş Enerjisi Santrali Kurma Hazırlıkları
İzmir’in Buca Belediyesi tarafından arazi ve pazar yerlerinin üstüne kurulumu yapılarak güneş panellerinden elektrik üretimiyle 300 milyon TL’lik gelir elde edileceği öngörülüyor.

Hayata geçirilmesi planlanan güneş enerji santrali projesi Ocak ayında meclis toplantısında gündemine taşınırken Buca Belediyesi’ne ait olan Kaynaklar’daki arazide ve pazar yerlerinin üstünde kurulacak olan güneş panellerinden elde edilecek enerjiyle aylık yaklaşık 300 bin TL gelir elde edilmesi planlanan proje kapsamında 30 milyon TL faizsiz kredi çekilerek kullanılması, oy çokluğuyla kabul edildi.

Kredi, İller Bankası vasıtasıyla Dünya Bankası üzerinden faizsiz kredi çekilecek. Aylık 400 bin TL elektrik ödemesi yapan belediyenin güneş enerjisi projesiyle elektrik giderlerinin yaklaşık 300 bin TL düşeceği belirtiliyor.

Ayrıca bu çalışmayla birlikte enerji tasarrufuna yönelik Buca’ya ait park ve sokaklarda LED aydınlatma sistemi kullanılarak buradan da enerji maliyetlerinin düşürülerek bir kazanç sağlanması planlanmaktadır.

KAYNAK : https://www.enerjigazetesi.ist/en/buca-belediyesinden-gunes-enerjisi-santrali-kurma-hazirliklari/?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=Feed%3A+enerjigazetesi+%28Enerji+Gazetesi+-+G%C3%BCncel+Haber+B%C3%BClteni%29

HABER : BÜLENT ÖZGEN

Facebook Hesabınızla Yorum Yapabilirsiniz

YORUMLAR

İlgili Terimler :
TemaFabrika