Dolar : Alış : 32.4742 / Satış : 32.5327
Euro : Alış : 34.7084 / Satış : 34.7710
HAVA DURUMU
hava durumu

bursa

- Hoşgeldiniz - Sitemizde 19 Kategoride 3256 İçerik Bulunuyor.

SON DAKİKA

Bursa Fomara Emniyet Müdürlüğü Binası Yıkıldı

20 Aralık 2020 - kez okunmuş
Ana Sayfa » ÇEVRE»Bursa Fomara Emniyet Müdürlüğü Binası Yıkıldı
Bursa Fomara Emniyet Müdürlüğü Binası  Yıkıldı

Bursa’ya 40 yıl hizmet veren Fomara’daki İl Emniyet Müdürlüğü binası depreme dayanıklılık testlerini geçemedi. Bina İl Emniyet  müdürünün talimatı ile 2019 yılında  acil olarak boşaltılmıştı.

Bursa İl Emniyet Müdürü tarafından özel bir şirkete deprem dayanıklılık testi yaptırılan ve bu testen geçemeyen bina bu gün saat 18:00’de yıkıldı. Bursalılar arasında bilinen ismi ile Fomara Emniyet Müdürlüğü binası deprem testin de sınıfta kalmıştı.

 1979 yılında hizmete açılarak 40 yıl hizmet veren binada çok sayıda polis memuru ,komiser,amirler şube müdürleri ve emniyet müdürleri  görev yapmıştı .. Bir tarih olan Fomara Emniyet Müdürlüğü binası yok artık.

Bu şekilde yapılan bina yıkımı yanlış bir şekilde yapıldı… Yıkımın sokağa çıkma yasağı gününde yapılması büyük bir şans .. Bu tarz yıkım geçtiğimiz günlerde Merkez bankası ve Kızılay binasında da böyle güvenlik önlemleri alınmadan yapılmıştı… Burada sormak istediğim soru; neden böyle yıkımlar denetlenmez ? Veya bu yıkım firmalarının bu konuda tecrübesi varmı ?  Yıkım olayı gerçekleşmeden iş verilen firmaların uygunlukları tesbit ediliyormu ?..!! İlla bir facianın mı yaşanması gerekir bu konulara hassasiyet göstermek için.

 Boşaltılan binaların arsaları takas usulü satışa çıkarılarak Fatih Sultan Mehmet Bulvarı üzerinde bulunan ve 1999 yılında temeli atıldıktan sonra tamamlanması 17 yıl süren İl Emniyet Müdürlüğüne ek blok yapılacak…

Özel Haber ; Cem Bayram SEÇEN

Facebook Hesabınızla Yorum Yapabilirsiniz

YORUMLAR

İlgili Terimler :
TemaFabrika