Dolar : Alış : 32.2596 / Satış : 32.3177
Euro : Alış : 34.8189 / Satış : 34.8816
HAVA DURUMU
hava durumu

bursa

- Hoşgeldiniz - Sitemizde 19 Kategoride 3248 İçerik Bulunuyor.

SON DAKİKA

Bursa Gemlik’te Acil Önlem Çağrısı

15 Şubat 2022 - kez okunmuş
Ana Sayfa » ÇEVRE»Bursa Gemlik’te Acil Önlem Çağrısı
Bursa Gemlik’te Acil Önlem Çağrısı

Bursa Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan, “Gemlik Körfezi Acil Önlem Çağrısı” kapsamında basın açıklaması gerçekleştirdi.

Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan, Gemlik Körfezi’nde bulunan bir kimya fabrikasının, kapasite arttırımı amacıyla saatte 5.500 metreküp deniz suyunu çekip, sıcak bir şekilde denize geri bırakacağını ve bu sistemin Gemlik Körfezi’ni yazın 2 kışın 1 derece arttıracağını açıklamıştı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından onaylanan projenin durdurulması için düzenlenen çağrıya CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın, Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, CHP Bursa İl Başkanı İsmet Karaca ve Mustafa Bozbey katıldı.

Gemlik Körfezi Acil Önlem Çağrısı’nda bulunan Sertaslan’ın konuşmasından satır başları; 

“SADECE GEMLİK İÇİN DEĞİL”

Hem Bursa’dan hem Gemlik’ten açıklamamıza katılan herkese teşekkür ediyorum. Bu bir CHP etkinliği değil, Gemlik etkinliği değil diye düşünerek herkesi davet ettik. Haftanın ilk iş gününde de burayı doldurmaya çalıştık çağrıda bulunduk. Bundan sonraki süreçte de protestolarımız devam edecek. 

“SINIR AŞILIYOR”

Uzun zaman önce bir kez daha gündeme getirdiğimiz fabrikanın yeni sistemiyle alakalı konuda parantez açmak istiyorum ki başımızın tacı bir fabrikadır bu fabrika. Gemlik’in gururu olarak görüyorum bu fabrika ve diğerlerini. Fakat her şeyin bir sınırı olduğunu düşünüyorum. Bu projeyle sınırlar aşılıyor. Eğer ki yapılacaklar körfezimize, denizimize zarar verirse bunun karşısında oluruz. 

“DENİZ ESKİSİ KADAR TEMİZ DEĞİL”

Geliştirilen sistem daha temiz bir şekilde gerçekleştirilecek olsaydı buna karşı çıkmazdık. Geçtiğimiz yıl bu açıklamayı yapsaydım denizimizin kirlendiğine dair yaptığım açıklamalar iddia olurdu. Geçtiğimiz yıl doğa dile geldi ve bize dedi ki kirlettiniz beni, eskisi kadar temiz değilim. Görüyoruz ki denizimiz eskisi kadar temiz değil. Ben demiyorum ki sadece bu fabrika kirletti. Hep beraber kirlettik hepimizin katkısı var. Bugün de bu kirliliği durdurmak için burada toplandık. 

“HALA UMUT VAR”

Hala çevre şehircilik ve iklim değişikliği bakanlığımızın yapabileceği bir şey var. Bu yüzden sözlerimi seçerek söylüyorum ki iş siyasete bağlanmasın. Bu sorun siyasal bir sorun değil. Bu sorun hepimizin sorunu. Geleceğimiz için buna hep beraber dur dememiz gerekiyor. Hala umut var, hala yapılabilecek şeyler var. 

“PARAYLA ONAYLANAN PROJE”

ÇED Raporu’nda belirtilen “suyu birazcık ısıtıp geri bırakacağız” ibareside akıl almaz. ÇED Raporu’nda bile böylesine bilimsel olmayan bir açıklama yapılıyorsa bu proje parayla yapılan bir projedir. Ben bu açıklamaları Belediye Başkanı olarak değil, bir vatandaş olarak söylüyorum ki ben daha temiz bir Gemlik’te yaşamak istiyorum. Bu proje sürdürülebilir bir proje değil.

KAYNAK : https://www.bursadabugun.com/haber/bursa-gemlik-te-acil-onlem-cagrisi-1486320.html

HABER : BÜLENT ÖZGEN

Facebook Hesabınızla Yorum Yapabilirsiniz

YORUMLAR

İlgili Terimler :
TemaFabrika