Dolar : Alış : 32.3091 / Satış : 32.3673
Euro : Alış : 34.6230 / Satış : 34.6854
HAVA DURUMU
hava durumu

bursa

- Hoşgeldiniz - Sitemizde 19 Kategoride 3257 İçerik Bulunuyor.

SON DAKİKA

BURSA HAMİTLER HAYVAN BARINAĞINDA CAN DOSTLARIMIZ EMİN ELLERDE

21 Haziran 2023 - kez okunmuş
Ana Sayfa » ÇEVRE»BURSA HAMİTLER HAYVAN BARINAĞINDA CAN DOSTLARIMIZ EMİN ELLERDE
BURSA HAMİTLER HAYVAN BARINAĞINDA CAN DOSTLARIMIZ EMİN ELLERDE

Avrupa’nın en modern hayvan barınağı olan Osmangazi Belediyesi Sahipsiz Hayvanlar Doğal Yaşam ve Tedavi Merkezi, yerel yönetimlere örnek olmakta.  Hamitler Mahallesi’nde 114 dönüm arazi üzerine kurulan tesis, kalitesi ve modern yapısıyla hayvanseverlerin ilgi odağı oldu. Merkezde bakım ve tedavileri yapılan köpekleri, kedi villaları, kedi tedavi ünitesi ve diğer bölümleri ile küçük can dostlarımızın yaşam merkezi olmaya devam edecek .

Veteriner hekim Hakan Tan yaptığı açıklamalarda Bursa için değil, tüm Türkiye’deki can dostlar için barınakların çok önemli olduğunu belirtti. “Sahipsiz hayvanların çevrede başıboş dolaşması, hem çevre hem de insan sağlığı açısından tehlike oluşturuyor. Bu tesiste hayvanlarımız temiz bir şekilde, doğal yaşamdan kopmadan yaşıyor. Bizler ekip olarak tüm imkanlarımız ile küçük dostlarımıza can vermeye devam edeceğiz…  Bu tesiste hizmet veren ve emeği geçen tüm arkadaşlarımı kutluyorum” dedi.

Osmangazi Belediyesi çevre koruma ve kontrol müdürü Ahmet Oğuzalp yaptığı açıklamada Veterinerleri ve çalışanları çok ilgili, ortam cennet gibi. Gerçekten huzur dolu, harika bir yer Sahipsiz hayvanlar doğal yaşam ve tedavi merkezinde sevimli dostlarımız gerçekten çok mutlu ve güvende .Birbirinden güzel ve bakımlı ev hayvanları burada evlat edinilmeyi bekliyor. Mutlaka görülmesi gereken bir sağlık merkezi sokakta yaşayan canlar için kurtarılma merkezi.

Hakan Tan ;Türkiye’deki tüm belediyeler için referans noktası haline gelen örnek Sahipsiz Hayvanlar Doğal Yaşam ve Tedavi Merkezi ile yalnız Osmangazi sınırları içinde değil, ülkemizin her yerindeki yardıma muhtaç sahipsiz hayvanlara hizmet verebilmenin haklı gururunu yaşamaktayız. Osmangazi Belediyesi’ne bağlı olarak hizmet veren Sahipsiz Hayvanlar Doğal Yaşam ve Tedavi Merkezi, Bu Tesis te yılda ortalama 10.000 sokak köpeği ve kedisi kısırlaştırarak ve ameliyat süresi dolanlar aşılanıp küpelenerek yasada öngörüldüğü gibi alındıkları bölgelere geri bırakılmakta.

Hayvan ve doğa sevgisini erken yaşta çocuklarımıza aşılayabilmek, hayvan satın almayı değil de sahiplenmeyi cazip kılmak adına ilköğretim okulları ve hayvan koruma dernekleri ile omuz omuza çeşitli projeler üretmeye devam etmekteyiz. U.Ü. Veterinerlik Fakültesi ile ortak öğrenci programı da sürdürerek, Ülkemizdeki ve yurt dışındaki Veteriner Hekim adaylarına staj imkânı sağlanmakta.. Bu haberin detaylarını röportajı video dan izleyebilirsiniz ..Haber ;Cem Bayram  SEÇEN

Facebook Hesabınızla Yorum Yapabilirsiniz

YORUMLAR

İlgili Terimler :
TemaFabrika