Dolar : Alış : 32.4742 / Satış : 32.5327
Euro : Alış : 34.7084 / Satış : 34.7710
HAVA DURUMU
hava durumu

bursa

- Hoşgeldiniz - Sitemizde 19 Kategoride 3256 İçerik Bulunuyor.

SON DAKİKA

Bursa Orhangazi’de Otokros yarışları

20 Temmuz 2022 - kez okunmuş
Ana Sayfa » Haberler»Bursa Orhangazi’de Otokros yarışları
Bursa Orhangazi’de Otokros yarışları

Bursa Otomobil Sporları Kulübü tarafından Orhangazi Belediyesi katkılarıyla organize edilen 2022 Bursa Otokros Kupası ilk 3 yarışı Orhangazi Otokros Pistinde 16-17 Temmuz tarihlerinde 30 sporcunun katılımıyla gerçekleştirildi. Şampiyon sporculara kupaları 17 Temmuz Pazar günü Orhangazi Belediye Başkanı Bekir Aydın ve Belediye Meclis Üyelerinin katıldığı törenle verildi .

Otokross Parkurundaki seyircinin azlığı dikkat çekti ve iki gün süren yarışlar sonunda, Kategori 1’de ilk yarışı Sedat Bostancı, ikinci yarışı GP Garage My Team’den Gürkal Menderes ve üçüncü yarışı da Ali İşeri kazanırken, Kategori 2’de her üç yarışın galibi de Castrol Ford Team Türkiye’den Burak Başlık oldu. Kategori 3’de birinci ve üçüncü yarışı Burak Akın kazanırken, ikinci yarışın galibi Serdar Kaan Yalçın oldu. Kategori 4’te ise birinci ve üçüncü yarışı Alp Atak, ikinci yarışı GP Garage My Team’den Ali Çatalbaş ilk sırada tamamlayan isimler oldular.

Her üç yarışta kategorilerinde ilk 3 dereceyi paylaşan sürücülerin ödüllerini İznik gölü kenarında yapılan törenle aldı..Orhangazi Belediye Başkanı Bekir Aydın yarış ile yaptığı açıklamada, Otomobil sporlarının Bursa için çok değerli olduğunu vurgulayarak, “ Otomobil dendiğinde akla ilk gelen Şehir kesinlikle Bursa’dır. Türkiye’nin otomotiv Üretiminin büyük kısmını Bursa’mız gerçekleştiriyor. Bu kadar çok otomobil üretiminin olduğu bir yerde elbetteki otomobil yarışları da her zaman ilgi çekmiştir.

Bursa’mız çok büyük yarışlara Ev sahipliği yapmış, çok değerli pilotlar yetiştirmiştir. Bu güzel organizasyonlardan birisini de Bursa otomobil Sporları kulübü ile birlikte yıllardır düzenli olarak Orhangazi’mizde gerçekleştiriyoruz. Orhangazi İznik gölü kıyısında Belediyemize ait bir pistimiz var. Bu yıl da ralli pilotlarımız bizlere heyecanlı günler yaşattı. Yarışan pilotlarımıza ve BOSSEK yöneticilerine çok teşekkür ederim .. Yarış sezonu içinde en az üç mahalli Otokros yarışına katılan ve kategorilerinde ilk 5’e giren sürücüler,TOSFED tarafından 19-20 Kasım tarihlerinde Körfez Yarış Pisti’nde düzenlenecek 2022 Türkiye Rallikros Şampiyonası finaline katılmaya hak kazanacak… Haber ; Cem Bayram SEÇEN

Facebook Hesabınızla Yorum Yapabilirsiniz

YORUMLAR

İlgili Terimler :
TemaFabrika