Dolar : Alış : 32.4747 / Satış : 32.5332
Euro : Alış : 34.8231 / Satış : 34.8859
HAVA DURUMU
hava durumu

bursa

- Hoşgeldiniz - Sitemizde 19 Kategoride 3257 İçerik Bulunuyor.

SON DAKİKA

Bursa’da 550 Yıllık Hamam Depo Olarak Kullanılıyor

23 Haziran 2019 - kez okunmuş
Ana Sayfa » ÇEVRE»Bursa’da 550 Yıllık Hamam Depo Olarak Kullanılıyor
Bursa’da 550 Yıllık Hamam Depo Olarak Kullanılıyor

Bursa’nın İnegöl ilçesindeki bir evin bahçesinde bulunan 550 yıllık hamam, uzun zamandır depo olarak kullanıyor. Ev sahipleri ve mahalleli hamamın restore edilmesini istiyor.

Hamzabey Mahallesi’ndeki evin bahçesinde bulunan tarihi hamamın atıl ve bakımsız olmasından yakınan mahalle sakinleri bir an önce restorasyon çalışmasının başlayıp hamamın turizme kazandırılmasını istiyor.

35 yıldır aynı evde yaşayan ev sahibi Hatice Çelikkol şunları söylüyor:

“Evi yaptıktan sonra tarihi hamamın varlığından haberdar olduk. Kullanılmayan hamamı biz depo olarak kullanıyoruz. Fakat hiçbir şekilde zarar vermedik. Biz de buranın restore edilerek yeni bir görünüme ve turizme kazandırılmasını istiyoruz.”

Mahalle muhtarı Sadullah Arda,

“İnegöl’ün en eski yerleşim yerlerinden birinde yaşıyoruz. Burası eskiden cami, medrese ve hamamı içerisinde barındıran külliyeymiş. Külliye alanı içerisinde bulunan hamam da, mahallemizdeki bir evin bahçesinde bulunuyor. Yetkililerden restorasyon konusunda destek bekliyoruz.”

Kaynak : http://arkeofili.com/bursada-550-yillik-hamam-depo-olarak-kullaniliyor/?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=Feed%3A+Arkeofili+%28Arkeofili%29

HABER: BÜLENT ÖZGEN

Facebook Hesabınızla Yorum Yapabilirsiniz

YORUMLAR

İlgili Terimler :
TemaFabrika