Dolar : Alış : 32.2596 / Satış : 32.3177
Euro : Alış : 34.8189 / Satış : 34.8816
HAVA DURUMU
hava durumu

bursa

- Hoşgeldiniz - Sitemizde 19 Kategoride 3248 İçerik Bulunuyor.

SON DAKİKA

Bursa’da kötü hava koşullarından dolayı eğitim uçağı düştü 2 ölü

01 Aralık 2022 - kez okunmuş
Ana Sayfa » ÇEVRE»Bursa’da kötü hava koşullarından dolayı eğitim uçağı düştü 2 ölü
Bursa’da kötü hava koşullarından dolayı eğitim uçağı düştü 2 ölü

Bursa’nın merkez Osmangazi ilçesinde Ovaakça Doğalgaz Çevrim Santrali yakınlarında bir eğitim uçağı düştü. Olayda pilot ve yanındaki kişi hayatını kaybetti.

Alınan bilgiye göre, Sakarya’nın Pamukova ilçesinden kalkan eğitim uçağı, saat 15.40 sıralarında merkez Osmangazi ilçesinde Ovaakça Doğalgaz Çevrim Santrali yakınlarında düştü. Bacaların yanına düşen eğitim uçağında pilot ve yanındaki kişi olay yerinde hayatını kaybetti. Olay yerine polis, AFAD, sağlık ve itfaiye ekipleri sevk edildi.

VALİ CANBOLAT 2 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

 Bursa Valisi Yakup Canbolat, kazada 2 kişinin hayatını kaybettiğini ifade etti. Bursa Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz ve Bursa Emniyet Müdürü Tacettin Aslan da olay yerine gelip ekiplerden bilgi aldı. Polis ekipleri kaza bölgesini emniyet şeridiyle çevirirken, herhangi başka bir yaralının olmadığı kaydedildi.

Yetkililer alınan bilgiye göre  eğitim uçağının Sakarya Pamukova’dan kalkış yaptığını, ineceği nokta konusunda net bir bilgi olmadığını ifade ederek, “Malesef eğitim uçağı Ovaakça Çevrim santrali yakınlarında düştü. İki kişi hayatını kaybetti. Bir kişi uçaktan fırlayarak bir kişi de uçağın yanmasından dolayı hayatını kaybetti.. Başka yaralı söz konusu değil. Bursa’da sisli ve yağmurlu bir hava durumu hakimdi. İtfaiye ekiplerimiz ihbardan çok kısa sürede olay yerine ulaştı” dedi. Uçağın kesin düşüş sebebinin yapılacak inceleme ve araştırmanın ardından netlik kazanacağını açıkladı.

Bursa’da düşen tek motorlu 2 yaşındaki uçağın Yunuseli Havalimanı’ndan son kalkış görüntüsü ortaya çıktı. Hava taşıtı saat 15.01 sıralarında merkez Osmangazi İlçesi Ovaakça Doğalgaz Çevrim Santrali bahçesine düşmüş, olayda işadamı pilot Hakan Köksal (54) ve yanındaki güzellik uzmanı yolcu Burcu Sağlam (22) hayatını kaybetmişti.

Uçağın Sakarya Pamukova’ya gitmeden önce Yunuseli Havalimanı’ndan saat 13.20 sıralarında kalkmış . Pist başı yapan uçak Pamukova’ya gitmiş, daha sonra Hakan Köksal ve Burcu Sağlam dönüş yolunda olumsuz hava şartları sebebiyle düşen uçakta hayatını kaybetmişti. Öte yandan güzellik uzmanı Burcu Sağlam’ın vefat etmeden kısa süre önce uçağın kokpitinden fotoğraf paylaşıp “Byee” diye yazdığı ortaya çıktı. Haber ; Cem Bayram SEÇEN

Facebook Hesabınızla Yorum Yapabilirsiniz

YORUMLAR

İlgili Terimler :
TemaFabrika